Author Topic: Архив МД3  (Read 28164 times)

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
Архив МД3
« on: 09.05.2009, 20:08:05 »
Според мен би трябвало да тръгва от Перник и да стига до Кремиковци.
Аз предлагам направо от Благоевград до Карлово. Оооо, чакай, то вече е изградено... казват му влак.

Offline niko

• Напредващ
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Re: Архив МД3
« Reply #1 on: 06.08.2009, 21:06:14 »
Идеятя ми хареса :fan:.
И аз подкрепям старото трасе :), може и с по малка крива да се направи.

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #2 on: 08.08.2009, 02:56:59 »
А тая няма да я бъде...
Само да мине отпускарския сезон и почвам да пиша писма и петиции...

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3 on: 13.08.2009, 12:33:50 »
Може ли едно обяснение. Виждам, че има участници, които казват НЕ на МД3. Защо ? Нали е метро, какво не му е хубавото ? Какви проблеми се крият ? Някой може ли ми обясни в общи линии за какво става дума.
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline T1000

• Защо пиша толкова много?
  • Ferrari S.p.A.
    • View Profile
    • www.diecast-utopia.com
« Reply #4 on: 13.08.2009, 12:48:28 »
Казват "не" на безумията като скоростен трамвай, "лека железница" и подобни. МД3 трябваше да бъде подземно класическо метро, но не би...

+ И в сегашния си вариант не прави качествени връзки с МД1 и МД2. Докато в оригиналния беше малко по-разумно.
I'll be back®

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #5 on: 13.08.2009, 20:54:11 »
Ясно. Значи за това тече петицията, вече мога да я подкрепя  :)
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline BacuJ|eBcku

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
« Reply #6 on: 27.08.2009, 16:25:41 »
Много невъзможно ми звучи цялата тази идея...
най-добре е да си остане класическия вариант на мд3 по бул Патриарх Евтимий и НДК!
А относно Партийния Дом-как така да го бутнат това е красива архитектурна забележителност и една наистина чудесна сграда  ;)

Offline KRUPA

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #7 on: 27.08.2009, 16:48:58 »
И аз съм против бутането на Партийния дом и целия комплекс там, ей  :P
Я мислех, като да си умрем от старост, а оно така стана, като да си умрем от смех, хе-хе-хе...

Offline Sir Humphrey

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #8 on: 27.08.2009, 17:02:13 »
Тоя комплекс е много импозантен, но от него не лъха, ами направо духа тоталитаризъм. Архитектурата им е емоционално смазваща.

Offline KRUPA

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #9 on: 27.08.2009, 17:16:53 »
Какво като комплексът е леко величествен и монументален? Дай всичко да е скромно и малко :D
А лъхането на тоталитаризъм би се смекчило след адекватна реконстукция на бившия партиен дом и адекватно оформление на Ларгото.
И междудругото на мен чак толкова не ми духа като минавам от там на тоталитаризъм, ако се абстрахирам от историческата ни обремененост.  :angel:
Я мислех, като да си умрем от старост, а оно така стана, като да си умрем от смех, хе-хе-хе...

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #10 on: 27.08.2009, 17:18:50 »
Комплексът е символ на Центъра на София. Тоталитаризъм или не, Сталинската архитектура вече е завоювала мястото си в тази част на София. Бутането й е безумие - та тази огромна сграда се вижда ясно още от завоя за Вардар на Тодор Александров и е като знак за пъпа на София!

Offline KRUPA

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #11 on: 27.08.2009, 17:20:33 »
Така е, комлексът за добро или лошо е намерил историческото си място и тези масивни огромни сгради ще е безумие да се премахват. Ако изобщо могат да се бутнат :D :D :D

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #12 on: 27.08.2009, 17:23:40 »
Може - с атомна бомба... или с чудо някакво.

