Author Topic: Нощен транспорт  (Read 316437 times)

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: Нощен транспорт
« Reply #1380 on: 11.11.2020, 15:30:28 »
Никъде няма, понеже през нощта влизат техническите служби, които проверяват релсовия път, сигнализацията, кабелите, правят дребни ремонти, където се налага, почистват и проверяват влаковете.....Обикновено има нощни автобуси по линиите на метрото.
По рейс и по жена не се тича!

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1381 on: 11.11.2020, 15:40:38 »
Примерно в Лондон има Night Tube макар и временно спрян. https://tfl.gov.uk/campaign/tube-improvements/what-we-are-doing/night-tube

Offline tauri

• Превозвач
  • Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #1382 on: 11.11.2020, 15:48:22 »
За Лондон си се объркал има в петък, събота и неделя. Истамбул, Франкфурт, Мюхен, Кьолн (S bahn) с две думи където са най-натоварените летища в света.
The Grand Tour

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
« Reply #1383 on: 11.11.2020, 15:49:40 »
В Лондон от няколко години работеше нощно метро, но само по част от линиите. В Мадрид метрото е (или поне беше) до 1 часа сутринта.
Няма приложение в София. Неоправдан разход е цял влак да се движи за едни 10 човека в него. Само за Ню Йорк се сещам за развита нощна метромрежа, а това е град с население по-голямо от цялото българско. Евентуално може да се доразвие както в Мадрид - до към 1:00 ч. примерно в петък и събота, вероятно пътниците ще са приличен брой.

Offline dj_the_bus

• Skype Me™!
    • View Profile
    • Николай Попов
    • Email
« Reply #1384 on: 11.11.2020, 15:55:45 »
Нощно метро има петък/събота, събота/неделя в Берлин, Франкфурт, частично Дюселдорф мисля че и Мюнхен.

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #1385 on: 11.11.2020, 19:05:10 »
Големите градове на Германия - Берлин (нощно метро през 15 минути, без U4 и вече закритата U55, нощен S-Bahn през 30 минути с изключение на ринговите S41 / S42, които са през 15 минути), Хамбург (нощно метро и S-Bahn през 20 минути), Франкфурт, Мюнхен.

Важната подробност обаче е че това нощно движение се осъществява само петък срещу събота и събота срещу неделя нощите. И преди празник, независимо кога се пада през седмицата.

Също така обаче плановите ремонти си се осъществяват по всяко време - миналата седмица например ринговите линии S41 / S42 бяха прекъснати за цяла една седмица между 6 станции. Имаше заместващи автобуси.

Нощно метро предполага наличен пътникопоток за това. София не може адекватно да запълни 4 автобусни линии (като огромна вина за което има ЦГМ), все още в града няма изградени навици на пътуване през нощта (върви се в правилната посока обаче), такситата се възприемат като евтини и леснодостъпни (по което може страшно много да се спори вече), така че нощно метро в никакъв случай не би било оправдано.

Offline New_Passenger

• Lyulin 4ever
    • View Profile
« Reply #1386 on: 11.11.2020, 19:17:55 »
В Париж метрото е до към 2:15-2:30, което пак върши доста добра работа.
Софийско метро, колекция карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1387 on: 11.11.2020, 20:46:27 »
В Париж имаше експерименти с нощно метро, но короната ги осуети.
В Мюнхен метрото е докъм 2-2 и нещо в празничните нощи.
В Лондон имаше нощно метро преди короната.
Обаче, съдейки по разписанията, в Германия нощният транспорт+Виена се използва много повече, отколкото другаде.
« Last Edit: 11.11.2020, 21:14:06 by Chezare »

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #1388 on: 17.11.2020, 22:15:23 »
Абе хора простичко е : Ако имате една торба цимент няма да наемете камион за 40 тона товар...........
Та така е и с нощният транспорт в София, не може да се харчат по 10 бона на нощ, заради шепа хора правещи си кефа.
Спрете си просташките мнения !

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1389 on: 18.11.2020, 01:59:18 »
Васко, ами то по тая логика дай да спрем транспорта изцяло, понеже все повече хора си имат коли, движат се основно с тях и т.н. Навсякъде по света общественият транспорт се субсидира, няма как да е 100 процента на търговски принцип и да излезе на печалба. Лошото е, че дори и в Канада има хора, мислещи с гъза си и само за гъза си, които питат защо от моите данъци следва да се дава за автобус, след като аз си имам кола и автобус не ползвам. И същите тези избират на изборите по същия начин разсъждаващи политици, в резултат на което единици са местата с уреден транспорт, в повечето дори големи градове чакането зимата на минусови температури по спирките е обичаен ужас. Да не говорим, че на запад от Онтарио почти няма междуградски автобуси, за такива до селата да не говорим, демек без кола си жив зян. И съответно склерозирали 70-80 годишни баби и дядовци са принудени да карат, та постоянно правят бели и катастрофи по пътищата....Вътрешните самолети са убийствено скъпи, масово и до летищата няма автобус. Това работа ли е?
« Last Edit: 18.11.2020, 02:22:26 by IKAR »
По рейс и по жена не се тича!

