Author Topic: Нощен транспорт  (Read 440645 times)

Offline btr95

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
Re: Нощен транспорт
« Reply #1180 on: 22.04.2018, 17:48:56 »
Смятам, че има някакъв заговор из гаражите да се саботира нощния транспорт. Може и да бъркам, но не е невъзможно на служителите да не им се работи през нощта, въпреки добавката за изънреден труд.
Добавката е за нощен, а не за извънреден труд, което значи, че ако не е уговорено друго, вземат допълнително 0,25 ст. за изработен час през нощта.
Тм депо:Банишора
Тм мотриса: 713
Тм линия: 4

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Сдружение ГТИ
    • Email
« Reply #1181 on: 22.04.2018, 18:02:16 »
Моят работодател заплаща по 1 лв за всеки изработен час между 22 и 6 ч. Е, от този 1 лв се взимат осигуровки и данък, но пак остават едни 75 ст.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://skyscrapercity.com
« Reply #1182 on: 25.04.2018, 14:09:31 »
Вчера контрольор отказа да ме таксува както и доста други хора, защото имаме абонаментни карти и цитирам "Аз съм твърдо против, щом имате карта за всички линии да плащате за билет" :help: :help:

Моля ви, както и viktorlc помоли, когато има такъв проблем да записвате номера на автобуса или поне да давате часът и линията, по която се е случило. Няма как да се реагира, ако тази информация липсва, а мисля че всички искаме НГТ да успее.

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #1183 on: 25.04.2018, 21:48:39 »
Вчера контрольор отказа да ме таксува както и доста други хора, защото имаме абонаментни карти и цитирам "Аз съм твърдо против, щом имате карта за всички линии да плащате за билет" :help: :help:

Моля ви, както и viktorlc помоли, когато има такъв проблем да записвате номера на автобуса или поне да давате часът и линията, по която се е случило. Няма как да се реагира, ако тази информация липсва, а мисля че всички искаме НГТ да успее.

Ами в случая контрольорът е направил добро на своя "доброжелател" и мнението му напълно се покрива с моето, за разлика от 40 стотинки в цената на билета е несериозно да не се признават абонаментните карти - повечето хора, ползващи редовно ГТ, имат карти, и непризнаването на различните видове карти също е откровен саботаж срещу нощния транспорт, според мен... Но разбира се, като накажем злите хора, намиращи тези 40 чутовни стотинки за излишно усложнение, всичко ще се подреди и ще станем като Прага - минимум...
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #1184 on: 25.04.2018, 21:58:32 »
Има ли правила - добри или лоши, се спазват. Ако не си доволен - бори се да промениш правилата, а не да ги заобиколиш. Не коментирам признаването на картите дали е добро или не, но в момента те не се признават и не може да се толерират своеволията на кондуктори или пътници.

Защото когато утре спрат нощния ГТ с оправданието - ами то нямаше пътници, и тези, които сега са пестили по 2 лв, почнат да ръсят по 10-15 лв за такси, а кондукторите се лишат от часовете извънреден / нощен труд и съответно от допълнителните финансови добавки към заплатата си, какво ще правим?

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #1185 on: 25.04.2018, 22:03:34 »
Има ли правила - добри или лоши, се спазват. Ако не си доволен - бори се да промениш правилата, а не да ги заобиколиш. Не коментирам признаването на картите дали е добро или не, но в момента те не се признават и не може да се толерират своеволията на кондуктори или пътници.

Защото когато утре спрат нощния ГТ с оправданието - ами то нямаше пътници, и тези, които сега са пестили по 2 лв, почнат да ръсят по 10-15 лв за такси, а кондукторите се лишат от часовете извънреден / нощен труд и съответно от допълнителните финансови добавки към заплатата си, какво ще правим?

