Author Topic: Колекциониране на билети, марки, монети...  (Read 45096 times)

Offline happy

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Прикачам снимки на стари карти на СКГТ. Не са мои, от сайта на СКГТ са, но ги качвам, че да останат за историята и архивите. ;)

Offline abs111

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Няколко билетчета от Москва. :)

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
Една ″скромна″ колекция от Франция, Германия и Бургас. :P

Offline Nick94

• Начинаещ
  • *
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Здравейте , радвам се че намерих други колекционери на  билети аз имам 18 532  билета само от градския  транспорт ,  и си ги колекционирам още като почнах да уча в средното. Ще добавя след малко и снимки с попаденията ми ;)

И да ви  попитам, Някой чувал ли е нещо за  рекорд? :)
« Last Edit: 24.01.2016, 15:36:17 by Nick94 »

Offline Nick94

• Начинаещ
  • *
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Всички билети са от град Варна, Деля ги на 3 класа  - 1-ви са добре скъсаните, 2-рите са средно скъсани и 3-ти са тези които са скъсани на половина.Слагам 100 в малка торбичка. До момента имам 6501 добре съхранени 4663 средно скъсани и 7173 които са на половина  и 195 билета които са отделна категория. отделно имам  билети от София ,Търново,Бургас и други но не ги добавям към основните.. има от Испания Полша Румъния и т.н. Имам и катри  които  не  и знам  бройките . най-стария ми билет е от 1995 година на "Градски транспорт Варна" останалите неща ще видите на снимките дано ви е интересно да ги разгледате! ;)
« Last Edit: 13.01.2016, 04:46:34 by Nick94 »

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
Супер, готина и хубава колекция. Браво за труда и усърдието!  :fan:

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
Браво за старанието! Изглеждат много добре съхранени, чудя се само тези "торбички" или кисета в които слагаш по 100 броя (не знам как е по-правилно) как се водят по име и от къде могат да се купят? Това е добър начин за съхранение, защото са запечатани и няма на къде да бягат. Аз ги групирам в кочани според ластика и като се скъса след известно време става...  :D

За рекорд - да, със сигурност преди няколко години едно момче опита да постави рекорд, но не знам какво стана после. Даваха го по новините (bTV), беше от Пловдив, билетите бяха около 12 000 - най-различни, общо запълваха един куфар от тези старите, комунистическите, от преди доста години. Ако някой има по-точна информация нека ме поправи, но със сигурност даваха по новините опит за поставяне на рекорд преди няколко години.
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline Nick94

• Начинаещ
  • *
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Благодаря, бая години стана се занимавам с тях.. :P И имах някакви  болни  амбиции да стана рекордьор в това.. ама  ...    :neznam:

И аз не знам  как се казват затова ги назовах така :D .Ако си  от Варна на пазара на чаталджа има магазин само  за найлонови (торбички  с пластмасов  цип) "торбички" "кисета" или "плик" и тн. Продават се в различни размери , евтини са . Ако няма  магазин за такива неща може например в магазин за  риболов.. Преди време и в книжарница намерих.

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
В Плесио има такива, но освен в София не знам къде другаде имат филиали.  :)

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
В книжарниците ги има, струват по 2-3 стотинки.

Offline тролей №164 линия 2

• Моят любим "Snacks" - тролей №164. R.I.P.
    • View Profile
    • Email
Едно съвсем скромно включване и от мен. :) :arrow:
Яд ме е за левчето - преди 13-14 години ми попадна едно в почти перфектно състояние, ама де да знаех, че ще ги спират от употреба. :rev: Това ми е също от отдавна - 2005 г.
Последните снимки са жалки опити за натюрморт :D. Най-старият предмет е глобусчето, на което му е махната жълтата острилка за моливи(в метро ли беше - бях видял такива съвременни). То е от 70-те години. Признавам - топката преди повече от 10 години "си я харесах" от един клуб, за спомен (shame). Такива чадърчета скоро не съм виждал.
Никога не шофирай по-бързо, отколкото може да лети твоят ангел-хранител!

Offline hristian

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
Здравейте! Не знам дали тук е правилното място, но реших да си направя колекция.
Събирам следните неща:
- Билети на СКГТ от 2001 и ЦГМ от 2013 година. За предпочитане неперфорирани. :rolleyes:
- План-указател на София от 2013 г. с линиите на ГТ
- Не знам дали във форума има хора четящи авто пресата, но събирам и авто списания от периода 1998-2014 г, зависи си от моделите, за които има статии, но това може да се доуточни, твърде много са да ги изреждам всичките.

