Author Topic: Камери по пътищата  (Read 56906 times)

Online tauri

• Превозвач
  • Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Камери по пътищата
« on: 27.07.2009, 10:51:52 »
Шумно рекламираните камери по пътищата са вече факт. Нека всеки който забележи голяма сива кутия осветена през ноща на някой от главните пътища да драсне някой ред. Обикновено са около рекламните табели "Radar" на Osram. Друг е въпроса че в някои държави са сигнализирани с пътен знак.
На главен път Е79 при КПП на язовир Дяково в двете посоки.
По пътя към Бъргас и Созопол започват от:
 -Цариградско шосе точно срещу строежа на Карфур
На АМ Тракия:
 -между 32 и 34 км (около разклоните за голф игрищата)
 -между 118 и 119 км (бензиностанцията на Шел)
На главен път Е 85 (това е между опасното кръгово и Стара Загора)
 -разклон за село Загоре
 -на двулентовият участък пред аерогара Стара Загора.
На главен път Е 773 Стара Загора-Бургас
 - в село Подслон в началото посока Бургас
 - в град Нова Загора на кръстовището за Велико Търново
 - в село Съдиево
На пътя Бургас-Созопол
 - в участъка с мантинела след едно малко Т-образно кръстовище на изкачването посока Созопол
 - на кръстовището за Атия

Пътя го минавам всеки уикенд от началото на сезона и през последните две седмици се монтираха и се шушкаха работници около местата, които описах. Подозрително полицейските постове по селата изчезнаха, но все още не виждам камери в Г. Александрово, Слив. минерални бани и разни други места, които повечето от вас знаят.

Карайте внимателно и спазвайте правилата за движение.

The Grand Tour

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Re: Камери по пътищата
« Reply #1 on: 27.07.2009, 11:03:34 »
На Подбалканския път видях миналата седмица при една бензиностанция или разклон, но не помня точното място, но беше още преди Пирдоп и т.н.
Вероятно всички знаем и за тази на Цариградско шосе.

Offline Deian

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #2 on: 27.07.2009, 14:32:52 »
Русе - бул. България посока Дунав мост на бензиностанция Лукойл.
Пътят Русе - Бяла в двора на заведение "Мидата".

Offline LG_

• Строител
  • Модератор
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
« Reply #3 on: 27.07.2009, 14:52:04 »
Русе - бул. България посока Дунав мост на бензиностанция Лукойл.
Пътят Русе - Бяла в двора на заведение "Мидата".

Благодаря за информацията - ще имам впредвид!  :)

А откога са тези чудеса в действие и работят ли със светкавица за нощно снимане като блицовете в Германия?

Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline Deian

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #4 on: 27.07.2009, 15:51:42 »
Не знам за светкавица, но вече има късметлии - черно-бяло снимали и няколко човека са си получили честитки от КАТ. Това на Мидата със сигурност работи, от на Лукойл няма инфо за изгърмели, но кой знае...

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #5 on: 27.07.2009, 16:55:18 »
е това камера ли е, или има и радар ?

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #6 on: 27.07.2009, 17:16:19 »
е това камера ли е, или има и радар ?
Едва ли те снима, че караш в най-лява лента. Мен не са ме спирали и не знам за скорост, какво ти правят, но само някакви числа на радара ли ти показват и няма ли видео/снимка? Това и преди го бях питал, защото, ако карате две успоредни коли, винаги може да претендираш, че не си бил ти и т.н.

Offline Deian

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #7 on: 27.07.2009, 18:17:09 »
Камера е, обаче дали има радар или смята скоростта като изчислява времето, за което минаваш разстоянието от 2 определени точки А и Б не знам (това отговаря на въпроса защо антирадарите не пищят). Ето какво пише обаче:

Устройството се смята за умно, защото има преценяващ компютър. Например, ако две коли се движат успоредно с висока скорост в две съседни ленти, радарът прави снимките им поотделно. Ако само единият автомобил превишава разрешената скорост, само той излиза на портрет. Ако ограничението в участъка важи само за камиони, компютърът ги различава от леките коли. Снима преминаващите и в двете посоки.

Изображенията са черно-бели. На тях трябва да се виждат ясно номерът на автомобила, датата, часът и мястото на заснемането, скоростта, с която се движи. Засичането става при съпоставката на две снимки на колата, намираща се в точка А и в точка Б в полезрението на камерата.
http://news.ruse24.bg//102211.html

Offline Vladislav

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #8 on: 27.07.2009, 18:25:10 »
ТОва отговаря на въпросите. Мисля, че беше крайно време и у нас да се въведе този начин на контрол по пътищата. Това е безпристрастен и всеобхватен контрол, а знаем, че българските шофьори имат нужда точно от това. Такива камери ще са нужни и на доста места в София обаче. Напр. на бул България, Цариградско шосе, Околомръсното и т. н. Да ни е честито!

