Author Topic: Кой от Вас краде автобуси ?? :D  (Read 13974 times)

Offline KRAKOMOBILA

• Нямам спирка
    • View Profile
Димитър Грозев паркирал по-добре от професионалните шофьори
15-годишен открадна автобус за трети път
Момчето няма психично заболяване, но страда от фиксидея
7 Септември, 2009
КАЛОЯНА ЖИВКОВА, ЙОРДАН ЙОЧЕВ
 15-годишен хлапак от Бургас отмъкна автобус за трети път. Младежът, чиято страст са товарните превозни средства, е лежал два пъти в болница, за да бъде отстранена манията му по тях. Лечението обаче не дало резултат и в неделя той набелязал ново возило.

Този път 15-годишният Димитър Грозев си харесал автобус марка "Юнкер дювил", собственост на "Слънчев бряг автотранспорт" АД. Машината била паркирана на ул. "Мария Луиза" в четвъртък около 10 часа. Три дни по-късно притесненият шофьор се обадил в полицията, за да съобщи, че автобусът е изчезнал. Часове след обаждането му бургаските полицаи намерили юнкера. Той бил паркиран в района под кръстовище "Битака". Престъплението било извършено с почерка на Грозев. От автобуса нищо не липсвало, бил покаран из града и паркиран перфектно. По него нямало и следа от драскотина или от някакъв удар.

Полицаите, които вече имали два идентични случая, веднага потърсили стария си познайник Димитър. Младежът си признал за кражбата и отново обяснил, че иска да стане шофьор като порасне. Грозев вече е бил на лечение в специализираното детско психиатрично отделение. Полицаи са на мнение, че ако го изпратят отново там, случката ще се повтори. Според експертите детето няма никакво заболяване, а страда от идея фикс. Младежът дори бил отличен шофьор и паркирал по-добре от професионалните водачи, съобщиха полицаи пред "Монитор".

На 19 май Димитър задигна друг автобус от комплекс „Меден рудник". Тогава момчето обясни на униформените, че просто много му се е карало. В него бяха открити три връзки ключове и 10 кочана с билети за градския транспорт на стойност 900 лева. Тогава Грозев имал и спътник при себе си - най-добрата му приятелка, която била с няколко години по-голяма от него. Димитър й предложил да я повози и след разходката оставил автобуса в района на градския басейн, на 9 километра от дома си.

Първият удар на хлапака беше в края на април тази година, когато се е повозил из Бургас на автобус „Сетра 215", който случайно беше спрян за проверка от полицейски автопатрул. Ченгетата останали смаяни, когато видели, че на шофьорското място седи дете.
http://www.monitor.bg/article?id=212954
Ха сега си признаите кой от вас се разхожда незаконно с автобуси из Бургас ?   :D

НЕ НА КИЧА ПО ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА В ГТ!!!

Offline Petruccy

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Re: Кой от Вас краде автобуси ?? :D
« Reply #1 on: 08.09.2009, 12:53:27 »
Хахахах еми да направят изключение за пича и да го пишат на работа в градския :D щом кара толкова добре направо да го зимат
СМЪРТ ЗА ЧАЛГАТА!!!

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2 on: 08.09.2009, 13:24:57 »
Колко са бургазлиите във форума по никове ? Да се явят и да си признаят доброволно ! :D Ами смешна работа, ама като му се кара на това дете, пък има полигони, има стари пътища, отива в БургасБус, наема един рейс за един ден, води го на полигона или на селски път, шофьора го оставя да си кара и това е...поне законния начин  :D
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline Dain

• Запален по ГТ
  • http://www.bgphoto.net/Dain_1994
    • View Profile
    • Email
« Reply #3 on: 08.09.2009, 13:34:52 »
Колко са бургазлиите във форума по никове ? Да се явят и да си признаят доброволно ! :D Ами смешна работа, ама като му се кара на това дете, пък има полигони, има стари пътища, отива в БургасБус, наема един рейс за един ден, води го на полигона или на селски път, шофьора го оставя да си кара и това е...поне законния начин  :D
Доколкото знам в бургаската тема нямаме Димитър.