Само едно ще кажа и прекратявам дискусията от моя страна - шапка ти свалям, че си развил германския, т.е. европейския тип мислене. И този тип мислене е най-правилният във всяка подобна ситуация според мен. Само че парите в ЦГМ са понятие, което е като всичко друго в тази държава, т.е. силно относително понятие, не е ясно откъде идват, затова пък е сигурно къде отиват, т.е. не по предназначение, съответно "нормалното" мислене в една силно ненормална ситуация не помага. Лично мнение, извинявам се за спама, нека пребъде нощния транспорт в сегашния си вид, дано си оправят прословутите табели с ненанесения маршрут, живи и здрави, мнението си е мое и никого не задължавам с него. За мен това е измиване не ръце, не пълноценен нощен транспорт.
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Online IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1186 on: 25.04.2018, 22:13:58 »
Виктор обясни, че проблемът с непризнаването на картите е чисто административен и общината, вкл. Евгени работят за неговото отстраняване. И аз съм на мнение, че трябва да важат, но явно преди това бакията в конкретния случай трябва да се оправи.
По рейс и по жена не се тича!
A developed country is not a place where the poor have cars, it is where the rich ride public transportation.

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #1187 on: 25.04.2018, 22:18:59 »
Виктор обясни, че проблемът с непризнаването на картите е чисто административен и общината, вкл. Евгени работят за неговото отстраняване. И аз съм на мнение, че трябва да важат, но явно преди това бакията в конкретния случай трябва да се оправи.

Добре, съгласен съм, и все пак имам едно питане: защо, по дяволите, винаги трябва да сме като във вица "цело село може, ти не можеш" - защо веднъж нещо не се почне като хората от самото начало, а трябва първо да бъде ос..но, и после да се чисти? Народопсихология ли е това, проклятие ли е, как да го нарека? Просто извинявам се, но ако този така велик 1300-годишен народ трябваше през последните години да измисли колелото или топлата вода, ами още щяхме да сме на студена вода и с многоъгълни колела...

Online IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1188 on: 25.04.2018, 22:25:41 »
Понеже в случая като са приемали миналата есен бюджета за тази година, нощния транспорт не са го мислили, идеята и съответно реализацията се направи сега. Сигурно не могат веднага да направят актуализация, преди да минат 6 или 9 месеца. Все пак това е по-скъп нощен труд за водачи и кондуктори. Другият вариант е всичко това да се заложи наесен в бюджета за догодина и съответно нощният транспорт да беше тръгнал чак от 1-ви януари....
« Last Edit: 25.04.2018, 22:27:13 by IKAR »
По рейс и по жена не се тича!
A developed country is not a place where the poor have cars, it is where the rich ride public transportation.

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #1189 on: 25.04.2018, 22:42:47 »

Добре, съгласен съм, и все пак имам едно питане: защо, по дяволите, винаги трябва да сме като във вица "цело село може, ти не можеш" - защо веднъж нещо не се почне като хората от самото начало, а трябва първо да бъде ос..но, и после да се чисти? Народопсихология ли е това, проклятие ли е, как да го нарека? Просто извинявам се, но ако този така велик 1300-годишен народ трябваше през последните години да измисли колелото или топлата вода, ами още щяхме да сме на студена вода и с многоъгълни колела...

Не си мисли, че в други държави няма подобни примери. Ето най-пресният в Германия:

Отсечката Берлин - Мюнхен: От хаос до отсечката с най-малко закъснения в немската железопътна мрежа

Понеже статията е на немски, ще я преразкажа. Отсечката беше пусната тържествено на 9 Декември, като първите два месеца имаше закъснения на всеки !трети! влак по нея с повече от 15 минути. Като тук говорим за проект, отнел 20+ години за изпълнение и струвал над 10 милиарда Евро. Дойче Бан постоянно напасваха разписания, часове на тръгване, други влакове по отсечката. В резутат на което отсечката в момента - почти 5месеца след ужасяващото начало, е една от най-редовните по отношение спазване на разписанието, със закъснение на под 5% от влаковете.

