Author Topic: Нощен транспорт  (Read 316410 times)

Offline Mizchiev_Dev

• Запален по ГТ
    • View Profile
Re: Нощен транспорт
« Reply #1620 on: 11.11.2023, 01:38:33 »
Само ако посмеят да не ми пуснат N4!

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1621 on: 11.11.2023, 15:14:58 »
Подобно е настроението ми за Н3.

Offline Kukicha

• Наистина съм луд
  • 3306/1119 ✝(2003-2022)✝
    • View Profile
    • Email
« Reply #1622 on: 12.11.2023, 02:21:58 »
И аз да споделя моите наблюдения по темата, главно за N2.

Днес около 00:30 в Студенски град дойде 2064 почти пълен, посока обръщалото. След това към Центъра също се събраха доста хора, основно от УНСС и Дървеница се качваха. Към 1:20ч. 2087 мина претъпкан на Хемус в посока Студенски град, което ме изденада. И преди съм го засичал на първите курсове от Студенски град и винаги е имало хора. На Батенберг също съм засичал в N2 да се качват около 10 човека пак в тази посока, и разбира се очаквано. Все пак това е основна точка за нощна София и логично N2 да е най-силната линия от 4те линии.

Също така не виждам да е споменато - за N2 най-сетне е разкрита спирка на НДК (бившата на ТБ 7) :fan:

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1623 on: 12.11.2023, 10:17:53 »
Аз също се возих снощи на Н1 от 1:00 ч на Батенберг към Люлин.. Направи ми впечатление, че три от автобусите закъсняха, най- сериозно беше закъснението на Н2 от Студентски - дойде чак в 1:10. Потеглихме с десетина човека. Контрольорката издава касови бележки, не са сините билетчета, които бяха преди. Трябваше да обяснява на разни хора кои карти важат, и кои - не. Също така не знаеше спирките по маршрута. Като цяло си мисля, че е излишно да има контрольор - достатъчно е качването да става само от първа врата.
Също така шофьорът безуспешно се опитваше да избие закъснението, но, за беда, на почти всички светофари хващаше червеното. На някои светофари си мина на червено. Може би все пак не е нужно абсолютно всички светофари да работят денонощно, или поне да имат датчик, за да пропускат приоритетно автобуса. В Загреб съм виждал такива - светят червено във всички посоки, и като приближи кола, светва зелено.

Offline ivaylostoenchev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #1624 on: 07.12.2023, 01:07:39 »
На нощния транспорт има нужда от сериозен подбор на кадри - да, разписанието може да е стегнато, особено на Н2, обаче щом има шофьори, които го хващат, значи трябва да е възможно за всички.
А не човекът Х да е закъснял 5 минути и да продължава да се мотае и да ги направи 8, защото от там на Батенберг всички тръгват със закъснение, съответно на Младост и Студентски град почивка няма и ако шофьорът не е от каращите , няма избиване, съответно закъсненията продължават и продължават и така цяла нощ.
Тази вечер Н2 1ви курс от Студентски град 23:30 на Гурко беше на +8 - 24:00, което е времето за тръгване от трансферна спирка. До там още 5 минути - 24:05, докато се прехвърлят хората, 24:07 горе долу всички коли тръгнаха по маршрути (включително Н2 посока студентски град!!! Незнайно защо и него го държат да чака)
Друг е въпросът, че шофьорът за малко да мине през мен и да не спре на Гурко  :D
А относно разписанията - Н2, 94 и 280 са 23:30 от Студентски град. Н2 и 280 са по един и същ маршрут до МС Г.М.Димитров (НСБАЛ по онкология), обаче 280 има 16 минути от колелото, докато Н2 има само 10.
Тръгне ли 280 пред него - изпреварване няма поне до УНСС, тоест там вече е на +3

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1625 on: 07.12.2023, 02:49:01 »
Трябва да се направи нещо с Н2 от Студентски към центъра, никога не е навреме. Редовно с 10-20 минути закъснение...

