Author Topic: Нощен транспорт  (Read 440688 times)

Offline Jimi

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Re: Нощен транспорт
« Reply #120 on: 11.08.2008, 01:31:02 »
Вижте А 70 от Дървеница - Плана в 4:35/18:00 е последната и от Плана - Дървеница 5:55/19:30
07 септември 2009 г. - Съединението на Западна и Източна София

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #121 on: 11.08.2008, 14:12:07 »
От къде е цитата?
Сравнително точен е, спрямо работното време на ГТ!

Сравнително точен, но не съвсем:
А87 - последна кола: 19:05 от Илиянци и 18:40 от Обеля. Да не говорим, че между 9 и 16 няма коли, също и в почивни дни.

Вижте А 70 от Дървеница - Плана в 4:35/18:00 е последната и от Плана - Дървеница 5:55/19:30

Е айде стига сте разводнявали темата. Идеята е ЗА или ПРОТИВ нощен транспорт, а не дали А87 се движи до 19.30 или до 18.40!
Предполагам, че няма да предложиш А87 да е денонощен?!

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
« Reply #122 on: 11.08.2008, 20:19:47 »
Миналата вечер ми се налож да замръкна в Младост до 11ч. Имах 10лв в джоба. Бях изхарчил предварително една сума пари в Арената, та познайте как щях да се прибирам... Е, имах невероятен късмет да дойде 305 и с него се придвижих до Плиска (точно в най-жестокия дъжд). 204 вече "спеше" та трябваше да се оправям с такси.
Е, кажете ми, от какъв зор аз трябва да се прибирам като ненормален и да броя стотинките в джоба в 11 и 30 вечерта, събота? Затова е градския транспорт.
Не оспорвам, че е скъпо удоволствие, но удобството ще е огромно. На час или половин все си трябват нощни коли до към 1:30 през нощта!

Offline LG_

• Строител
  • Модератор
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
« Reply #123 on: 11.08.2008, 20:29:10 »
Напълно споделям това мнение. И на мен ми се е slucvало същото нещо на същото място.
Като тука не става въпрос за някакъв редовен транспорт, ами за една до две коли по най-натоварените линии максимум до 1:30-2:00 часа. И като се има впредвид че задръствания след 22:00 часа практически няма, това няма да се отрази фатално на бюджета на СКГТ.

В задръствания се правят толкова много безсмислени курсова в ятата, ката че оптимизация може да се направи при желание
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #124 on: 11.08.2008, 21:06:53 »
Миналата вечер ми се налож да замръкна в Младост до 11ч. Имах 10лв в джоба. Бях изхарчил предварително една сума пари в Арената, та познайте как щях да се прибирам... Е, имах невероятен късмет да дойде 305 и с него се придвижих до Плиска (точно в най-жестокия дъжд). 204 вече "спеше" та трябваше да се оправям с такси.
Е, кажете ми, от какъв зор аз трябва да се прибирам като ненормален и да броя стотинките в джоба в 11 и 30 вечерта, събота? Затова е градския транспорт.
Не оспорвам, че е скъпо удоволствие, но удобството ще е огромно. На час или половин все си трябват нощни коли до към 1:30 през нощта!
Ти се радвай че си хванал и 305. Не че не си си повървял де

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #125 on: 11.08.2008, 23:20:44 »
Ех, момчета, бива ли толкова да сте мързеливи? По студентските години, когато парите и такситата бяха кът, съм правил неколкократно анабазиси Център-зала Универсиада и Студентски град-зала Универсиада.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #126 on: 11.08.2008, 23:22:36 »
Ти не ми говори защото аз съм вървял стадион Локомотив - Съдебна палата, при това нощем, така че забележки от тоя вид не приемам  :D

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
« Reply #127 on: 11.08.2008, 23:29:59 »
Аз напоследък (вкл. и днес) от министерство на транспорта до Борово си крача пеша. Преди беше за удоволствие, сега като нямам карта -  1лв спестявам за обяд.

