Драги Владислав, нямам нищо против демокрацията, но на този етап нищо особено не са построили в столицата. Очакваните небостъргачи скоро няма да ги видим ! Досега ни радват само стъклени фасади, които не излъчват някакви положителни чувства, освен чувството, че сградата е нова и тя омръзва след време! Тук във форума споменах, че трябва да се трупа историята, че една " стерилна" обстановка не ще привлече повече туристи. А относно старите метростанции на които някои от колегите казват, че са соц, че излъчват студенина, че ..и т.н- може и да са прави. Какво да се прави, нали и това е отпечатъка на отминала епоха. Та затова, всичко, което се строи при всяка смяна на обществен строй трябва да се пази, независимо дали излъчва някакви чувства или не.
За мен най-добрите образци на софийската архитектура са от преди 1944 година. От тогава няма нищо, което да ме "разчувства" и още ме е яд за бомбардировките, които унищожиха истинската София и ни остави наистина малко, но хубави шедьоври, които все пак правят впечатление на туристите.