Offline HST

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #1626 on: 07.12.2023, 10:39:17 »
На нощния транспорт има нужда от сериозен подбор на кадри
...

Кадри няма, ти подбор искаш...
Когато заплащането И условията на работа станат привлекателни може да се говори за подбор. Сега изискванията, отговорността и условията не отговарят на заплащането, съответно, има недостиг на кадри!
« Last Edit: 07.12.2023, 23:24:01 by HST »

Offline New_Passenger

• Защо пиша толкова много?
  • Lyulin 4ever
    • View Profile
« Reply #1627 on: 07.12.2023, 16:17:20 »
След като млади момчета искат да станат последователи на Ескобар, а момичета влогърки или собственички на онлайн магазини за дрехи и бельо, нищо чудно да няма кадри. Няма и насърчаване.
« Last Edit: 07.12.2023, 16:26:25 by New_Passenger »
Софийско метро, колекция карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1628 on: 07.12.2023, 16:37:23 »
При заплати 1700-1800 лв и много извънреден труд няма как да има кадри. С оптимизация може да се вдигнат заплатите до 2500-3000 лв, приблизително колкото началните в международните превози и ще се намерят достатъчно желаещи, извънредният труд ще намалее сериозно.  :)

Offline theflash

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #1629 on: 15.12.2023, 20:24:56 »
Също така не виждам да е споменато - за N2 най-сетне е разкрита спирка на НДК (бившата на ТБ 7) :fan:
Има някакви подобрения за линия 2 - освен до НДК са сложили спирки и някъде по Ломско шосе.

Обаче има и доста спирки/важни места, които линията пропуска. Например спирка 6430 до Пета градска и 2080 до транспортна болница.

Трябва да се помисли и за двупосочна спирка в района на хотел Балкан (както има за линия 1 от другата страна на булеварда).

Защо линия 2 не спира на спирка 2827 до Ректората??? Не върви от военния клуб да спре чак на Гурко. Още повече при условие, че има съществуваща тролейбусна спирка.  А трябва да се помисли и за спирка в обратната посока в същия район - може би точно срещу Аксаков. През нощта няма да има проблем да се престрои в лява лента. 

Хубаво направиха с новата спирка до НДК, но трябва да се помисли и за още една спирка - в самото начало на Фритьоф Нансен веднага след левия завой от Патриарх Евтимий.

Също така шофьорът безуспешно се опитваше да избие закъснението, но, за беда, на почти всички светофари хващаше червеното. На някои светофари си мина на червено.
Защо направиха така, че всички светофари да работят денонощно?

Нали затова на всяко кръстовище има пътни знаци, които важат при режим Внимание.

Дори в центъра на София трудно може да се намери кръстовище, което има нужда от светофарно регулиране в 2 часа през нощта. Камо ли - някое малко квартално кръстовище, на което само се хаби време и енергия, ако те хване червеното в 2 часа през нощта.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #1630 on: 15.12.2023, 20:28:13 »
Защото Ганьо разбира само от тояга. Заради колцина идиоти страдат всички.

Иначе явно не са се усетили за новата спирка при СУ. Пиши на ЦГМ. Може да разкрият спирка на Н2.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline theflash

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #1631 on: 16.12.2023, 16:48:37 »
Не съм сигурен, че разбирам.

Станал е някакъв инцидент (или повече) и заради това светофарите работят денонощно?

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1632 on: 16.12.2023, 17:21:26 »
Не съм сигурен, че разбирам.

Станал е някакъв инцидент (или повече) и заради това светофарите работят денонощно?

Да, заради конкретен инцидент, но и защото като цял Ганьо е лош шофьор и нито може да кара, нито зачита някакви правила. Само се загледайте през деня като се развали някой светофар и каква суматоха настава, че и някоя катастрофа, защото Ганьо не знае за какво са тези знаци по кръстовищата...

