Втори автобус по N110 си е необходим според мен, защото както бе казано, глупаво е линия да има интервал от 60 минути. Но всичко трябва да се прави общо, а не на парче. Както за N110, така и за N2. След като линиите не са тролейбусни вече, нищо не пречи да се направят корекции. Ако някой ден пак имаме тролеи, няма никакъв проблем да се възстановят номерата 21 и 22. С N1 и N70 положението е същото - хем се припокриват на 100%, хем вървят 10 минути една след друга в едната посока.
В същото време има райони като западната промишлена зона, в която дори работодателите отдавна натискат да се пусне някакъв градски автобус, тъй като единствената за часа N6, стигаща само до Съда, просто не им върши работа.
Относно N30 - 100% съм за промяна на маршрута. Най-удачен според мен е вариантът до Присово - селото е голямо, автобус има през два часа, с корекция на разписанието и субсидия от Общината (тя е субсидирана линия) не мисля, че превозвачът, който я обслужва, ще търпи загуби. Другият вариант е да идва пак до ВТУ, но по обратния път на N5 - през старата част, до квартала и да позлва старото обръщало под Ректората. Навремето там се свиваха съчленени автобуси, няма да е проблем.
Сългасен съм, че през празничните дни пътникопотокът е малък. Както обаче Пътнически превози имаха градски миди автобуси за тази цел, както в момента "Надежда" има такива, така и "Алекс ОК" би трябвало да се сдобият. Има изисквания за тип автобуси, които да се движат по градските линии, не е редно да пускат каквото им падне. След като "Надежда" и дори Месаря могат да спазват правилата за нископодови автобуси, не виждам какво е оправданието на "Алекс ОК' в случая.
Новият кмет обеща обществено обсъждане за транспорта, най-вероятно ще е през идния месец. Важното е каквито и да са промените, да са възможно най-рационални.