Author Topic: Нощен транспорт  (Read 316501 times)

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
Re: Нощен транспорт
« Reply #1520 on: 03.04.2023, 21:43:21 »
Не е нормално голям град,столичен, да няма нощен транспорт -поне няколко линии

Както може Мадрид с туристи повече отколкото цяла България да няма нощен транспорт, така може и в София.
И апропо- има тротинетки за придвижване.
Спрете си просташките мнения !

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1521 on: 03.04.2023, 21:55:02 »
Както може Мадрид с туристи повече отколкото цяла България да няма нощен транспорт
Не позна, пробвай пак.

Произволна нощна линия N7- интервал 35 минути, петък и събота вечер интервал 20 минути.
« Last Edit: 03.04.2023, 21:58:49 by Chezare »

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
« Reply #1522 on: 03.04.2023, 21:55:21 »
Кое няма?

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1523 on: 03.04.2023, 22:37:29 »
Както може Мадрид с туристи повече отколкото цяла България да няма нощен транспорт
Не позна, пробвай пак.

Произволна нощна линия N7- интервал 35 минути, петък и събота вечер интервал 20 минути.
Кое няма?

Това е много интересно и реално нашите 4 бяха достатъчни - а и да не са цяла нощ - то поне в интервала от 23:30 до 4 да движат на 20 минути, а след това на 40 пак е нещо

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1524 on: 03.04.2023, 22:59:53 »
Освен в София само в Кишинев няма нощен траспорт, да не говорим че малко на запад всеки по-голям град има такъв. В един Белград например такситата са толкова скъпи, че просто е немислимо да нямат алтернативи. В Мадрид и Барселона също. Освен това в Испания цените се определят всяка година от общината (тук общината определя само минимална и максимална тарифа) и всички са задължени да возят на тях, а не фирмите да се цакат помежду си с 1-2 стотинки, един махнал таксата за повикване, друг намалил престоя, а копърката на летището надул цените до максимално позволените и така хем мами хората, хем всичко си му е изрядно. 2018-та ползвах периодично нощния транспорт, защото понякога ми се налагаше да отивам доста рано на работа, и то от Люлин до Младост. Е колко щеше да ми струва с такси? А сега колко щеше да ми струва... И N1 се пълнеше прилично, даже и през седмицата.

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1525 on: 03.04.2023, 23:12:41 »
Не позна, пробвай пак.

2014 год. нямаше. Таксито до града- 28 €.

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1526 on: 03.04.2023, 23:22:11 »
Освен в София само в Кишинев няма нощен траспорт, да не говорим че малко на запад всеки по-голям град има такъв. В един Белград например такситата са толкова скъпи, че просто е немислимо да нямат алтернативи. В Мадрид и Барселона също. Освен това в Испания цените се определят всяка година от общината (тук общината определя само минимална и максимална тарифа) и всички са задължени да возят на тях, а не фирмите да се цакат помежду си с 1-2 стотинки, един махнал таксата за повикване, друг намалил престоя, а копърката на летището надул цените до максимално позволените и така хем мами хората, хем всичко си му е изрядно. 2018-та ползвах периодично нощния транспорт, защото понякога ми се налагаше да отивам доста рано на работа, и то от Люлин до Младост. Е колко щеше да ми струва с такси? А сега колко щеше да ми струва... И N1 се пълнеше прилично, даже и през седмицата.
Именно - на почти всеки се е налагало - дали закъснял след работа, дали се наложило нещо, дали сутрин. Отделно що за столичен град сме в по-крайните квартали към 23-23:30 и вече градския посока център е изчезнал. А към 0 часа и в посока кварталите. А на всеки - ама всеки се налага да ползва по късното транспорт.
Такситата станаха неприлично скъпи, а и повечето фирми няма да ти дадат ваучер или да ти осребрят

Online difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #1527 on: 04.04.2023, 14:35:10 »
Не позна, пробвай пак.

2014 год. нямаше. Таксито до града- 28 €.
2012 г. пък си имаше, че съм го и ползвал… Трябва да си прегледам снимките от тогава, дали не мога и да онагледя. ;)