Реших, че gtsofia е най-подходящия форум, защото в OLX няма чак толкова събиращи билети и карти на София, там повече се предлагат календарчета. :)
« Last Edit: 24.06.2015, 12:54:15 by hristian »

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Един съвет - не си пълни колекцията с боклуци - план-указателите на Домино могат да се използват само и единствено при голяма нужда в тоалетната, нищо общо няма с действителността...........Ако те интересува развитието на маршрутната мрежа през годините, форумът е по-добър източник от всякаквите парцалетини - псевдокарти и псевдоатласи, взети заедно.
« Last Edit: 24.06.2015, 12:47:15 by IKAR »
По рейс и по жена не се тича!

Offline hristian

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
А, това го знам - след малка употреба стават на мекици и започват да се прокъсват. ;) Просто те са най-продаваните, а аз честно казано по будките други не съм виждал скоро. На тях ми харесва, че линиите и спирките са оказани като на старите карти - с различни цветове според вида превозно средство. Имахме всъщи една карта на друга фирма (от по-качествена и издръжлива хартия), на на нея всички линии и спирки на трамвай, автобус, тролейбус се сливаха, защото бяха все със сиви линии и кръгчета за спирките, без разлика в цветовете. Мисля, че само цифрите на линиите бяха оцветени. Има някакви на Датамап, но не знам дали са по-добри. Въпросът е, че не ми трябва нова, а от 2013-та. :)

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
Бях забравил да спомена, че към колекцията ми с билети, карти и разписания имам табела от Волвото 16***. :rolleyes:

Offline Gikata

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
Здравейте на всички! Преди 10 г. бях в гр. Чита, Русия, води се Забайкалски край. Запазила съм си оттам билет за градския транспорт. Ако някой има интерес към него може да ми пише на имейл vokade@abv.bg. Пускам снимка  :)

Offline NULL

• Маниак
  • Keep Walking
    • View Profile
    • Email
Случайно на някого да му се намира излишна банкнота от 1 лев?  :rolleyes:
Искам да набавя една такава за колекцията ми.
If you change nothing, nothing will change.

Полезно: Почивни дни 2019 | Обменни бюра София | Фиксинг на БНБ

Offline тролей №164 линия 2

• Моят любим "Snacks" - тролей №164. R.I.P.
    • View Profile
    • Email
Случайно на някого да му се намира излишна банкнота от 1 лев?  :rolleyes:
Искам да набавя една такава за колекцията ми.
На мен ми се намира една доста мръсна, леко закъсана и лепена с тиксо. Но, предвид че вече са дефицитна стока, никак не ми е излишна, въпреки състоянието ѝ. :rolleyes: Даже помня кога си я запазих - още през 2005 г., когато вече бяха заменени от железните левове. Искрено съжалявам, че не си запазих първото хартиено левче, което ми бяха дали нашите преди около 15 години. Заедно с един Паисий бяха първите ми, лични 3 лева. Та този, първият Иван Рилски беше в много по-добро състояние, ама нейсе...
Като стана дума за колекции, намира ми се една колекция от точно 2014 касови бележки (поддържам я в режим "нарастване/обогатяване"), най-старите 2-3 от които са още от края на 90-те години.
Между другото, днес видях в касата на една закусвалня първата монета от 2 лева в живота си.
« Last Edit: 09.01.2016, 22:38:27 by тролей №164 линия 2 »
Никога не шофирай по-бързо, отколкото може да лети твоят ангел-хранител!

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
А двулевки имам вече 2 и то първата се сдобих с нея на първата седмица от пуска им. Колкото до левчето, вече е наистина дефицитно, а и вече от 2016 не е в обрaщение.

Интересно е руското билетче.  :)
« Last Edit: 10.01.2016, 23:06:39 by RADOCVET »

Offline NULL

• Маниак
  • Keep Walking
    • View Profile
    • Email
Аз помня, когато бях ученик, как веднъж имах доста чисто нови левчета в себе си, но никога не съм се замислял, че ще изчезнат.
За жалост нищо не е вечно.

Иначе, относно двулевките - като чух, че ще пускат монети - веднага заделих 5 броя чисто нови (взети от банка), с поредни номера и си ги пазя.   :P
С първата монета от 2 лева се сдобих на 15.12.2015г. - дадоха и я на гише на банка. Нея също си я заделих, все пак, може би съм я пипал само аз и касиерката от банката.  :D
If you change nothing, nothing will change.

Полезно: Почивни дни 2019 | Обменни бюра София | Фиксинг на БНБ