Author Topic: Нощен транспорт  (Read 440687 times)

Offline Jimi

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Re: Нощен транспорт
« Reply #160 on: 06.10.2008, 01:00:35 »
Така ще е най-добре ще го чакаме по 1 час и е си плащаме по 1 лев и той ще пъпли като мравка.
07 септември 2009 г. - Съединението на Западна и Източна София

Offline zlatin

• Маниак
    • View Profile
« Reply #161 on: 09.10.2008, 15:52:07 »
Някой има ли наблюдения как се рекламира новото разписание?

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #162 on: 12.10.2008, 13:49:05 »
Да , най-добре да се движат така , както през деня - всички линии , всички коли .
Естествено , че пак има недоволни .Джими , има таксита както през деня , така и през нощта , моето момче . Разписанията на П.С.от ГТ са направени според трафикът . Не може през нощта този автобус да се състезава , защото на теб не ти е угодно за 30 минути да те закара до Студентски град!

Offline Jimi

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #163 on: 12.10.2008, 17:27:28 »
 :D Аз попринцип 102 въобще не го ползвам, нито пък ходя до Студентски град. И най-малкото живея в Люлин.
07 септември 2009 г. - Съединението на Западна и Източна София

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #164 on: 12.10.2008, 18:04:54 »
:D Аз попринцип 102 въобще не го ползвам, нито пък ходя до Студентски град. И най-малкото живея в Люлин.
Тогава предложението ти звучи още по-невероятно.

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #165 on: 13.10.2008, 17:25:06 »
Видях че на спирките има и разписанието освен съобщението. Курса от 1 час (вкл. 4 мин почивка на курс) показва, че автобусите няма да се влачат въобще.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #166 on: 30.10.2008, 20:28:46 »
И аз да изкажа впечатленията си.Снощи/тази сутрин, както искате го приемайте, пътувах с автобуса от Зимния към СУ от 2 и 30.Нямаше почти празни места, като имаше и правостоящи.Влизаше се само от първа врата и задължителна проверка на превозния документ или закупуване на такъв от водача.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #167 on: 30.10.2008, 20:44:35 »
И аз да изкажа впечатленията си.Снощи/тази сутрин, както искате го приемайте, пътувах с автобуса от Зимния към СУ от 2 и 30.Нямаше почти празни места, като имаше и правостоящи.Влизаше се само от първа врата и задължителна проверка на превозния документ или закупуване на такъв от водача.
екстра значи

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #168 on: 30.10.2008, 21:57:43 »
Тия дни се е стигнало до бой в нощната кола. Повече подробости не знам, но тези нощни курсове няма да просъществуват дълго.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #169 on: 30.10.2008, 22:07:37 »
па то и денем съм виждал бой в автобуса. Това не е причина да се закрива, а да се засили контрола в салона

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #170 on: 30.10.2008, 22:10:10 »
Абе, по пода беше посипано от половинки, валидирани от водача билети, та нищо чудно водачите да почнат да се избиват за тази линия- няма задръствания и проблеми, плаща се нощен труд, билети на поразия се купуват...
Аз като цяло съм доволен и като се сетя, колко често съм към града седмично, ми идва екстра с абонаментната карта.Иначе до Орлов ми е 5 лева таксито и после пеша до нас през Ал.Невски.

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #171 on: 30.10.2008, 22:15:06 »
па то и денем съм виждал бой в автобуса. Това не е причина да се закрива, а да се засили контрола в салона

Моето мнение отгоре е базирано на външни изказвания.

Иначе засега никой не се избива за тая линия - пускат 2157,2159 и 2170 (може и някой друг, знам за тия), като първите два въобще не са по желание на водачите.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #172 on: 31.10.2008, 00:54:05 »
Е щом задължително са с билет и от първа врата, значи е супер. Дано пуснат и някоя линия към Младост, примерно 76.

А слизането пак ли става само от първа врата?

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #173 on: 31.10.2008, 10:19:39 »
Да, слизането става също само през 1-ва врата и за това става голяма бутаница. Но пък много добре е измислено, качването да става само от 1-ва врата и да показваш карта или да ти продават билет. Един път имаше двама човека на 1-вата двойна седалка, и те проверяваха за билети и за нередности. Това охрана ли е? Иначе пътуването наистина е много спокойно. Дано така да бъде и занапред.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline LG_

• Строител
  • Модератор
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
« Reply #174 on: 31.10.2008, 13:42:40 »
Щом и слизането става само от първа врата значи ще трябва използваните за тази цел автобуси да се "преоборудват" така както са излезли от завода - с отварящи се две крила на предната врата
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #175 on: 31.10.2008, 14:24:56 »
Щом и слизането става само от първа врата значи ще трябва използваните за тази цел автобуси да се "преоборудват" така както са излезли от завода - с отварящи се две крила на предната врата
Това с преградените кабини в МАНовете няма как да стане.А чак блъсканица не е имало.На места се качваха по 10-ина човека и наистина беше по-бавно, ама всички просто закъсняваха за работа и не можеше да се чака...На спирки отваряше и останалите врати, на само ако нямаше и хора за качване, та да не се мушнат в автобуса.

Offline LG_

• Строител
  • Модератор
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
« Reply #176 on: 03.11.2008, 11:06:55 »
На спирки отваряше и останалите врати, на само ако нямаше и хора за качване, та да не се мушнат в автобуса.

Относно това от цитата.
В много градове в Германия, където качването е само от първата врата, ако някой се качи от 2-ра или 3-та то той веднага е привикван от шофьора по уредбата. Незнам какви са инструкциите как се процедира ако пътника не отиде да си покаже превозния документ, но не съм ставал свидетел на такъв случай.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline tauri

• Превозвач
  • Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #177 on: 03.11.2008, 15:26:33 »
Шофьора не тръгва. Ако не го разбереш какво ти говори или се правиш на ощипан идва линеен и полиция.
The Grand Tour

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #178 on: 01.12.2008, 15:10:15 »
Quote from: news.bg
100% събираемост в нощния автобус 94
news.bg

Първият нощен автобус по Линия №94 тръгна на 13 октомври понеделник от спирката пред Софийския университет "Св. Климент Охридски" в 23:59часа .

Месец и половина по късно проучване за ефективността на нощната линия показва, че линията е абсолютно редовна и се движи на всеки кръгъл час от 00.00 до 05.00 часа.

В петък и събота шофьора продава по 400 билета, а в делнични дни по 60 на нощ.
Всички пътници са редовни и до момента не е имало проблеми.

Има 100% събираемост на пари от билети като след 00.00ч. качването в автобус №94 става само от първата врата и шофьорът продава билетите. Гражданите обаче имат възможност да ползват и транспортни карти.

Припомняме, инициативата за нощната линия бе на Либерална младежка асамблея на НДСВ. От асамблеята посочват, че резултатите от пускането на линията надминават всички очаквания.

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #179 on: 01.12.2008, 17:20:10 »
Могат и 200% процента да я пишат.Завчера се качих на детски ясли с идеята да отиде до колелото и да се върна до Центъра.В рейса имаше и двама контроли и на последната трябваше да платя и втори билет...Тези идиоти и гардеробиерките в Плаза-та ми развалиха вечерта...