Author Topic: Нощен транспорт  (Read 316430 times)

Offline wolf_rusi

• Наистина съм луд
    • View Profile
Re: Нощен транспорт
« Reply #720 on: 11.10.2015, 22:34:38 »
Според мен (лично мое мнение) съобщението е шега, на която доста хора се вързаха  :P

Offline viktor_bdz

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #721 on: 11.10.2015, 22:41:36 »
Според мен (лично мое мнение) съобщението е шега, на която доста хора се вързаха  :P
Нищо чудно.

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #722 on: 11.10.2015, 23:28:40 »
Източник е фейсбук страницата на политик, а линк нарочно не съм дал, понеже незнам дали форумът позволява да се пускат разни политически новини.
Иначе с въпросния автобус се рекламира политическа партия и от няколко дни седи паркиран на Семинарията.

Offline 2828

• Защо пиша толкова много?
  • 506
    • View Profile
    • Email
« Reply #723 on: 11.10.2015, 23:33:28 »
Може ли да ми кажеш какъв модел е?

Offline viktor_bdz

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #724 on: 11.10.2015, 23:39:55 »
Емил Аргиров ще осъществи всичко. Кандидат за кмет на София от партията на Бареков...

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #725 on: 11.10.2015, 23:42:19 »
 :arrow:

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
« Reply #726 on: 12.10.2015, 00:08:17 »
Бюлетина 33, линия 33, явно няма нищо общо с ЦГМ и общината.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #727 on: 12.10.2015, 01:16:37 »
Да, и интересно защо точно в понеделник и сряда ще се движи... да го бяха пуснали петък и събота поне. Отделно, че няма Руски дворец...  :crazy:

Offline UMSofia

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #728 on: 12.10.2015, 11:36:11 »
Хора, оставете друго, но е и неграмотно написано. Студентски Град, Метро Станция и т.н. Какво повече да коментираме. Те ако изпълняваха всичко, което обещават преди избори, сега Швейцария щеше да ни се вижда, като държава от третия свят.

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
« Reply #729 on: 13.10.2015, 00:58:44 »
Източник е фейсбук страницата на политик, а линк нарочно не съм дал, понеже незнам дали форумът позволява да се пускат разни политически новини.
Иначе с въпросния автобус се рекламира политическа партия и от няколко дни седи паркиран на Семинарията.
И преди малко го дадоха по Господари на ефира, че това е бивш стрипийз автобус :D

Offline viktor_bdz

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #730 on: 13.10.2015, 07:14:18 »
:D "Стриптийз на гуми" :D

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
« Reply #731 on: 06.01.2016, 01:53:27 »
Чак сега намерих време да споделя впечатленията си от нощното движение в новогодишната нощ. Бях навън между 1 и 6 часа и за съжаление наблюдавах изключително нисък пътникопоток по някои линии. От всички превозни средства, които срещнах, само в един 78 имаше двама души. Всички останали - ТБ1, 2, 4, А 85, 285, 213, пътуваха напълно празни. Явно е неефективно дневни линии да се движат през нощта, трябват си специални нощни маршрути за целта.

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #732 on: 06.01.2016, 13:05:18 »
Нощните линии трябва да са достатъчно начесто примерно на половин час, да имат минимален дублаж и удобна връзка помежду им в центъра примерно до Света Неделя, ако евентуално има тролейбусни такива за тях връзката да е на СУ. Дневните 78, 85, 285, 213 и т.н. минават по края на центъра и не са особено удобен избор за връзка на центъра с кварталите.  При ТБ1, 2 и 4 положението е по-добро - има удобна връзка помежду им на СУ и свързват кварталите с идеалния център, при тях по-скоро може би неадекватен интервал е причината да са празни.  :rolleyes:

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #733 on: 06.01.2016, 13:22:24 »
Как очаквате да има хора, след като в София няма изграден транспортен навик за нощни пътникопотоци. Благодарение на успешната политика на ЦГМ вече са и много рядко хората, които чакат ГТ след 20:00. Разбира се, това е рай за такситата.

А още по-страшното е, че над 80% от хората намират това вече за абсолютно нормално. И доста познати се стъписват като разберат, че там, където аз живея, имаме редовен нощен транспорт на 20 - 30 мин, който дори се препълва..........

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #734 on: 06.01.2016, 14:40:50 »
Събрах всички "нощни" теми в една, защото Sofia е напълно прав, че си трябват обособени нощни маршрути, а не безцелни коли през 60 минути по съществуващите линии.

София е рай на такситата поради големия им брой и умерено високата цена. Със същото не можете да се похвалите в Хамбург, нали? Но транспортни навици се създават, а за нощни такива трябват приемливо редовни линии синхронизирани в контактните си точки. Предложената схема като замисъл е много добра. Разбира се, тук-там трябва да се променят маршрутите, но при политическа воля за нощен транспорт оптимизацията на маршрутите е лесна работа. По-трудното е да се направи скокът към нощен транспорт и той трябва да стане с цялостна схема, а не примерно с една експериментална линия.