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1390 on: 18.11.2020, 09:03:58 »
Васко, ами то по тая логика дай да спрем транспорта изцяло

Виж сега, когато откриха нощният транспорт, аз работих в пробния период, и знам кои и какви хора пътуваха. Цигани се прибираха в западния парк, вероятно и във Филиповци. На Орлов мост тумби пияни и малко трезви чакаха рейса за Студентски град.
Естествено че се субсидира, но се изчислява, колко е на сметка, и има ли въобще сметка, защото когато общината е на загуба 99 %, никой няма да отпусне средства.
Обясних го с камиона предишния пост, за който може да го разбере.
Иначе София е едно квадратче 20 на 20 Километра, и се обхожда и пешком, а провинциалистите казват че София е била огромна............., защото не знаят и базата им за сравнение е родното им място.

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1391 on: 18.11.2020, 10:40:24 »
Докато има по-сериозни ограничения пътникопотокът на нощния транспорт наистина ще е малък, но след премахването им ще той ще нарасне сериозно и ще са нужни 6-7 линии на половин час, 4 не са достатъчни за пълноценно покриване на града.  :rolleyes: Пътувал съм няколко пъти с N3, N2 и N1 и съм попадал на курсове със заети около половината седящи места в единичен автобус. :rolleyes:

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1392 on: 01.05.2021, 20:30:56 »
Днес беше чудесна възможност да възстановят нощния транспорт - във великденската нощ, точно както първият път.

Освен това вече нощните заведения работят. Наближават най-дългите дни в годинита + затоплящо се време. Все фактори, които ще генерират пътници за нощния транспорт.
vasko - оригиналът! :)

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #1393 on: 01.05.2021, 20:40:05 »
Аз десетина пъти съм го ползвал този нощен транспорт - линии 2 и 4 от/за работа и все пътуваха нормални хора... пияници, цигани и т. н. не помня.

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1394 on: 01.05.2021, 21:19:57 »
Днес беше чудесна възможност да възстановят нощния транспорт

Какъв нощен транспорт бре ? Тя общината е на загуба над 10 милиона от транспорта заради пандемията, а ти искаш още по голяма да стане....................

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1395 on: 01.05.2021, 21:33:25 »
Аз десетина пъти съм го ползвал този нощен транспорт - линии 2 и 4 от/за работа и все пътуваха нормални хора... пияници, цигани и т. н. не помня.
Напълно подкрепям тази информация!

Може би съм пътувал почти 100 пъти със софийския нощен транспорт и нито веднъж не съм видял някой от негативните стереотипи, за които твърдят противниците на нощния транспорт.

Също така от всички мои приятели и познати, които са ползвали нощен транспорт, един не е споделил такава информация.

Още повече - заговарял съм се с продавачите на билети и само двама са ми споделяли, че всеки от тях е имал еднократна случка с неприятни пътници.

Твърденията, че нощният транспорт (ще) се пълни с утрепки са крайно безпочвени!

Днес беше чудесна възможност да възстановят нощния транспорт

Какъв нощен транспорт бре ? Тя общината е на загуба над 10 милиона от транспорта заради пандемията, а ти искаш още по голяма да стане....................
Една от причините за тази загуба е прекалено дългото прилагане на мярката за ограничаване на пътниците до водачите и непродаване на билети от вторите. А да не говорим, че голяма част от това време беше съпроводено от пракически безплатен транспорт (плащаш само, ако попаднеш на конрольор :help:).

Като мярка за икономия може нощният транспорт да се възстанови без продавачи на билети/кондуктори. Може водачите да продават билетите.
vasko - оригиналът! :)

Offline New_Passenger

• Lyulin 4ever
    • View Profile
« Reply #1396 on: 02.06.2021, 00:10:19 »
Този петък докато се прибирах с колата си между 3-3:30 видях самотен ТБ7 да обикаля на кръстовището на Луи Пастьор и Дж.Неру. Да не е станал денонощен :blink: :D
Софийско метро, колекция карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
« Reply #1397 on: 02.06.2021, 01:22:45 »
Персонална. Тръгва от Надежда през Люлин и обратно в Надежда към 3-3:30.

Offline Stoi4o

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #1398 on: 24.06.2021, 12:21:56 »
Решено е вече без нощен транспорт до октомври.
https://www.monitor.bg/bg/a/view/resheno-sofija-bez-noshten-transport-do-oktomvri-270769

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1399 on: 24.06.2021, 14:18:46 »
Таксиджийското лоби отново надделя. Поне да бяха пробвали с по-късни курсове на някои линии и метрото, до 1ч. Все пак има Евро 2020, мачове, няколко екрана в центъра. Животът кипи почти денонощно навън.