Offline Muslon

• Маниак
    • View Profile
« Reply #128 on: 12.08.2008, 11:22:11 »
Ех, момчета, бива ли толкова да сте мързеливи? По студентските години, когато парите и такситата бяха кът, съм правил неколкократно анабазиси Център-зала Универсиада и Студентски град-зала Универсиада.

Ех, а бяхме млади и стачки имаше: от Павлово до Ал. Невски и обратно за нас нищо не беше ;)

Offline LG_

• Строител
  • Модератор
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
« Reply #129 on: 12.08.2008, 12:22:55 »

Ех, а бяхме млади и стачки имаше: от Павлово до Ал. Невски и обратно за нас нищо не беше ;)

А пък аз като студент съм изкачвал Черни връх нощем през зимата. Сериозно! 6 часа и 50 мин. Така де, като започнахме да си ги мериме да не остана назад.

Предлагам обаче да не наводняваме темата с глупости.

Ако отделим сериозното от шегата, ще  напраим и разликата между кризисна ситуация (тази 1997) и периода на икономически подем като днешния, където не само не се изисква геройство от 2 часа ходене пеш за достигане точка Б, ами да мисли6 така това си е чисто аборигеснтво.
След като картата за ГТ е 50 лева, които съвсем не са малък разход (двама работещи в едно семейство - 100 лв) Следва и да не се налага да плащаш допълнително за такси в ... 23:00 часа само защото си решил да отидеш веднъж на два месеца на кино.
« Last Edit: 12.08.2008, 20:30:40 by LG_ »
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • ICQ Messenger - 304771719
    • View Profile
    • Email
« Reply #130 on: 12.08.2008, 20:00:57 »
 Аз редовно след някой мач ако няма някой с кола си праскам пеша докато ми писне. Няма да забравя мача България-Белгия. От Васил Левски до Дружба с кракомобила за към 2 часа си се прибрахме с двама приятели. :)
Най-дългите градски автобусни линии са:
- А111 - 50320 м двупосочно
- А83 - 37000 м двупосочно
- А11 - 32005 м двупосочно
Най-дългите крайградски автобусни линии са:
- А28 - 64540 м двупосочно
- А70 - 56645 м двупосочно
- А3 - 55870 м двупосочно
Тройната коалиция от А до Я

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #131 on: 14.08.2008, 03:12:40 »
Ти се радвай че си хванал и 305. Не че не си си повървял де
То затова като ми се налага да се прибирам късно, гледам предварително разписанието да знам кога е последната кола. Но нерядко се случва последните коли да се движат с аванс 5-10 минути и тогава няма друга алтернатива, освен такси.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #132 on: 14.08.2008, 12:28:17 »
това за 5,10 минути аванс не е вярно. Максимум 3 мин. е аванса, като допуснем и часовника ти да не е точен до 2 мин. и готово :)

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email
« Reply #133 on: 17.08.2008, 10:21:29 »
Вярно си е, Гена. На Тб5, особено през празнични дни, никога не можеш да разчиташ на последната кола. Онзи ден се връщах от рожден ден, по разписание ТБ5 трябва да е на Орлов мост посока Банишора в 23:01, аз бях там в 22.52, чаках до 23.15 и после изръсих сума пари за бакшиш.

