Author Topic: Нощен транспорт  (Read 440671 times)

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
Re: Нощен транспорт
« Reply #960 on: 09.03.2018, 13:02:08 »
Линията за Гоце Делчев по маршрута на 204 ли ще минава или през Костенски Водопад?

По 204, ето и картата :

Offline dan

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #961 on: 09.03.2018, 13:07:01 »
Ето още няколко интересни снимки/картинки от Транспорт за София:

Тук няма да коментирам липсата на превод по съществената част:

Билетчето Картата:

Подвижният състав:

« Last Edit: 09.03.2018, 13:11:34 by dan »

Offline Whatnow14

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #962 on: 09.03.2018, 13:43:16 »
Хубаво е, че се пускат нови автобуси, единственият проблем според мен е, че дори и вечер след 7 и и през нощта ще е така, не можеш да се ориентираш на коя спирка се намира автобуса през тия затъмнени стъкла

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Сдружение ГТИ
    • Email
« Reply #963 on: 09.03.2018, 13:58:15 »
Картата от 2 лв ще важи ли за прекачване и колко време ѝ е валидността?
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline hitar_potter

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #964 on: 09.03.2018, 14:03:06 »
ЕДНОКРАТНА АБОНАМЕНТНА КАРТА  :help: :crazy: :crazy: :crazy:
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline spicy_e

• View Profile
    • Email
« Reply #965 on: 09.03.2018, 14:09:01 »
Аз виждам няколко проблема. Първият е, че не е споменато дали трансферът на пл. Батенберг ще бъде безплатен, защото тук е разковничето от бърлогата. Не е нормално да няма линия до летището. Отделно от това почти цяла Надежда остава без нощ транспорт, в това число влиза горни Лозенец и Хладилника.

Offline dan

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #966 on: 09.03.2018, 14:18:38 »
Картата от 2 лв ще важи ли за прекачване и колко време ѝ е валидността?
Някъде (тук) прочетох, че картата ще е с дата и ще важи за цялата нощ. Предполагам затова има бели краища, да се отпечатва датата там.
« Last Edit: 09.03.2018, 14:46:59 by dan »

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #967 on: 09.03.2018, 14:39:21 »
Маршрутите не са добре измислени в централната част, твърде голямо дублиране. Няма линия до летището, това е споменато вече. И не ми допада номерацията - отново латиница. В България се пише на кирилица - линиите е редно да се номерират Н1, Н2 и т.н.

Ще важат ли месечните абонаметни карти?

Offline dan

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #968 on: 09.03.2018, 14:41:12 »
Ще важат ли месечните абонаметни карти?
Не, виж картинките по-горе

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #969 on: 09.03.2018, 14:43:08 »
Прав си. Това автоматично прави цялата работа безмислена. Ако няма тарифен модел за седмица или месец целевата група явно са само пиянстващи и гуляещи, а не редовно пътуващи.

Offline Марин Петров

• Маниак
    • View Profile
« Reply #970 on: 09.03.2018, 14:48:06 »
Линията за Гоце Делчев по маршрута на 204 ли ще минава или през Костенски Водопад?

По 204, ето и картата :

Браво! Много добре преценени маршрути!

Имам само две забележки/препоръки:

1. гледам, че се е поработило по въпроса със допълнителни спирки, там където няма редовни. Това е хубаво. обаче не са догледани всички места, където трябват допълнителни спирки:
- абсурдно е по оранжевата линия от Патриарх Евтимий следващата спирка да е чак пред хотел Хилтон. Трябва една спирка в района на кръстовището П. Евтимий/Ф.Нансен и още една в района на кръстовището Ф.Нансен/Васил Левски.
- пак по оранжевата линия трябва да има спирка в района на университета.
- по синята линия трябва да има спирка при Пирогов. Задължително!
- по червената линия трябва да има още спирки по Тодор Александров. пред кино Арена задължително. а може и при ул. Хисаря. също така трябва да има и спирка между Опълченска и К. Величков. Не съм сигурен къде е по-добра идея - на пазара Д. Петков или при инж. Иванов/Одрин.
- пак по червената линия липсва спирка при университета в посока център. Може и след кръстовището да е.
- пак по червената линия, в люлин трябва още една спирка в района на кръстовище Царица Йоана/А.Николов.
- по зелената линия трябва да има спирка в района на станция Гео Милев, в посока Дружба.
- пак по зелената линия трябва да има спирка в района на кръстовище Гео Милев/Н.Коперник.
- пак по зелената линия трябва да има спирка в посока Център при разклона за летището.

Спирките са много важни за такова начинание. Някои хора може да се откажат да ползват нощните рейсове при положение, че някоя линия минава в района на дома им ама няма спирка наблизо.

