Author Topic: Нощен транспорт  (Read 316439 times)

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: Нощен транспорт
« Reply #1420 on: 06.07.2021, 13:51:26 »
Принципно да, но аз по-скоро го приех като някой от компанията, който стои и не пие нищо или пие сок и просто развозва пияните (по логиката на IKAR).
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline HST

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #1421 on: 21.09.2021, 02:08:11 »
Без нощен транспорт до 31.01.22 г. - решение на СОС от вчера - 20.09.21 г.
« Last Edit: 21.09.2021, 02:10:46 by HST »

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1422 on: 21.09.2021, 15:04:12 »
При ограничено работно време на ресторантите и затворени нощни клубове и дискотеки пътникопотокът на нощния транспорт е много малък и разходът не изглежда оправдан при сегашното финансово състояние на ЦГМ.  Възстановяването му е смислено при отпадане на тези ограничения. :rolleyes:

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #1423 on: 22.09.2021, 13:28:41 »
Ако проблемите на ЦГМ идваха от мижавите 3-5 млн лв на годишна база за подръжка на НТ, то тогава ЦГМ изобщо не трябва да съществува......

Offline georgi64

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1424 on: 22.09.2021, 14:18:52 »
Мисля че нощния транспорт като концепция  трябва да се състои от съществуващи линии който просто ще станат денонощни. Разбира се ще останат по една две коли само за през нощта. Така хората лесно ще се ориентират и ще е ясно тази и тази линия си работи винаги. А така нощно време рядко  пътува човек и няма как да знае какво точно му върши работа когато му потрябва такава услуга. Е разбира се ще спечелят тези дето ще са близо до линиите който ще станат денонощни.  :D :D

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1425 on: 22.09.2021, 14:19:41 »
През лятото определено имаше нужда от нощен транспорт. Особено докато бяха мачовете от европейското, които завършваха около и след полунощ, и събираха хиляди фенове на откритите кампове. Няколко пъти ми се наложи да се прибирам след гледане на мач на такъв камп и беше изключително трудно да се хване такси...

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #1426 on: 22.09.2021, 16:48:07 »
изключително трудно да се хване такси...

Сякаш не си чувал за поръчка на такси по телефона ? Даже е и по здравословно-/материално/, защото маршрута е предварително обявен и разговора записан.
Спрете си просташките мнения !

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1427 on: 22.09.2021, 17:25:22 »
Не само, че съм чувал, но съм и ползвал, и TaxiMe ползвам редовно, но повечето коли бяха заети, а операторите не вдигаха. Няколко пъти съм тичал и за последното метро, не ми се дават излишно пари за такси.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1428 on: 22.09.2021, 17:26:15 »
Аз ползвам приложение, което ми дава информация за това след колко време ще дойде автомобила,марка и модел, ДК номер и името на водача !

Offline Pesho1991

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1429 on: 22.09.2021, 21:47:41 »
На 11 юли (финалът на европейското) беше трагично от към таксита. Аз тогава бях във фестивална като член на СИК, но приключих към 1-2 през нощта и нямах избор освен с такси да се прибирам. Едвам сколасах, защото звънях на всички "реномирани" компании като ок, св такси, йелол и т.н. или никой не вдигаше, или някои директно затваряха. Та виснах като прани гащи на една улица, докато съвсем случайно не мина празно такси. За сведение аз чаках на улица по която минаваше преди нощен, така че ако си работеше нямаше да се разправям с бакшишите.

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
« Reply #1430 on: 22.09.2021, 21:59:13 »
На 11 юли (финалът на европейското) беше трагично от към таксита. Аз тогава бях във фестивална като член на СИК, но приключих към 1-2 през нощта и нямах избор освен с такси да се прибирам. Едвам сколасах, защото звънях на всички "реномирани" компании като ок, св такси, йелол и т.н. или никой не вдигаше, или някои директно затваряха. Та виснах като прани гащи на една улица, докато съвсем случайно не мина празно такси. За сведение аз чаках на улица по която минаваше преди нощен, така че ако си работеше нямаше да се разправям с бакшишите.
Като секцията приключи с протоколите не ви ли върнаха от там, от където ви е секцията?

