Author Topic: Таксиметрови фирми във Варна и всичко за тях  (Read 27693 times)

Offline ooleg

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2217
  • View Profile
Всъщност отказването на поръчки е просто поради това, че карат както е най-лесно без да се спазват принципи! Иначе изобщо не намесвам някакви кой знае какви проблеми по пътищата и най-вече задръствания. На мен за София ми отказваха поръчки на места, където почти нищо не се задръства (с малко изкл. на един светофар) - говорим за кв. Хладилника и най-вече извън околовръстната дъга в района на Симеоново и Драгалевци. Да пътищата бяха гадни, но те къде ли бяха ...
Всъщност аз изпратих писмо до Йелоу такси, в което правя лек паралел с Варна, кдето казвам, че нещата не са така, на което ми отговориха в прав текст, че не знаят как е във Варна. Което е просто гнусно, защото не върви на столична фирма за превоз, да не види по-добър опит от може би следващия по важност град след София.
Но поне ми е ясно, че са много добре запознати с таксиметровия хаос, който цари в София въпреки, че не им пука къде е по-добре.
Всъщност ето го и точния текст:
Quote
RE: Обратна връзка
от:   
"Deleva" (d.deleva@yellow333.com)
   дата:
   12.01.2017 11:14
до:   
(ooleg@abv.bg)
   

Здравейте, Г-н Шишманов

В момента поради лошите метеорологични условия, които водят до затруднения в предвижването на автомобилите и големият брой постъпващи поръчки, е трудно да се  изпълнят всички в рамките на едно разумно време.

Услугата за фиксиран час, Ви дава предимство пред останалите поръчки, защото е с най-висок приоритет на изпълнение.

Не знам каква е практиката във Варна, но в нашата компания, поръчка Ви автоматично постъпва в системата 20 минути преди зададения час, независимо кога сте я направили и ако няма  кола се подава сигнал към оператор да Ви звънне.

Вие сте направили поръчка през мобилната апликация и можете да видите, кога поръчката Ви става активна и  какво се случва с нея.

Тъй като тази услуга няма добавена стойност ,не може да се резервира кола, която да Ви чака по-ранно от зададените 20 минути.

 

Съжалявам, че не сме успели да Ви обслужим

 

Поздрави,


Деница Делева

Мениджър Call center
Йелоу 333 АД

T: +359 2 931 19 52
M: +359 886 429 250
E: d.deleva@yellow333.com
W: www.yellow333.com

Първо това, за звънкането ми се случи само през първия ден, второ ми е странно отложения час да е с приоритет през поръчка на мига, трето таксиметрова услуга да се води, че е "без добавена стойност" е доста нелепо! Не, че във Варна нямах простотии, ама просто спирах даречем да позлвам за 1 месец ОК Такси и минавах на Триумф и после като звъннеш пак на ОК са си нещата доста репернати. И обратното. Така просто най-много да звънкаш на повече телефони и нищо кой знае какво... Все пак над 1 година съм ползвал почти през ден такси във Варна на близко разстояние.
« Last Edit: 13.01.2017, 12:43:30 by ooleg »

Offline dj_the_bus

 • Наистина съм луд
 • *******
 • Posts: 1799
  • Skype Me™!
  • View Profile
  • Николай Попов
  • Email
Не съм чел много, но разбирам че имаш проблем с неизпълнена поръчка. Броят на излезлите коли няма общо ползващите системата за поръчки. Аз също карам такси в София към 1263 и изобщо не ползвам системата за адреси. Работя "на копърка" (оживени стоянки и махане, като второто рядко спирам). Причината е, че отсявам много клиенти заради подигравателните и абсурдни тарифи. Поръчки са най често за летище ( сутрин 3-8ч.) или някакви къси парчета от порядъка на 2-3 лв. Е аз както съм и 6 местен е меко казано подигравка... на стоянка също много пресявам пътници. Нямам намерение да съм социален транспорт и да возя по евтино от градския транспорт. НДК - Мол Парадайз е до 4 лв., а с метро за 4 човека е 6,40... по този повод все повече шофьори (включая и аз в бъдеще) вадят колите от централите и стават от така наречените копърки (1,30/1,60 лв/км). Апропо това мое решение е мотивирано и от това да стана напълно законен- данъци, отчитане на приходи от апарата, ДОД, осигуровки и т.н., което го няма при 99,99% при колите от централите.
Определено и във Варна и в София трябва да се оправи общата организация на градския транспорт, а такситата да са с по-високи тарифи. Защо не и еднакви за целия град. Тогава лизингови къщи като Йелоу 333 и Окей супертранс ще умрат, заедно с пародийните таксита като Деу Матиз, Шкода Фабия, мангал дирижабъл и прочее неприятни коли и шофьори.

Offline ooleg

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2217
  • View Profile
Проблемът в София е подобен, но и по-различен на тоя във Варна.
Разликите идват основно в това, че доходите в СОфия варират от 800 лв до 8800 лв. Така, че в твоя случай имаш привилегията да си избереш клиенти от горната граница на доходи. Разбира се има хора и с милиони доходи, но те едва ли ползват таксита.
Аз съм в тъпото положение да имам високи доходи на теория, но на практика да ги раздавам за всякакви текущи нужди - наеми, заеми и т.н. и на практика живея с разумни пари.
Конкретно проблемите ми с такситатат бяха свързани с малоумното състояние през зимата особено във витошките квартали - супер голям студ и зарити със сняг с непроходими от неизчистен сняг улици, лед и т.н. На практика общината със студа не може да се пребори, но когато изминаването на 800-1000 метра е свързано с ходене около 30 минути при -15 градуса - то човек предпочита даизползва такси на каква да е цена. Затова си взимах такси от Симеоново, помолвах човека да ме чака 5-7 минути, което за него е изгода, защото е с включен брояч и да ме закара до Драгалевци - само и само да стане курса смислен и да ме вземе. И пак трудно се намираше кой.
Във Варна пък понеже живеехме до зел. борса а ходихме на градина до ПЪРВО РУП и почти всеки ден взимахме такси по Г.Пеячевич през Т.Влайков до кръстовището на 14-ката с Кракра. Така се вмествахме в 2.50-2.70 но пък 5 дни в седмицата. И интересно е , че за тоя вариант лесно се намираха таксита.

Offline reiko

 • Начинаещ
 • *
 • Posts: 1
  • View Profile
  • Email
Здравейте колеги.
В момента във Варна се популяризира едно ново приложение за андроид смарт телефони, което се казва: Taxistar (Таксистар) - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.omgm.taxistars.omg.omg&hl=bg
Неговото теглене и използване е напълно безплатно за Вас. Чрез това приложение, можете да си поръчате такси само с един клик на твоят телефон. В момента дори имате възможността да получите промоционален бонус от 3лв., чрез които да заплатите едно ваше пътуване чрез Taxistar (Таксистар), необходимо е просто да въведете следния промокод след, като сте се регистрирали: ANGEL066