Author Topic: Камери по пътищата  (Read 56912 times)

Offline marto193

• Маниак
    • View Profile
Re: Камери по пътищата
« Reply #60 on: 12.05.2011, 19:50:43 »
- Стара Загора (на влизане от Бургас преди околовръстното)
Повечето сме ги документирали в едноименна тема. Само цитираната май е нова. Къде е - около метро Стара Загора ли?

Точно преди пътя като направи десен завой преди пресичането с "околовръстното  ;)

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #61 on: 12.06.2011, 19:36:03 »
Да, при разклона за кв. Зора. Гледа идващите от Бургас.
Кутията от сименсовия тип ли е?

Представа си нямам, ето я:
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.
Те знаят, че ние знаем, че лъжат.
Ние знаем, че те знаят, че ние знаем, че те лъжат.
И все пак те продължават да лъжат.

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #62 on: 13.06.2011, 22:13:34 »
Това трябва да е бившата кутия от Аксаково.

Offline diamond

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #63 on: 14.06.2011, 15:48:42 »
За тези, който не знаят- в Стара Загора има още 1 камера на влизане от с. Богомилово точно след светофара на магазин "Практикер". Също има и още 2 на влизане от кръговото, което ни свързва с магистрала "Тракия".

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #64 on: 14.06.2011, 16:32:01 »
За тези, който не знаят- в Стара Загора има още 1 камера на влизане от с. Богомилово точно след светофара на магазин "Практикер". Също има и още 2 на влизане от кръговото, което ни свързва с магистрала "Тракия".
откога е тази при Железник?

Offline SAMOSVAL

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
« Reply #65 on: 15.06.2011, 02:05:52 »
от миналата година, но е празна няма нищо в нея вътре. Ако минавате покрай нея загледайте се да видите :)

Offline LG_

• Строител
  • Модератор
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
« Reply #66 on: 15.06.2011, 07:50:48 »
Те лесно могат да се познаят и по боята. По-лъскавите (по-скъпото изпълнение) са действащи, ръждясващите - кухи!
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline diamond

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #67 on: 17.06.2011, 07:44:02 »
Не знаех, че онази на Железник не работи, но за другите знам че със сигурност работят, понеже много често минавам покрай тях.

Offline slap86

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #68 on: 06.07.2011, 21:03:09 »
Има камери на Ботевградско!!! При карулката след Враждебна. Снимат и в двете посоки, но само задниците на колите и имат нещо като отчитане за скорост под тях или не знам точно какво

Offline Chilio

• Маниак
    • View Profile
« Reply #69 on: 06.07.2011, 23:16:58 »
Toва са охранителни камери, не засичат скорост. Това под тях са панели с някакви осветителни тела за "night view", както други камери имат вградени в тях червени диоди за същата цел...

Offline slap86

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #70 on: 07.07.2011, 00:21:04 »
Toва са охранителни камери, не засичат скорост. Това под тях са панели с някакви осветителни тела за "night view", както други камери имат вградени в тях червени диоди за същата цел...
100% ли си сигурен? Щото аз карам там с 80?

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #71 on: 07.07.2011, 01:45:22 »

"Осветителните тела" са от "червени диоди". Отделно са, защото са по-силни, отколкото вградените в камерите - т.е. хвърлят по-силно и по-далечно светлинно петно през нощта.

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #72 on: 07.07.2011, 14:08:18 »
Има нова кутия на Сливница (до канала), точно преди Раковски в посока Лъвов мост. Последно беше празна, но имайте едно на ум.
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #73 on: 07.07.2011, 18:10:40 »
Има нова кутия на Сливница (до канала), точно преди Раковски в посока Лъвов мост. Последно беше празна, но имайте едно на ум.
Тази кутия я помня от детството си, тези дни не съм се заглеждал да и се е случило подмладяване.

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #74 on: 07.07.2011, 21:51:27 »
Не ще да е била същата. Кутията не е първа младост, но стълба прилича на чисто нов, пък и не знам кога ти е било детството, но аз я забелязах преди 2-3 седмици, при това минавам поне на веднъж седмично, а тези неща бият на очи. В темата никой не я споменал.
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #75 on: 07.07.2011, 22:01:05 »
На времето по Сливница имаше поставени такива кутии с камери, но в момента нищо не работи. Не знам дали става въпрос за същото нещо, но ако пътуваш по Сливница, виж на кръстовището с Христо Ботев в посока Лъвов мост преди светофара има една останала. Ако е от същия тип, значи става дума за стари неща.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #76 on: 07.07.2011, 22:01:47 »
Не ще да е била същата. Кутията не е първа младост, но стълба прилича на чисто нов, пък и не знам кога ти е било детството, но аз я забелязах преди 2-3 седмици, при това минавам поне на веднъж седмично, а тези неща бият на очи. В темата никой не я споменал.
Значи, това ще да ми е мнение 10 000!!!  :clap: :balloon:

Та, става въпрос за кутия откъм реката преди кръстовището, гледаща посока Лъвов мост. Живея в района от 23 години, сега съм на 23 и винаги съм я помнел!  :P Утре ще погледна пак и ще снимам, за да имаме и нагледен материал, за да уточним всичко!

@ Метан: Май и нагоре по Левски към Дондуков също имаше на времето.

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #77 on: 07.07.2011, 23:06:16 »
Честито!!!  :)
Та, по темата, аз пък съм на 32  ;), старите снимачки бяха в едни жълти кутии с надпис "КАТ" (в окръжност на син фон), но те не бяха монтирани на стълб, а на фундамент. Тази си е монтирана на стълб с кутия, досущ като онази на "окръжна", апропо не се сещам дали и в жълта кутия е имало някога камера на Сливница, но пък на Окр. б-ца имаше, само че снимаше в обратна посока.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #78 on: 07.07.2011, 23:27:22 »
Честито!!!  :)
Та, по темата, аз пък съм на 32  ;), старите снимачки бяха в едни жълти кутии с надпис "КАТ" (в окръжност на син фон), но те не бяха монтирани на стълб, а на фундамент. Тази си е монтирана на стълб с кутия, досущ като онази на "окръжна", апропо не се сещам дали и в жълта кутия е имало някога камера на Сливница, но пък на Окр. б-ца имаше, само че снимаше в обратна посока.
Спомням си ги жълтите, даже помня и че някъде сме ги коментирали, но при 10-хиляди мнения вече не помня кога точно!  :P

Сега изнамерих тази снимка от 16.06.2007 г., на която се вижда, аз за какво говоря:
« Last Edit: 07.07.2011, 23:53:04 by difian »

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #79 on: 07.07.2011, 23:51:54 »
Там някъде ще да е. Хмм, да не се окаже, че е монтирана преди толкова много години... Утре ще разгледам.