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • ICQ Messenger - 304771719
    • View Profile
    • Email
« Reply #9 on: 27.07.2009, 22:41:32 »
 Тази на Цариградско шосе малко преди Окръжна в посока Орлов мост споменахте ли я? И аз смятам, че въобще не трябва да се предупреждава за наличието на подобни камери. Ако се споменава за да има някакъв плашещ ефект трябва да са на много места та да е повсеместно.
Най-дългите градски автобусни линии са:
- А111 - 50320 м двупосочно
- А83 - 37000 м двупосочно
- А11 - 32005 м двупосочно
Най-дългите крайградски автобусни линии са:
- А28 - 64540 м двупосочно
- А70 - 56645 м двупосочно
- А3 - 55870 м двупосочно
Тройната коалиция от А до Я

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #10 on: 27.07.2009, 23:08:43 »
Хм, доста са ниско! Един очукан бус и една опаковка полиуретанова пяна ще отстранят опасността поне за няколко дни. :P

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #11 on: 28.07.2009, 01:00:30 »
На Цариградско въпросното съоръжение беше изпръскано със спрей от някой доброжелател  :fan:

Offline LG_

• Строител
  • Модератор
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
« Reply #12 on: 28.07.2009, 08:29:38 »
А какво се случва по тъмно? Или въпросните устройства работят само по светлите часове.

На Цариградско въпросното съоръжение беше изпръскано със спрей от някой доброжелател  :fan:

Такъв като го хванат наградата трябва да му бъде поне двумесечен труд в някоя фирма по чистота.
Аз съм за подобни мерки, ако трябва това да е законово регулирано с получаване на неплатен отпуск на работещите.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline Dikovec

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #13 on: 28.07.2009, 11:13:45 »
И аз смятам, че въобще не трябва да се предупреждава за наличието на подобни камери. Ако се споменава за да има някакъв плашещ ефект трябва да са на много места та да е повсеместно.

НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН.... ако толкова ти е кеф можеш да пробваш да отидеш в БигБрадър... не ме разбирайте погрешно, но по цял свят е забранено да се поставят такива устройства без да бъдат обозначени, нека има нека са много, но не и скрити!!!

Offline burtan

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #14 on: 28.07.2009, 21:51:17 »
И аз смятам, че въобще не трябва да се предупреждава за наличието на подобни камери. Ако се споменава за да има някакъв плашещ ефект трябва да са на много места та да е повсеместно.

НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН.... ако толкова ти е кеф можеш да пробваш да отидеш в БигБрадър... не ме разбирайте погрешно, но по цял свят е забранено да се поставят такива устройства без да бъдат обозначени, нека има нека са много, но не и скрити!!!

Не си изобщо прав. В Германия е пулно с такива камери, но на 99% от местата не са обозначени! А като минаваш всеки ден по един и същи маршрут, просто ги научаваш.

Offline burtan

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #15 on: 28.07.2009, 21:55:49 »
Ръкопляскането ти може да бъде тълкуване само към толериране и подкрепа на подобен род действия, което не намирам за много уместно. Това трябва да бъдат порицавано от цялото общество, ако искаме някога да се превърнем в нормална държава. Но докато има такива, които ръкоплякскат и подкрепят подобен род действия и дори ги насърчават, едва ли ще се случи.

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • ICQ Messenger - 304771719
    • View Profile
    • Email
« Reply #16 on: 29.07.2009, 21:11:44 »
 Между имайте предвид, че по пътищата е пълно и с доста камери на НАПИ, които се ползват за броене на трафик, но и КАТ ги ползват, защото са 10 пъти по-добри от повечето техни. Производство са на Моботикс - Германия. Представител за България са MMG. Камерите са невероятни, а какви 360 градусови имат... Ама да не влизам в оффтопик.
Най-дългите градски автобусни линии са:
- А111 - 50320 м двупосочно
- А83 - 37000 м двупосочно
- А11 - 32005 м двупосочно
Най-дългите крайградски автобусни линии са:
- А28 - 64540 м двупосочно
- А70 - 56645 м двупосочно
- А3 - 55870 м двупосочно
Тройната коалиция от А до Я

Offline Deian

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #17 on: 29.07.2009, 22:00:24 »
Те къде се намират, имаш ли информация? И пак така ли изглеждат?

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #18 on: 30.07.2009, 23:24:22 »
то вече стана да не може да се кара в тая държава егати ...

Offline iashu

• Маниак
    • View Profile
« Reply #19 on: 30.07.2009, 23:30:05 »
на много места в тази тема има информация улесняваща хората нарушаващи правилата (детайлни обяснения къде да забавят за да се отърват).

Моля администраторите да порицаят и изтрият тази информация.

Подкрепям всякакви инициативи за залавяне на пътните изроди.