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #735 on: 06.01.2016, 15:51:51 »
Помоему такситата в София също са скъпи, за средната заплата за град София, която, поне по статистиката, е около 1100лв. Не смятам, че е редно да съпоставяме пропорциите, защото при нас средната заплата е около 3500 Евро.

Отделен е въпросът, че на цената на прибиране с такси - 5-6лв до по-близките квартали, 10-12лв до по-отдалечените, могат да се изконсумират още поне 2-3 големи бири в бар / дискотека. Така че съпоставката с Германия отново е неправилна, защото при нас цените на алкохола превишават в пъти цената на единично пътуване през нощта с ГТ.  :)

Съгласен съм, че трябва цялостна концепция, каквато например предложиха от Спаси София, и която лично аз подкрепям с две ръце. Експерименти, тип "ние ще пуснем 1-2 линии, пък ще видим кой ще ги ползва" са обречени на пълен провал.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #736 on: 06.01.2016, 15:54:12 »
Моето впечатление от Нова година е, че ЦГМ отново се "постара" почти никой да не знае за нощните коли. В 4:30 отидох на спирката на Зимния да чакам 94 и на таблото на оставащи минути стояха две чертички! Самият автобус 2019 дойде с табела "за гараж" отпред, отстрани и отзад нищо. Автобусът обаче не се изключи на СУ, тъй че подозирам, че цяла нощ така си е карал, ако може така, никой да не се качва. Добре, че поне в Софбус24 се показваше оставащото време за автобусите и така успях да се ориентирам, за сайта на ЦГМ не мога да кажа. Но имаше хора, които, виждайки, че на таблото нищо не пише, си хващаха такси :fan:

Иначе за бакшишите Нова година е златна мина! Почти никой не кара с апарат и цените са от 10 лева нагоре. И този мангал, който ме докара от работа до приятелите, дето бях на гости, говореше по телефона и го чух как каза: Ами то аз в 11 се изключвам и почвам да работим... :crazy:

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #737 on: 06.01.2016, 23:17:12 »
Чак сега намерих време да споделя впечатленията си от нощното движение в новогодишната нощ. Бях навън между 1 и 6 часа и за съжаление наблюдавах изключително нисък пътникопоток по някои линии. От всички превозни средства, които срещнах, само в един 78 имаше двама души.

Интересно. Преди 4-5 години съм пътувал със 76 на нова година и имаше дори и правостоящи! Това към 2.30 през нощта.

Чак за денонощен транспорт вече и аз съм леко скептичен честно казано, но до 1.30 някъде мисля че може да са някои линии. Все пак има хора които работят до 24.00 часа, например в нашата фирма имаме такива смени и всички се прибират или с лични коли или им плащат таксита. И други фирми също са така. Но в 2.00, или 3.00 часа посред нощите ще се возят предимно хаймани, които си нямат друга работа на другия ден според мен. Когато имаше експериментално денонощен транспорт до към 2.00 си имаше прилично хора, предимно прибиращи се от късни смени. И аз тогава се възползвах от нощната линия за Младост и ми беше удобна.

Все пак е добре поне до големите ж.к.та да има денонощни линии, хубаво е да знаеш че по всяко време може да се разчита.

Сещам се и за още един плюс, ако има нощен транспорт може да има влакове които тръгват до по-далечни дестинации в 3.00 сутринта примерно за Русе, Варна, Добрич итн. и да пристигнеш още преди обяд,или дори сутринта, защото хората ще има с какво да се придвижат до гарата.
« Last Edit: 06.01.2016, 23:19:40 by Ivo »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #738 on: 07.01.2016, 15:42:04 »
Няма смисъл от влакове в 3:00, който има работа във Варна, Русе и Добрич преди обяд нормално би ползвал нощен влак тръгващ между 22 и 23 часа такъв в 3 надали би имал пътници.  :rolleyes: Иначе са нужни нощни автобусни линии свързващи големите квартали с идеалния център с удобна връзка на Света Неделя, ако евентуално има нощни тролейбусни линии за тях връзката би могла да е на СУ. Прибирам се от време на време след екстремни метъл концерти някъде между полунощ и 1 часа понякога и малко след 1 и виждам струпвания на таксита, нощни линии на 20-30 минути вероятно биха имали приличен пътникопоток. :rolleyes:

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #739 on: 07.01.2016, 16:36:08 »
От София може да няма много пътници, но напред по маршрута часовете му биха били доста адекватни и удобни. Редно е да се мисли не само за пътуващите от София.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.