Offline KRAKOMOBILA

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4 on: 08.09.2009, 13:49:46 »
Според мен на 99% тоя пич посещава форума - ще е хубаво да се покаже.  :D
НЕ НА КИЧА ПО ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА В ГТ!!!

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #5 on: 08.09.2009, 15:26:37 »
спомням си за една от одисеите му - бяха писаби , че спира и на спирки , вози пътници . Иявно говедата навсякъде са си говеда , та не са видяли  ,че ги вози дете .

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #6 on: 08.09.2009, 15:44:23 »
спомням си за една от одисеите му - бяха писаби , че спира и на спирки , вози пътници . Иявно говедата навсякъде са си говеда , та не са видяли  ,че ги вози дете .
Ако е висок 1.70-1.80 не виждам защо да се плашат  :)
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Offline peyodp

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #7 on: 08.09.2009, 22:01:43 »
Ако е висок 1.70-1.80 не виждам защо да се плашат  :)

Че какво значение има колко е висок? Това не го прави правоспособен шофьор.  :D

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #8 on: 08.09.2009, 22:09:53 »
Че какво значение има колко е висок? Това не го прави правоспособен шофьор.  :D
Но по-заблуждава овцете, че са в сигурни ръце. Но да гледаш, че те кара някакъв пикльо и нищо да не възприемеш. Добре, че самоволните пубертетски изяви на малолетния престъпник засега не са се превърнали в трагично събитие, неминуемо след което, би му дошъл акълът в главата!

Offline Dain

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #9 on: 14.09.2009, 02:19:29 »
Ще изчака още няколко години и дап-а сигурно ще го вземат на работа  :D :D :D :D :D

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #10 on: 14.09.2009, 09:50:00 »
Ти мислиш ли че с тази биография ще му дадът книжка,поне ако сме бяла държава-за такава кражба и престъпна безотговорност-доживот без свидетелство.

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #11 on: 14.09.2009, 09:57:34 »
То три години никой нищо няма да помни...спокойно. Доколкото знам, книжка за D категория се изкарва след навършени 21 години, или се лъжа ?

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #12 on: 14.09.2009, 11:26:56 »
+ наличие на категория C

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #13 on: 23.09.2009, 02:04:14 »
Прочулият се 15-годишен тийнейджър в Бургас с кражбите на автобуси, за да ги кара, направи поредния си удар в морския град, съобщиха от полицията в морския град.
Съобщението за поредния удар на малкия автокрадец е получено около 23.30 ч. в понеделник в Четвърто Районно управление на МВР - Бургас, предаде БЛИЦ. Съобщението гласяло,  че в района на битака в бургаския комплекс "Меден Рудник" непълнолетен младеж управлява автобус "Сетра", с бургаска регистрация.
При пристигане на полицаите автобусът бил паркиран на  главния път срещу бл. 467 в комплекса. Около автобуса е имало група младежи, сред които 15-годишният Д.Г. от Бургас, стар познайник на полицията, нееднократно отнемал противозаконно автобуси, паркирани в "Меден Рудник".
От проведения с момчето разговор отново е установено, че кражбата на автобуса е негово дело, като мотивите му, както и в предходните случаи, са свързани с непреодолимото му желание да стане автобусен шофьор. Момчето е откраднало автобуса, собственост на частна фирма, от ул. "Захари Стоянов", след което го е подкарал. По случая е образувано досъдебно производство.
Ако е някой оттук да си казва и го правя ВИП на момента  :D