Offline greg

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #134 on: 18.08.2008, 11:30:19 »
  Е айде стига сте разводнявали темата. Идеята е ЗА или ПРОТИВ нощен транспорт, а не дали А87 се движи до 19.30 или до 18.40!
Предполагам, че няма да предложиш А87 да е денонощен?!
За нощен транспорт в петък срещу събота и събота срещу неделя, разбира се само няколко автобусни линии.
Мисля си, че рано или късно ще има такъв експеримент.
И понеже стана дума за ходене пеша през нощта - да, на всички се е случвало особено когато бяхме млади. От Юнак до Младост никак не е малко, но когато си в компания е приятно. Бедата е, че в Младост, както и почти навсякъде из кварталите на София няма тротоари за пешеходци. София не се прави удобна за пешеходците.
Най-дългото ми ходене пеша е от Гоце Делчев (Емил Марков) до Младост 2 - повече от 12 км. Никак не бе приятно през 1997 г., особено когато си тръгнал малко след 22,30. През тези години транспортът приключваше по-рано, а и 76 бе към Малашевци (не към Дружба), което не бях преценил.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #135 on: 18.08.2008, 12:44:06 »
76 ще да е бил към Земляне, не към Малашевци. А иначе през 97год. всички бая са ходили  пеша заради транспортната стачка  :P

Offline greg

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #136 on: 18.08.2008, 16:10:22 »
76 ще да е бил към Земляне, не към Малашевци. А иначе през 97год. всички бая са ходили  пеша заради транспортната стачка  :P
Да, сгреших -  към Земляне е бил. Така или иначе от Гоце Делчев продължаваха за гараж, а не от Младост към гараж Дружба.
Транспортната стачка все пак бе само няколко дни. Подобна, дори по-голяма имаше и някъде през 1990-1991 г.

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #137 on: 30.08.2008, 18:15:25 »
Относно ходенето пеша:
червеното е отиване, синьото връщане. :)

ТУК

Иначе тия дни мислех и наистина, ако интервалът, в който няма транспортно покритие е от 2:30 до 4:30 ще е по-поносимо. Реално погледнато ето кои линии с малки промени в маршрутите могат да вървят през нощта, за да се обслужва града що-годе добре, според мен:

« Last Edit: 31.08.2008, 01:07:40 by boleroto »

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
« Reply #138 on: 31.08.2008, 23:45:09 »
Добре, всички сме ходили пеша, темата е за нощен транспорт, а не за това кой колко километра геройски е извървял някога. Все пак София не е Ню Йорк, за да е някакво велико събитие прекосяването й.

Offline burtan

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #139 on: 01.10.2008, 15:17:03 »
Автобусна линия 94 в София става денонощна от 10 октомври до края на годината. Това решиха единодушно на днешното си заседание членовете на транспортната комисия в Столичния общински съвет. След Нова година ще се реши дали експериментът е успешен и става постоянна практика.

Автобус 94 между центъра и Студентския град ще пътува на всеки час от 0 до 5 часа. Рейсовете ще тръгват от началната спирка на всеки кръгъл час.

Както "За града" писа, настояването за денонощен градски транспорт е на Младежкия либерален алианс на НДСВ. Младежите от царската партия се ангажират да проведат кампания сред студентите, за да ги информират откога и в какви часове могат да използват денонощната линия на градския транспорт.

Всеки ден нощният транспорт ще струва 350 лева, което до края на годината ще е 28 700 лева, каза директорът на Столичната компания за градски транспорт Николай Костов. Шефът на "Столичен автотранспорт" Асен Добранов припомни, че преди три години беше пуснато нощно движение по линии 94 и 280 до Студентския град и резултатите не са били окуражаващи, за да се продължи експериментът. Поради тази причина съветниците решиха автобусът, който ще се движи по линията, да бъде оборудван с камери. Младежите от НДСВ пък казаха, че през целия пробен период през нощта по линията ще пътуват представители на студентските организации, за да са сигурни, че компанията и този път не намира резултатите за обезкуражаващи, за да си спести пари и усилия.

Съветниците решиха, че трябва да се изработят критерии, по които да се оцени ефективността на нощното експериментално движение.

Според шефа на СКГТ не може да има постоянен контрольор за редовността на пътниците, тъй като не е гарантирана сигурността му. Контролът не може да бъде извършван без присъствието на полиция, а това ще струва на СКГТ по 2000 на месец допълнително, изчисли Костов.

Статистиката на СКГТ сочи, че само около 20% от учениците и студентите в София пътуват с карти за градски транспорт.