2. Преплитане на червената и оранжевата линия:
- черваната да върви от Йерусалим по Сахаров, посолствата, Ляпчев, Кл. Охридски, 8 декември и по маршрута на 280 до крайна спирка Студентски град.
- оранжевата да върви от Кл. Охридски, Ляпчев, Малинов и по описания маршрут на червената до Младост 4.

Така ще има връзка между Младост и Студентски град. А ако може и разписанията да се напаснат. Ако например младеж се качи от Младост 4 и слезе на общата спирка на Ляпчев, да не чака повече от 5-10 минути и да се качи на другата линия и да пътува до Студентски град.

Offline dan

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #971 on: 09.03.2018, 14:56:13 »
- по червената линия трябва да има още спирки по Тодор Александров. пред кино Арена задължително. а може и при ул. Хисаря. също така трябва да има и спирка между Опълченска и К. Величков. Не съм сигурен къде е по-добра идея - на пазара Д. Петков или при инж. Иванов/Одрин.
В близост до кино Арена има спирка, не е нужно пред самото кино да има друга, още повече, че там и денем няма. Между Опълченска и К. Величков при временни маршрути се е обособявала спирка на ул. Одрин.

По същия начин важи и за други квартали. Защо да няма и бърза връзка на Обеля с Люлин. Предполагам идеята е да има линии от центъра към кварталите, а не между самите квартали.
« Last Edit: 09.03.2018, 15:09:18 by dan »

Offline spicy_e

• View Profile
    • Email
« Reply #972 on: 09.03.2018, 15:04:48 »
Още нещо интересно и необяснимо според мен. Гледаме оранжевата линия в посока пл. Батенберг, по тази схема излиза, че на пл. Орлов мост трябва да прави забранен ляв завой.  :help:

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Сдружение ГТИ
    • Email
« Reply #973 on: 09.03.2018, 15:06:36 »
Левият завой от Васил Левски към жълтите павета не е забранен.

Offline Марин Петров

• Маниак
    • View Profile
« Reply #974 on: 09.03.2018, 15:19:02 »
В близост до кино Арена има спирка, не е нужно пред самото кино да има друга, още повече, че там и денем няма. Между Опълченска и К. Величков при временни маршрути се е обособявала спирка на ул. Одрин.
Като гледам схемата, спирката за която говориш е чак при бул. вардар. Това не е много близо до кино Арена. представи си някой който живее в района на кино арена. може заради липсата на спирка да се откаже да ползва нощния рейс, защото не иска да ходи твърде голямо разстояние пеша в тъмната част на денонощието.

Какво пречи да има спирка? И без това условието е, че ако няма хора за слизане/качване - рейса няма да спира. Затова трябва да се помисли за максимален брой спирки. 

През деня няма спирка защото нищо не минава пред кино Арена.

По същия начин важи и за други квартали. Защо да няма и бърза връзка на Обеля с Люлин. Предполагам идеята е да има линии от центъра към кварталите, а не между самите квартали.
Защото едва ли има голям поток между Люлин и Обеля. Или между други квартали.

Но между Младост и Студентски град има голям поток. защото студентски град е пълно с дискотеки, барове и други такива. Чувал съм много младежи от Младост да се оплакват че да отидат на дискотека там им е доста трудно. много пъти таксита им отказват, защото разстоянието е малко. чувал съм, че при хубаво време се прибират пеша. или пък си ползват колите след като са пили. А това не е хубаво!

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #975 on: 09.03.2018, 15:20:37 »
Силно се надявам щом няма линия до летището да се сетят да пуснат летищния шатъл до разклона за да прави връзка със зелената линия. Поне това.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Сдружение ГТИ
    • Email
« Reply #976 on: 09.03.2018, 15:40:30 »
Летищният шатъл заспива още привечер и не се движи до сабахлем.

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #978 on: 09.03.2018, 16:04:29 »
Финансово е много по-евтино за летището да се направи някакъв експресен автобус, по подобие на Х9 в Берлин, който обаче да има курсове, съобразени с няколкото полета през нощта, и да има само три спирки - на пл. Батенберг и Летище София (T1 и Т2). Помоему летището няма чак такъв голям пътникопоток, за да има постоянна линия, но пък не може съвсем без обслужване. Ако пък линията, в експресен вариант, не може да се ползва от работещите край летището, тогава значи има нужда от редовна линия. Определено трябва обаче някакво обслужване.

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #979 on: 09.03.2018, 16:10:18 »
Единствената читава възможност за нощен транспорт между Младост и Студентски Град би била евентуално удължаване на оранжевата линия до Младост 3 и 4, но Анастас Иширков и близката успоредна улица край Спортен Център на НСА изглеждат прекалено тесни. :rolleyes: