Author Topic: Ескалатори и траволатори  (Read 45413 times)

Offline citizen

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Re: Ескалатори и траволатори
« Reply #20 on: 18.08.2009, 16:38:36 »
Ами те за gehen links не са ли малко теснички тези травелатори :P Бабите ще има да недоволстват :D

Не е ли затова пространството между двете съоръжения ?

LG_: Вмикнат е цитат за по-голяма прегледност след преместването на постингите. Не е нужно да си одебеляваш текста
« Last Edit: 18.08.2009, 17:11:31 by LG_ »

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #21 on: 18.08.2009, 17:02:50 »
То е за ходене пеша, не за експресно придвижване през травалатора...

Offline greg

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #22 on: 18.08.2009, 17:26:49 »
 За ралзика от ескалатора обикновено при ползване на травалатор хората ходят, а не стоят на едно място. Тези, които стоят ще се усетят, че трябва да дават път на ходещите.
Нещо ми се струват леко теснички поставените в подлеза към Орлов мост. Така или иначе обаче разстоянието е късо и повечето пътници май ще си ходят по плочките.

Offline aliaska

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #23 on: 18.08.2009, 17:33:35 »
Оу аз в Германия хем заа малко толко много се раззглезих с тези ескалатори и траволатори,че сегаа ми е толко тегаво като видя стълби,че ми се плаче...а този траволатор нямам търпение да го ползвам,жалко,че не отвориха станцията 4 години по-рано ,щеше да ми е толкова удобно.... :(

Offline Gordon

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #24 on: 18.08.2009, 20:50:30 »
Още по-готино е да се тича по траволатор  :arrow: Само че като са тесни няма да стават за надбягване :P
За ралзика от ескалатора обикновено при ползване на травалатор хората ходят, а не стоят на едно място. Тези, които стоят ще се усетят, че трябва да дават път на ходещите.
Нещо ми се струват леко теснички поставените в подлеза към Орлов мост. Така или иначе обаче разстоянието е късо и повечето пътници май ще си ходят по плочките.

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #25 on: 18.08.2009, 21:21:39 »
Остават 20 дена до пускането му в експлоатация :)

Offline KRUPA

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #26 on: 19.08.2009, 12:24:59 »
Ако се тръгне по траволатора в обратна посока на движението му, може ли да се ползва като пътечка з абягане във фитнес?  :D :D :D
Я мислех, като да си умрем от старост, а оно така стана, като да си умрем от смех, хе-хе-хе...

Offline aliaska

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #27 on: 19.08.2009, 12:42:27 »
Ако се тръгне по траволатора в обратна посока на движението му, може ли да се ползва като пътечка з абягане във фитнес?  :D :D :D
Много бавна пътечка....но пък тичането в обратна посока е магария,която съм правил и  е адски забавно.Искам си траволатор и у нас да си тичам на воля... :D

бтв. сега видях още една снимка от траволатора и не мисля,че е толкова тесен,колкото го изкарахме,нормално широк си е и може да "има 2 ленти" за движение по него.

Offline Dikovec

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #28 on: 20.08.2009, 11:23:33 »
Написах един e-mail до metro@metropolitan.bg, който спкойно може да копирате, променяте и изпращате, там където сметнете за необходимо :)

Така или иначе все си мисля, че това (както и много други неща) зависи от нас!

"Здравейте!
Във връзка с предстоящото пускане на ...

За съжаление никой не ми отговори на мейла... ако се сещате за друг адрес, на който да го пусна ще ви бъда благодарен!

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #29 on: 20.08.2009, 11:34:14 »
И на моя никой не ми отговори, но са го отворили преди много време. Явно никой няма време за отговор...

Offline KRUPA

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #30 on: 20.08.2009, 13:58:08 »
Или отговарят избирателно - на тези, чиито въпроси не се различават от тяхната концепция за развитие на метросистемата у нас. Другите ги взимат за заяждане :)
Я мислех, като да си умрем от старост, а оно така стана, като да си умрем от смех, хе-хе-хе...

Offline citizen

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #31 on: 08.09.2009, 10:18:46 »
Вчера от СУ към Сердика са се тъпкали като сардели към 18 ч.
Траволатора бачкаше двупосочно, но трябваше да засека времето за което взех отсечката. Другия път май ще се върне на добрите, стари крака :D

Offline zlatin

• Маниак
    • View Profile
« Reply #32 on: 08.09.2009, 10:21:24 »
Вчера от СУ към Сердика са се тъпкали като сардели към 18 ч.
Траволатора бачкаше двупосочно, но трябваше да засека времето за което взех отсечката. Другия път май ще се върне на добрите, стари крака :D

Забелязал съм, че хората в София, понеже ескалатор и такава лента за движение (не знам как е на български), почти не са виждали, седят на него като препарирани. В нормалните места, от лявата страна всички хора вървят.

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #33 on: 08.09.2009, 10:32:03 »
В нормалните места? Тука да не сме някакъв зверилник?
Просто трябва да се сложат табели, които да казват, че в ляво/дясно седят тия, които им се вози, в а дясно/ляво, тия, които бързат...

Цялата тази липса на навици за употреба на ескалатори идва от времето преди 89'та, когато в ЦУМ в началото на ескалаторите и имало лелка, която само билтчета не е събирала за атракцията...

Ще се научи народа. Аз редовно ги бутам и смествам като бързам...

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://skyscrapercity.com
« Reply #34 on: 08.09.2009, 10:42:02 »

Ще се научи народа. Аз редовно ги бутам и смествам като бързам...

Аз също. Даже вчера излизайки от Стадиона едни тримца си бяха доволно блокирали целия ескалатор нагоре и с бая ръгане успях да ги изместя и да им напомня, че в цивилизованите държави отляво се върви, а отдясно се стои.

Online RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #35 on: 08.09.2009, 11:13:37 »
добре де за бързащите не е ли пространството между траволаторите
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline Dikovec

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #36 on: 08.09.2009, 11:29:51 »

НЕ! НЕ Е! Нормалната употреба на подобни съоражения е вече 1000 пъти коментирана :)

ПС. В този ред на мисли днес качвайки се на треволатора от Орлов мост ми напраи впечатление как трима души се наредиха чинно отдясно и аз спокой си ги изпреварих... чак след като ги задминах се осетих, че единят от тях беше Братоев... човекът дава пример! :)

Offline citizen

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #37 on: 09.09.2009, 11:14:08 »
НЕ! НЕ Е! Нормалната употреба на подобни съоражения е вече 1000 пъти коментирана :)

Не виждам що трябва да кряскаш. ;)
Желаещите да мързелуват да се возят на траволатора, ок че е прието да се седи само от едната страна на съоръжението, но кажи ми каква ти е логиката дали ще ходиш по паветата или по движеща се пътека ? :D
Само да покажеш, че етикета трябва да се спазва ? И аз съм привърженик на тия идеи, но конкретно в случая не виждам защо трябва да заемам място там като хората са ми направили 3-4 м лента между траволаторите.

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://skyscrapercity.com
« Reply #38 on: 09.09.2009, 11:16:52 »
Защо коментираш, след като не си запознат. Идеята на траволаторите НЕ Е да просто да си седиш на тях. Ходейки придвижването става много по-бързо и по този начин се оттичат големи маси хора. Затов на траволаторите и ескалаторите се стои отдясно и се върви отляво.

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #39 on: 09.09.2009, 11:17:03 »
Защото ходенето по тази ленти ти спестява още време. Тя не е направена за отмора преди метрото, а за да се спести време на хората, които бързат...