Разкриването на специални спирки само за нощните линии ще увеличи разходите по проекта бая - спиркознаци, пейки, навеси. Още по-лошо е, че линиите ще са почти сигурно в началото експериментални със срок от 6 месеца. Така че най-вероятно в началото ще се търси начин да спират само по съществуващи спирки от дневната мрежа.
Може като за начало да се сложат само спиркознаци с разписание. Вече ако нощните линии останат за постоянно може да се помисли за пейки, навеси, ел. табла и т.н.
Но без такива допълнителни спирки е абсурдно. Нали идеята е да обслужва колкото се може повече хора? Да вземем идеята на младежите от Спаси София:
-Тъмносинята линия върви по Васил Левски, завива по Цар Освободител и отива към Света Неделя. Ако не се направят допълнителни спирки, рейсовете ще спират на спортната палата и след това чак на Света Неделя. Абсурд. баш в центъра да няма качествено обслужване. трябва да има спирка в района на ректората (след завоите във всяка посока); спирка при военния клуб; пред БНБ и тогава при Света Неделя.
-Червената линия върви по Стамболийски, завива за малко по Ботев и продължава по Тодор Александров към Люлин. Ако няма допълнителни спирки, това означава, че от Света Неделя следващата спирка ще е чак след тунела до тоя големия мебелен магазин. Тука говорим за поне 5-6 спирки, които трябва да се открият.
- Зелената линия се движи от Света Неделя по Стамболийски до Константин Величков. Ако няма допълнителни спирки, това означава, че от Света Неделя следващата спирка ще е на Опълченска. А задължително трябва да има в района на Възраждане.
Тия видях на пръв поглед. Сигурно има и още места, където ще трябват допълнителни спирки.
Подчертавам, че аз взимам идеята на Спаси София само за пример. Иначе аз изобщо не подкрепям Света Неделя като централна станция.
По-добре е да има диаметрални линии - намалява се необходимостта от прекачвания а и не е нужно курсовете в различни посоки да се срещат.
Моето момче, прав си за едно нещо. Ако са диаметрални - няма да има нужда от прекачване за част от пътниците. Но дали ще има много хора, които ще пътуват по диаметрите? Според мен повечето ще сменят посоките в центъра.
А моята идея е насочена към хората, които са си подпийнали, който са изморени и сънени и т.н. Като има два рейса с № 3 на тях може да се объркват. За много хора номера е важен. А не какво пише до него. Така е истината. Мислете ги за идиоти, тъпанари, каквито искате. но това са хората. а предполагам не искате хората да останат недоволни и да не ползват услугата. И пак де се окаже пропаднал проект.
Относно линията до летището. Според мен не пречи да има рейс на 30 минути. Освен полетите има и много хора, които работят там. не само на самото летище. Там има РВД и един куп нови фирми и организации. Освен това, ако линията не е само с функции на експрес до летището, тя ще върши и друга работа. Както аз предлагам да обслужва и Младост. Летище - Брюксел - Малинов - Сахаров - Йерусалим - Цариградско - Батенберг.