Online Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1528 on: 04.04.2023, 15:22:54 »
Ако правилно разбирам ровейки се в гугъл обаче разликата е че там цената е 9 евро или 18 лева а тука всеки иска да го ползва за без пари когато нощния труд е по-скъп. По спомен беше за 2 или 3 лева возенето. Ако има желаещи изобщо да работят нощни смени нека го пуснат но и цената да е 5-6 лева, а не да возят без пари. 5-6 лева за нов автобус посрещ нощ е добра цена.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1529 on: 04.04.2023, 16:01:44 »
Ако правилно разбирам ровейки се в гугъл обаче разликата е че там цената е 9 евро или 18 лева а тука всеки иска да го ползва за без пари когато нощния труд е по-скъп. По спомен беше за 2 или 3 лева возенето. Ако има желаещи изобщо да работят нощни смени нека го пуснат но и цената да е 5-6 лева, а не да возят без пари. 5-6 лева за нов автобус посрещ нощ е добра цена.
Да ама там заплатите и стандарта е един друг - нека първо заплатите станат европейски, пък после цените. 5 лв не бих казал, че е чак много,но  все пак и цената трябва да е съобразена. Отделно картите за градския да покриват и нощните пътувания - все пак е част от същата система

Offline New_Passenger

• Защо пиша толкова много?
  • Lyulin 4ever
    • View Profile
« Reply #1530 on: 04.04.2023, 16:13:26 »
Точно заради това го казах - летището и гарата и дискотеките са жътвата на такситата - а там нощния транспорт не е водещ - той е за нормалните хора дето трябва да се приберат от работа или заради нещо друго.

Нормалните работодатели са длъжни да осигурят нощен транспорт на служителите си. Иначе, нощния транспорт си е задължителен за големите градове.
Софийско метро, колекция карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1531 on: 04.04.2023, 17:08:18 »
Нормалните работодатели са длъжни да осигурят нощен транспорт на служителите си. Иначе, нощния транспорт си е задължителен за големите градове.
Нормалните може би, но не и средния български. Чувал съм че някои фирми давали ваучери, ама държавните хубави служби нямат такива екстри, ама те викат на повреди по 2 часа

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #1532 on: 04.04.2023, 17:20:33 »
Ти сигурно работиш в държавна структура и имаш информация от първо лице?
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #1533 on: 04.04.2023, 17:37:31 »
Да ама там заплатите и стандарта е един друг - нека първо заплатите станат европейски, пък после цените.
Заплатите ще станат европейски, когато работниците станат европейци, отговарят на европейски изисквания и имат европейски претенции към работодателя.
Докато преобладаващата част от работниците са на принципа "Ще работя, колкото да не заспя" и "Ще си трая, понеже си знам, че не ставам и са ме уредили", няма как да има европейски заплати.

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1534 on: 04.04.2023, 18:34:22 »
Иво, на госпожиците от автотранспорт нощния труд ще им бъде заплатен според ставката, определена в КТ, без значение дали цената на возенето е 2 или 20 лева. Те нито ще спечелят нещо, нито ще загубят. За геврекчиите обаче явно е по-добре стават всяка нощ в 3 часа, вместо да карат нощни смени. Може би е по-здравословно, и по-несъсипващо съня и нервите от една нормална нощна смяна  :rolleyes:

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1535 on: 04.04.2023, 18:40:46 »
2012 г. пък си имаше, че съм го и ползвал… Трябва да си прегледам снимките от тогава, дали не мога и да онагледя. ;)

Е не вярвам на информацията да са ни излъгали......... Казаха метрото вече не работи, използувайте такси.

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1536 on: 04.04.2023, 18:50:10 »
Мисля, че ключовата дума е метрото в случая.

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1537 on: 04.04.2023, 19:23:12 »
Цената е същата като в дневните автобуси. Все едно нощният транспорт в София да струваше 1.60, не 2 лева.  ;) Виж поста на wiNt.

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1538 on: 04.04.2023, 19:58:16 »
Заплатите ще станат европейски, когато работниците станат европейци, отговарят на европейски изисквания и имат европейски претенции към работодателя.
Докато преобладаващата част от работниците са на принципа "Ще работя, колкото да не заспя" и "Ще си трая, понеже си знам, че не ставам и са ме уредили", няма как да има европейски заплати.
Май по-скоро е, че заплатите ще станат европейски когато началниците спрат шуро-баджанащината и връзкарите и не назначават тоя и оня щото са синове и дъщери на другите, пък вземат да назначават по заслуги служителите си. Ей тогава може и щата да стане нормален, да се върши работа и да има и заплати. Ама ние хем искаме чичо да звънне и да почнем работа като директори, хем ...

Offline snaker

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • DIEL TOURS
« Reply #1539 on: 04.04.2023, 21:03:59 »
Напълно подкрепям нуждата от нощен транспорт - не веднъж и два пъти ми се е налагало да ползвам вечер или рано сутрин нещо - и като няма алтернатива "нещото" е такси естествено. Лично за мен не е проблема в парите, но за много хора е непосилно да дадат 20 лв, колкото вече струва средно едно возене от центъра до кварталите или обратно.