Offline Pesho1991

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1431 on: 23.09.2021, 13:17:01 »
Като секцията приключи с протоколите не ви ли върнаха от там, от където ви е секцията?
Знам, че продължавам офф-а, но принципно не връщат от залите в секцията. Посоката е от към СИК към РИК, а и дори и да ме бяха върнали пак трябваше да взема такси, защото е далече от мен.

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1432 on: 24.09.2021, 14:41:55 »
Намирането на свободен таксиметров автомобил през нощта ще става все по-трудно занапред или поне ще бъде такова до момента, в който не бъде въведена методология за ежегодно определяне на реалната стойност на услугата за всяка община у нас. Според мен е доста по-практично няколко линии да станат денонощни, отколкото да се наливат излишни милиони и хората да се объркват още повече.

В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1433 on: 24.09.2021, 16:08:44 »
Оптималният вариант за нощен транспорт е 6-7 дълги линии свързващи отдалечени квартали с общ възел за прекачване и интервал 30 минути. Не виждам как това може да се реализира с някои съществуващи линии през деня. :rolleyes:

Offline mitkov2

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #1434 on: 24.09.2021, 16:12:16 »
Няма обратен транспорт от РИК до секцията, когато РИК е в същото населено място. Давам пример с Пловдив - членовете от 17 РИК (Пловдив област) имат обратен транспорт, защото идват от села и градове около Пловдив, но членовете на 16 РИК (Пловдив -град) нямаме връщане, защото сме били членове в същото населено място, ако ще и да живееш на 7км от там (какъвто е моя случай). Та така и в София, извинявам се за оффтопика.

Offline New_Passenger

• Защо пиша толкова много?
  • Lyulin 4ever
    • View Profile
« Reply #1435 on: 28.09.2021, 10:40:20 »
Според мен е доста по-практично няколко линии да станат денонощни, отколкото да се наливат излишни милиони и хората да се объркват още повече.

Някои големи градове по света прилагат тази практика и някои линии са денонощни. При нас обаче, няма условия, защото за целта трябват линии които да свързват два отдалечени квартала и да минават по места които имат потенциал за нощен пътникопоток. Аз лично се сещам само за А76 и А204, но редица квартали като Люлин или Лозенец например, нямат линия която би могла да стане денонощна. Така че единственият приемлив вариант е създаване на нощни линии които донякъде копират метрото.
Софийско метро, колекция карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1436 on: 28.09.2021, 11:58:50 »
Нужни са 6-7 линии с интервал половин час и общ възел за прекачване, които да свързват отдалечени квартали.  :rolleyes: Примерно линия Люлин-Младост наистина донякъде ще копира МД1, Обеля - Студентски град има общо с МД2, Овча купел - Левски с МД3 и т.н. :rolleyes:

Offline hitar_potter

• View Profile
« Reply #1437 on: 28.09.2021, 14:44:52 »
Това, което имаше като нощен транспорт, си беше доста добро като начало. Няма какво толкова да се объркват хората, схемата е елементарна.
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1438 on: 28.09.2021, 15:20:23 »
Все пак 4 линии не са достатъчни - не покриват голяма част от града и са нужни 6-7 също интервал 30 минути е оптимален.  :rolleyes:

Offline hitar_potter

• View Profile
« Reply #1439 on: 28.09.2021, 21:24:54 »
За интервала съм съгласен - редно е да е кратен на час, така че да е елементарна сметката кога ще ти дойде автобусът. През час е твърде рядко, през 20 минути е твърде често. 40 минути развалят симетрията в разписанието  :D
Малко офтопик, но по принцип би било хубаво да се вкара подобна местност и в дневните линии - примерно през 30, 15, 7.5 минути, в зависимост от натовареността. Така ще могат по-лесно да се синхронизират и да се правят връзки.
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.