Да, идеята за нощен ГТ с наличното изпълнение не са идеални. Имат много трески за дялане. Но лично на мен ми се струва че този път има повече воля за успех от страна на СО. Имат и достатъчно време да си напишат домашното. Факт е, че са продали всички напечатани билети през първите седмици, дори при липсата на разписанията по спирките или при непризнаването на картите. Тоест очевидно хората не са толкова негативно настроени и се напасват в зависимост от условията - българите в това отношение са доста напред спрямо доста европейски народи.

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
« Reply #1190 on: 28.04.2018, 11:28:39 »
Ако някой все още не е забелязал, нощните линии ги има редом с останалите в раздела за разписания.

Offline Andrej_mk

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #1191 on: 02.05.2018, 17:35:07 »
Крусев днес по БНТ каза, че само този петък и събота над 1000 човека са ползвали нощните автобуси и тенденцията е за постоянно нарастване.
И все пак ми се струва, че от Общината сякаш спряха да промотират услугата. След първоначалния опит и послания, че НГТ ще има от 7ми април, не сме видяли нови послания, реклами, кампания... Ако се фокусират върху кампания през социалните мрежи, ел. таблата и през системата на ЦГМ могат да постигнат отлични резултати с минимални разходи.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1192 on: 02.05.2018, 17:42:37 »
Ел. таблата не се ползват по предназначение за обявяване на най-обикновени маршрутни промени, ти искаш да промотират нощния транспорт по тях през деня... :neznam:

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1193 on: 02.05.2018, 18:33:13 »
В самите рейсове, Ютонгите, трябва да се сложат схеми на нощните линии, като за начало. Може и брошури.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1194 on: 03.05.2018, 01:09:16 »
С един автобус може да се върже Линия N84 от Аерогарата до Блок 3 на кръстовището Колумб/Списаревски, където ще прави връзка с двете направления на N4, за да се поемат кацащите и излитащите полети.
N4 заминават в посока център в 0:54, 1:34 и т.н., в посока Дружба-2 - 1:04, 1:44 и т.н. през 40 минути.

N84 върти на кръстовищата на Колумб с Цветан Лазаров и Списаревски и почива там, след което превърта Т1 и Т2 без почивка
Т2: 0:40
блок 3: 0:52 - 1:06
Т1: 1:16
Т2: 1:20
« Last Edit: 03.05.2018, 01:11:25 by blagun »

Offline marto193

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1195 on: 06.05.2018, 19:00:09 »
Направих сефтето на нощният транспорт и аз. В петък срещу събота или 4ти срещу 5ти май, бях 1:15 на Батенберг. Имаше около 90-100 човека, които чакаха на двете спирки. В 1:18 дойде и моят автобус N2 посока "Студентски град". Качихме се 19 човека, кондуктора беше много любезен обясни на всички, че трябва да се натиска стопа, защото автобуса не спира на спирките, ако няма желаещи за качване.
На Военният клуб се качи още 1 пътник, 2ма на СУ, 3ма на Нансен и двама на НДК. Така потеглихме към хотел Хемус с 26 пътника.
Един слезе на Семинарията, двама на Интерпред, един на Гемето, трима на Лесото, аз слезнах на следващата спирка и автобуса продължи с 18 пътника към Студентски.

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
« Reply #1196 on: 09.05.2018, 10:10:03 »
Вярно ли е, че снощи е имало съчленен автобус по нощната линия за Студентски град - N2?
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline ivaylostoenchev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #1197 on: 09.05.2018, 12:09:25 »
Вярно ли е, че снощи е имало съчленен автобус по нощната линия за Студентски град - N2?
Не, само за снимката е :) някой ден може и да има ..

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1198 on: 09.05.2018, 15:49:39 »
Не, само за снимката е :) някой ден може и да има ..
На Осми декември задължително! И с билетче от 2 лв ще предлагат безплатно чаша зелен сок  :devil:

Offline Whatnow14

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1199 on: 09.05.2018, 21:01:14 »
За каква снимка става въпрос?