Според мен не е редно и си е живо наказание за пътниците простотията на Repcho абонаментните карти да не важат за нощните линии. Даже нещо повече, дневната карта следва да стане 24-часова - да се маркира първоначално и да важи до същия час на другия ден, както и да се продава и от водачите. Какви рейсове са - от тухлите ли?
Fafan, пишеш пълни глупости. Първо, в наредбата ясно е посочено в кои случаи шофьорът може да откаже превоз. Краткото разстояние не е сред тях. Второ, на който му трябва такси на кратко разстояние, със сигурност не е от глезотия.Има болни, трудноподвижни хора, такива с много багаж, гонещи влак, автобус, самолет и т.н., за които МГТ не решава проблема на момента. Преди Коледа, докато още бях в Калгарево, се почувствах много зле след работа и си викнах такси до спешния център, който беше на 2-3 километра. Там се оказа, че съм с 42 градуса температура - не знаех, че в Канада грипът е много лош и може да те прати в интензивното.Преди няма и седмица пък хванах такси от автогарата до вкъщи, пак не повече от три километра, заради многото багаж. Така, че....Проблемът е много лесно решим. Просто управителят на фирмата пуска следното: "Заповед": "Считано от..........ЗАБРАНЯВАМ на диспечерите при приемане на поръчки да запитват клиента за дестинацията на пътуване. На нарушителите ще се търси най-строга дисциплинарна отговорност". Кратко и ясно. Да не говорим, че от пет къси курса таксиджията може да изкара повече отколкото от един дълъг заради петте първоначални такси и/или цени за повикване. Да отбележа също, че в Канада такса за повикване няма, има само първоначална такса, а пък за "помпи" не са и чували, нищо, че всички до един шофьори са я индийци, я араби, я черни от Сомалия, Судан и т.н. За каквито и да е шменти-капели не може и дума да става, понеже колите са с видеонаблюдение, а тарифите се регулират от общината, няма значение на коя фирма ще се обадиш....