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #14 on: 23.09.2009, 11:14:26 »
Кофтито е, че аз съм пълнолетен и то от доста време. Иначе щах да се пробвам с трамваи. И без това една вчера на Западен парк ме издразни и мислех да се прибера с трамвая карайки го аз :D
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://www.facebook.com/gradski.transport.vt
    • Email
« Reply #15 on: 23.09.2009, 15:01:18 »
Ле-ле да карам автобус и аз бих се пробвал,ама не по този начин :D Във В.Търново Каросите на "Авия" ООД "спят" по кварталите,така ,че спокойно могат да се задигнат (ако запалят) :D:D:D:D
 И аз смятам ,че щом човека е толкова запален по автобуси знае форума (макар ,че аз до преди 6/7 месеца нямах и представа ,че съществуват хора като мен,та камоли форум :D ) Ае ако реши да си признае ще научим малко повечко за шофьорксата седалка,щото аз само съм сядал на нея... :D:D:D

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #16 on: 23.09.2009, 16:25:41 »
Хах...днес, докато се возех на един (да използвам израза от вбокс-а) "от най-точените Чавдари" в Благоевград, и на мен ми се прииска да го подкарам... :rolleyes: ех, мечти...когато реално ще имам взможност да карам някога, то пък чавдари няма да има... :(

Offline glavi4ka

• Маниак
    • View Profile
    • GTBurgas.eu
« Reply #17 on: 23.09.2009, 17:30:23 »
Тряя да имаш стаж 2 години с Ц и после ако успееш Д :)
Бързият Боинг 767 от М.рудник за Изгрев излита на всеки 15 мин.,а А320 от Комлука до Славейков на 20!

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://www.facebook.com/gradski.transport.vt
    • Email
« Reply #18 on: 23.09.2009, 22:52:15 »
Нещо прясно по темата ;) Новината е от 23.09.2009  (днес)

Четвърти автобус открадна 15-годишният Димитър
Петнадесетгодишният Димитър Грозев от Бургас е откраднал автобус за четвърти път, съобщиха вчера от полицията.
Сигналът е получен в 23.30 ч в събота в Четвърто районно управление на МВР. Тийнейджърът бил забелязан да кара автобус “Сетра” около битака в жк „Меден рудник”.
Изпратеният на място полицейски автопатрул е засякъл откраднатото возило спряно на главния път срещу бл. 467 в комплекса в посока с. Твърдица. Около автобуса имало група младежи, сред които и 15-годишният Митко, когото те вече добре познавали.
От проведения с момчето разговор станало ясно, че кражбата на автобуса е пак негово дело. “Сетра”-та, собственост на частна фирма, е задигната от ул. „Захарий Стоянов”. Мотивите на непълнолетния неизменно са едни и същи. Митко изпитва  непреодолимото желание да стане шофьор на автобус.
Предишната кражба той извърши на 6 септември. Тогава Димитър сви автобус на  "Слънчев бряг - Автотранспорт 2000" АД, паркиран на ул. "Мария Луиза" № 9, където живее водачът му. Още същия ден е открит, паркиран под кръстовище "Битака" в посока с. Твърдица, срещу Пречиствателната станция.
Вторият случай е от 19 май. Автобусът «"Мерцедес 0303", собственост на "Дюни" АД, е бил паркиран до бл. 114 в "Меден рудник". Задържаният тогава Митко го бе изоставил под плувния басейн в к-с "Славейков". От него бяха иззети три връзки ключове и 10 кочана с билети за градски транспорт на стойност 900 лева.
Първата кражба на автобус, извършена от тийнейджъра, е от 28 април т.г., както тогава “Черноморски фар” писа. Митко Грозев сви "Сетра 215",, паркиран в близост до «Битака» в жк "Меден рудник". Маршрутът бил към Централната градска част. В района на фирма „Яна“ обаче станал причина за инцидент. Непълнолетният шофьор блъснал джип. Приключението му обаче приключило на  ул. "Булаир", където автобусът бил спрян за проверка от полицейски автопатрул.

Автор: Ирина ГЕНОВА
Прочетена: 14
http://www.factor-bs.com/news-11043.html

Абе този е уникален... Аз ако съм няма да посмея цяла година да се возя на автобус ,а той няма и 15 дни и краде поредния автобус  :fan:
« Last Edit: 23.09.2009, 23:16:53 by handstake »

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #19 on: 23.09.2009, 23:10:24 »
Ооо, не, крайно шокиран съм !  :(