Offline popov.dinko

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #13 on: 27.08.2009, 17:26:36 »
    Хайде за бутане ще говорим. Да не чувам такова нещо. Трябва всичко да се пази - това е история. Тя трябва да се трупа -да има от всичко по малко за поколенията. Не смятам, че демокрацията ни донесе кой знае какви архитектурни шедьоври. Май само нагъчкани кооперации в Лозенец и навсякъде по столицата...
Такава сталинистка архитектура има и в Ню Йорк, само, че там не й викат сталинистка

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #14 on: 27.08.2009, 17:30:43 »
Е, естествено - това е стил, повлиян от тогавашната руска архитектура и в световен мащаб през 50те и 60те обществените и административни сгради са се строяли по този начин - огромни, представителни, мраморни, студени, но величествени.
Към този стил мои познати архитекти гальовно се обръщат като - Съвременно Рококо :)

Offline Sir Humphrey

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #15 on: 27.08.2009, 18:01:17 »
Какво като комплексът е леко величествен и монументален? Дай всичко да е скромно и малко :D

И Миланската катедрала, и Лувърът са огромни, ама не се сдухвам като я видя.
За бутане и дума не може да става.

Offline Северен мраз

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #16 on: 28.08.2009, 00:44:34 »
Може - с атомна бомба... или с чудо някакво.
Е, то българската комплексарщина край няма, така че няма и с какво да сме изненадани от подобни предложения - до ся темите за трасетата - постоянно се свеждат до върпоса за разрушаване на всичко от преди '89... От една страна, хората по света сторят където трябва, не само в максимално подходящи почви. В Москва, Стокхолм, Санкт-Петърбург, Париж, Лондон, Ню-Йорк ... нещо множко ми се видат площите, та да са с благоприятни качества за стореж на метро. Но пък в конкретният случай - много сгради ще требе да се разчиста, много вече направени канали за поддръжка (талафони, вик...), сигурно ще изникнат и неща с историческа стойност за да се оправдаят усилията точно там. Отделно, че наблизо има вече две линии на метрото. (ще има)

Offline Vladislav

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #17 on: 30.08.2009, 17:00:41 »
"...до ся...", "до върпоса", "хората по света сторят", "Санкт-Петърбург", "Ню-Йорк", "множко ми се видат площите", "стореж на метро", "много сгради ще требе да се разчиста", "(талафони, вик...)"...

!!!??? WTF?

Offline Vladislav

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #18 on: 30.08.2009, 21:25:49 »
    Хайде за бутане ще говорим. Да не чувам такова нещо. Трябва всичко да се пази - това е история. Тя трябва да се трупа -да има от всичко по малко за поколенията. Не смятам, че демокрацията ни донесе кой знае какви архитектурни шедьоври...

Разбира се, че не трябва да се бута, тези сгради имат някаква, макар и съмнителна, стойност, но я ми кажете, социализмът дали ви донесе поне една обществена или каквато и да е сграда, която наистина да може да се нарече произведение на архитуктурата и да внушава някакви положителни чувства? Поне една ми посочете!!!

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #19 on: 30.08.2009, 21:56:01 »
Хей, хей, поспрете се малко!
Нищо няма да решите с този спор (повярвайте).
Минете ли в сферата на политика, идеология...край: ще има крещене на мнения, безкрайни реплики и дуплики... и обикновено завършва със споменаване на роднини по майчина линия... ;)
По-добре спрете : достойнствата на архитектурата обикновено си проличават след дооооста време.
Нека бъдните поколения решават дали да запазят Ларгото в този му вид.
( Спомнете си, че в началото парижаните са смятали айфеловата кула за грозна, едва ли не подигравка с историческия облик на Париж). А сега?
Защо не се обедините поне от позицията, че при трасиране на линии на метро не се отива към срутване на постройки, само ако не е абсолютно належащо!
Във всички останали случаи се избягва.
Трети метродиаметър - подземен, с параметри на кл. метро !   Не на фалшивия "полуметротрамвай" !
                                                     Не на LRT : системата - убиец  !