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1633 on: 16.12.2023, 18:31:55 »
Лошото е, че денонощният режим на светофарите не съм сигурен доколко е възпитателен. Виждам немалко шофьори, вкл. и от градския транспорт, през нощта се оглеждат и минават на чисто червено...

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1634 on: 16.12.2023, 19:14:27 »
На почти всички основни светофари има камери. Даже Waze ги знае. Явно или не работят през нощта,  или записите им нямат наказателно значение.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1635 on: 16.12.2023, 21:46:31 »
Разбира се че нямат. Нали казаха, има 5 камери, които снимат нарушения на показанията на светофара. Другите са общински и все още не може от техните снимки да произлизат глоби.

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1636 on: 17.12.2023, 06:18:00 »
Това с "незаконните" камери не мога да го разбера. При мен няма това - онова. Направил ли си нарушение, направил си. Не само, че няма незаконни камери, но всеки може да те заснеме с телефона или с видиорегистротора на колата, да се обади на 911, веднага ще дойде полицията или общинските офицери и ще ти пернат глобата, ако не и нещо повече. Ако искаш, обжалвай, ама да те видя какво ще кажеш на съдията за свое оправдание. И почти няма отменена глоба, защото постъпленията отиват в бюджета на провинцията. Няма как и да не си платиш, ако ще да си министър-председателя. След 15 дни почват да текат лихви, така за една година глобата се удвоява и ти идва с данъците. Отделно не можеш с неплатени глоби да си подновиш номера на колата, това се прави всяка година.
« Last Edit: 17.12.2023, 06:22:39 by IKAR »
По рейс и по жена не се тича!

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1637 on: 17.12.2023, 10:53:28 »
Такова е законодателството. При нас е друго. Тук ВАС казва че е незаконно да се връчват глоби на границата, ти за някакви камери се възмущаваш. Обещали са уж да оправят това с камерите и да може общинските и тези на тола да регистрират нарушения, които да са законни ама да видим...

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1638 on: 17.12.2023, 11:38:55 »
Това с "незаконните" камери не мога да го разбера. При мен няма това - онова. Направил ли си нарушение, направил си. Не само, че няма незаконни камери, но всеки може да те заснеме с телефона или с видиорегистротора на колата, да се обади на 911, веднага ще дойде полицията или общинските офицери и ще ти пернат глобата, ако не и нещо повече. Ако искаш, обжалвай, ама да те видя какво ще кажеш на съдията за свое оправдание. И почти няма отменена глоба, защото постъпленията отиват в бюджета на провинцията. Няма как и да не си платиш, ако ще да си министър-председателя. След 15 дни почват да текат лихви, така за една година глобата се удвоява и ти идва с данъците. Отделно не можеш с неплатени глоби да си подновиш номера на колата, това се прави всяка година.

В европейските правни системи водещ принцип е in dubio pro reo, и това е съществена разлика с правото в Северна Америка, където този принцип го има, но е на заден план в съдебните процеси. Може да се спори много кое е добре и кое не е, но тук в Европа сме стигнали до този консенсус след дълъг и мъчителен процес и това е, което ни отличава от останалия свят. Така че тук определени доказателства не се приемат, процесите траят по-дълго, наказанията в сравнение с тези от другата страна на Атлантика са по-меки. Това не прави обаче нещата в Европа лоши.

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #1639 on: 17.12.2023, 13:13:21 »
Все пак трябва да направим и разграничението между развитите западни общества и недъгавото българско. Тук, като се внедряват подобни системи, първа работа е да се пита, кой има достъп и как да се трият записи/доказателства...

Отделно, не всички камери работят - както на СО, така и на АПИ за преброяванията. Тези в София от ДУАТ не предоставят статистика на други общински структури, пък какво да говорим за използване като доказателствен материал... В последните години за изготвянето на проекти в различни общини изисквахме данни за натоварването по републиканските пътища, от АПИ и областните пътни масово не можеха да предоставят, тъй като камерите явно не се поддържат в изправност...  :help: