Author Topic: Нощен транспорт  (Read 440703 times)

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Re: Нощен транспорт
« Reply #520 on: 14.10.2009, 23:03:10 »
Хаха, мнението на Дифиан ми хареса  :fan: Няма значение кой откъде и закъде отива

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #521 on: 14.10.2009, 23:54:16 »
Не че не бих платил 2 лв., но все пак бих се замислил сериозно дали има смисъл.
Още по-малък смисъл има тези, които пътуват през деня, да ти плащат нощното прибиране.

E по тази логика откъде-накъде от моите данъци да се дотират картите на пенсионери и студенти?

Offline Gordon

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #522 on: 15.10.2009, 10:58:30 »
Още по-малък смисъл има тези, които пътуват през деня, да ти плащат нощното прибиране.
Аз все пак си плащам 50 лв. за карта всеки месец, така че сам си плащам пътуването. Нищо против да ме задължат да я показвам, когато се качвам в автобуса.

А и още нещо, досега никога не съм видял пияни или шумни пътници в нощния транспорт, защо така?

Тук мога да разкажа и една история за първото ми сблъскване с феномена да няма градски транспорт след 23 ч. Бях още ученик, сигурно 11-ти или 12-ти клас и ходихме организирано класа на театър. Приключи представлението към 9.30 - 10, и какво решихме да седнем някъде за по бира. И аз изпих една с последните пари, които ми бяха останали след училище. И съответно спокойно малко след 23 ч. стигам до Лъвов мост да си чакам 85. Чакам, чакам, нищо не се случва. По едно време взех да се притеснямвам, защото до Надежда пеша не е особено добра идея. Накрая добре че имаше още една жена на спирката, която беше в моята посока, и се смили да ме вземе в таксито си, та успях да се прибера. Иначе не знам какво щях да правя, просто е нереално да няма транспорт по това време.
« Last Edit: 15.10.2009, 11:08:52 by Gordon »

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #523 on: 15.10.2009, 11:11:24 »
Точно това е констатацията - ти плащаш за транспорт без нощната услуга. Същото е и със студентските карти.
Т.е. и без нощни линии ще си плащаш 50 лв.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #524 on: 15.10.2009, 12:05:10 »

E по тази логика откъде-накъде от моите данъци да се дотират картите на пенсионери и студенти?
Дотират се социално слаби и перспективни групи хора - пенсионери, студенти, полицаи, депутати (?). Луксозните пътувания не са такива.
По тази логика се дотират (на национално и европейско ниво) храните, а цигарите и алкохола се наказват с акцизи.

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #525 on: 15.10.2009, 13:09:19 »
Аз не съм казал да няма транспорт, но очевидно в този си му вид трупа огромни загуби.
Затова предлагам всички карти да не важат, а да се заплаща билет от 1 лв., който да се продава от шофьора.
Обаче това би имало странични ефекти - скандали с шофьори, предпоставка за корупция на шофьорите (1 билет да се продава на повече от 1 човек).

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #526 on: 15.10.2009, 14:03:00 »
А също така по-голяма опасност да ги оберат през нощта ако продават билети.

Offline sofianec

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #527 on: 15.10.2009, 15:12:50 »
Това може да се разреши с един автомат, пускаш 1 лв. и ти се отваря бариерка за да влезеш в автобуса. Освен това не е проблем да се монтират паник бутони в нощните автобуси, даже си е задължително.

По-висока цена от нормалния билет ми се струва неоправдана. При 2 лв. ще се замисля сериозно дали да не се кача на такси и за 3-4 до 5 лв. да си сляза пред вратата.

Освен това спорът тук е неоправдан, защото от статистиките се вижда, че най-ползван е нощния транспорт през седмицата, т.е. от хора които го ползват, за да стигнат на работа. През петък, събота и неделя може би ще е достъчно да се осигурят курсове на дневния транспорт по основните направления до 1 часа, а да няма нощни линии. Другото което се вижда от статистиката е, че линия С трябва да се модифицира.
« Last Edit: 15.10.2009, 15:16:07 by sofianec »

Offline martin4o

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #528 on: 15.10.2009, 15:15:54 »
Е къде ги виждаш тия "бариерки" да ги сложат в рязаните икаруси, МВ0305 и всички останали автобуси? Още повече, че всяка нощ по линиите се движат различни возила.

Offline Северен мраз

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #529 on: 15.10.2009, 15:21:35 »
Аз не съм казал да няма транспорт, но очевидно в този си му вид трупа огромни загуби.
Ами в тези си маршрути, любимите ти трамчета генерират огромни загуби в някои участъци през деня. Да ги разкараме, а?

Защо не се популяризира идеята, защо не се рекламираше? Защото си караме по нашенски - да не се занимаваме, можем да докажем, че тази работа няма да стане - готово. Иначе требеше да се пънем да намерим начин как да се получи.

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #530 on: 15.10.2009, 16:12:44 »
Ами в тези си маршрути, любимите ти трамчета генерират огромни загуби в някои участъци през деня. Да ги разкараме, а?

Кои трамваи и къде генерират огромни загуби? Може би в участъка Гара Север - Рожен, което е 200 метра?

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #531 on: 15.10.2009, 20:22:09 »
Това може да се разреши с един автомат, пускаш 1 лв. и ти се отваря бариерка за да влезеш в автобуса. Освен това не е проблем да се монтират паник бутони в нощните автобуси, даже си е задължително.

По-висока цена от нормалния билет ми се струва неоправдана. При 2 лв. ще се замисля сериозно дали да не се кача на такси и за 3-4 до 5 лв. да си сляза пред вратата.

Освен това спорът тук е неоправдан, защото от статистиките се вижда, че най-ползван е нощния транспорт през седмицата, т.е. от хора които го ползват, за да стигнат на работа. През петък, събота и неделя може би ще е достъчно да се осигурят курсове на дневния транспорт по основните направления до 1 часа, а да няма нощни линии. Другото което се вижда от статистиката е, че линия С трябва да се модифицира.
Ако не във всички, то в почти всички автобуси на ГТ има паник-бутони.

Преди доста време бях чел тук, че натоварените линии трябва да покриват и не толкова натоварените, за да се избиват разходи. Сега някой не се ли сеща за това, или разходите по нощните линии са по-големи от приходите, които има гт..

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #532 on: 15.10.2009, 20:45:57 »
ГТ си е перманентино на загуба, макар че периодично тук сме публикували финансови отчети(по-скоро обобщителни празни приказки) и го е имало и другия вариант с някаква печалба. Така и БДЖ като се теглеше кредита за първите Дезиро, май иненадващо беше на печалба. За мен финансите на тези държавни и общински предприятия е Тъмна Индия с невероятни батаци!!!

Offline Северен мраз

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #533 on: 16.10.2009, 18:15:10 »
Кои трамваи и къде генерират огромни загуби? Може би в участъка Гара Север - Рожен, което е 200 метра?
Беше реторично, ама щом държиш - 18та и 9та след гората - при Семинарията и по Баучер в непикови часове са с по трима четирма вътре.
Необективни наблюдения за 3ката и 11ката - колкото пъти съм ги хващал в по-глухи часове, толко пъти след К. Величков и по Павлово-Двореца на децата сме били ватмана, аз и още два-трима.

Offline PeTT

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Български железници
    • Email
« Reply #534 on: 21.10.2009, 16:24:15 »
Окончателно: Спират нощните линии в София

Трите експериментални нощни линии с номера 605А, 606В и 607С ще преустановят превоза на пътници в нощта на 30 срещу 31 октомври.

Това решиха днес общинарите от Комисията по транспортна инфраструктура.

През последните дни средно на нощ са се возили по 100 души, а разходите за експлоатацията на трите маршрута, които имат общ пробег от 452,40 км са 1212,43 лв. без ДДС на нощ.

В един от последните си доклади от проверките на редовността на пътниците контрольорите от Центъра за градска мобилност посочват, че процентът на нередовните не е голям, но пътуващите без билет твърдят, че в интернет са прочели, че нощният транспорт е безплатен.

http://www.dnes.bg/sofia/2009/10/21/okonchatelno-spirat-noshtnite-linii-v-sofiia.79570#comment-newest

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #535 on: 21.10.2009, 21:03:40 »
Тъпанари

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #536 on: 21.10.2009, 21:12:22 »
Много неприятно. Сега тези 100 човека с какво ще се придвижват? И че това малко ли е, за единични автобуси, с по 30 и няколко места? Те какво искат, да е тъпканица и хората да висят прави по вратите ли? Много неприятно ако ги спрат, много са си удобни нощните линии. И не е ли по-добре, да им направят една добра реклама, да се опитат да привлекат повече пътници, тези линии може да са от полза на много хора.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline martin4o

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #537 on: 21.10.2009, 21:14:21 »
Сега ще натякват, че са се опитали, но е нямало достатъчно пътници. Те едва ли не тайно ги пускаха тия нощтни автобуси. После нямало пътници. Ми те и тия са много бе за рекламата, която липсваше.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #538 on: 22.10.2009, 02:57:58 »
Жалко. Във връзка с финансовите проблеми на ЦГМ вече се изясни и защо експеримента беше направен през пръсти. Сега остава да се изясни ЦГМ или Автото напираха повече за провала.

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #539 on: 22.10.2009, 10:48:56 »
Окончателно: Спират нощните линии в София

През последните дни средно на нощ са се возили по 100 души, а разходите за експлоатацията на трите маршрута, които имат общ пробег от 452,40 км са 1212,43 лв. без ДДС на нощ.

Тук е отговорът на въпроса.