Author Topic: Изграждането на отсечка "Национален стадион"-"Младост1"  (Read 372184 times)

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
СНимката, както и линк към репортажа бях пускал няколко пъти и сега не мога да го намеря - беше един фоторепортаж показващ МС "Младост" в етап довършителни работи, когато редяха плочките... Една от последните снимки ясно показва стрелката, която е сложна и предлага всякакви възможности за маневри; а тунелите по време на строителството всички видяхме, че не се залагат а различни коти.

Offline mitio tuca

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
значи за правила при строителство на метрополитени и прочее книги които прочетох нямаше нищо за авариини изходи. Посъветваха ме да потърся в библиотеката на УАСГ - транспортно строителство, но ще видим дали имат актуална информация.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Напротив, вижда се, че трасето се разделя на двее - няма коти, няма денивелации
Директно не се виждат двете нива, но като че ли по коловозното развитие си личи, че ще е на 2 нива: в източна посока трасето за Аерогарата се отделя ВДЯСНО и се преплита с трасето за Мл4 - това не би се случило, ако бяха на едно ниво (трасетата са със светлосини линии и черни пунктири).

Offline KRUPA

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
Е как може да използват светлосин цвят върху лилав!? Никаква видимост! Изобщо нямаше да разбера кое е трасето, ако не минаваше над малкото зелена площ при завоя за Младост 4. Но след станцията в Младост изобщо не различавам какво се случва с трасето там. Аз ли съм ослепял, не знам, ама ако някой различава цялото трасе, моля да го нарисува отгоре с някакъв различим цвят, ако не е неудобно.
Я мислех, като да си умрем от старост, а оно така стана, като да си умрем от смех, хе-хе-хе...

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Ето я схемата от ОУП-то - явно след стрелката тунелите за Бизнес парка се спускат надолу, но тая част май още нене и изградена - като копаха, копаха точно до стрелките и са построили началото на "рампата", преди захода й надолу, за да се промуши под другия тунел...
НО връзката между самите направления е явно като тая на Сливница, а това което ме е объркало е липсата на стени и прегради...  :rolleyes:
Малко накриво я начертах, ама ще ме извинявате хахахах :)
« Last Edit: 23.04.2009, 02:52:45 by boleroto »

Offline ivan krastev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Горе-долу това е схемата. Тунела от Младост 1 към Младост 3 ще е под двупътният за Младост 4. Хубаво е, че някои го преначерта, че да имаме по-добра информация.
А някои знае ли дали вече сложиха табелите и знаците със стълбчетата по входовете на станциите?

Offline bmbg

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
СНимката, както и линк към репортажа бях пускал няколко пъти и сега не мога да го намеря - беше един фоторепортаж показващ МС "Младост" в етап довършителни работи, когато редяха плочките... Една от последните снимки ясно показва стрелката, която е сложна и предлага всякакви възможности за маневри; а тунелите по време на строителството всички видяхме, че не се залагат а различни коти.

за тази снимка ли става въпрос ?

Offline ivan krastev

• View Profile
Да, за тази ставаше дума, но на нея се вижда само обръщалото в Младост 1.

Offline bmbg

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
Текста под снимката е следния : "Тук тунелът се разклонява към бъдещите си продължения към летището и "Младост" 4 "

Offline ivan krastev

• View Profile
Текста под снимката е следния : "Тук тунелът се разклонява към бъдещите си продължения към летището и "Младост" 4 "
Да, но нали знеш колко може да се вярва на наще журналисти. След стрелката ще е и разклонението за Летището и Нладост 4.

Offline Ryan

• Ryan_105
  • Запален по ГТ
    • View Profile
Днес едно скифче джиткаше по новото трасе и то с не-много ниска скорост :)

Offline boris

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Към 13.30 е бил на МС Сердика в севернич коловоз и е потеглил в посока Люлин. На светещата му табела е пишело Младост 1.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Е как може да използват светлосин цвят върху лилав!? Никаква видимост!
По нормативи улична мрежа е в лилаво в плановете, за синьото вече не съм сигурен, но и за това си има причина !

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
Две снимки от тубата пред Онкологията. На първата се виждат телефон и нещо като мегафон. За съжаление не уцелих преминаващ влак.

Offline bmbg

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
Незнам какво мислите вие, но мен лично ме притеснява, че има такива открити участъци по протежение на тунелите. Все пак живеем в България и рано или късно ще започнат да се правят простотии а при скоростите които се развиват от метрото може да има неприятни последствия. Та идеята ми е знаете ли дали смятат да затворят отвсякъде трасето?   

Offline Ryan

• Ryan_105
  • Запален по ГТ
    • View Profile
Незнам какво мислите вие, но мен лично ме притеснява, че има такива открити участъци по протежение на тунелите. Все пак живеем в България и рано или късно ще започнат да се правят простотии а при скоростите които се развиват от метрото може да има неприятни последствия. Та идеята ми е знаете ли дали смятат да затворят отвсякъде трасето?   
Естестено, че ще ги затоврят. От Интерпред до онкологията всичко вече е покрито и готово даже има и осветление в тубата, а съм сигурен, че до пускането на 8 май, всичко ще бъде покрито.

Offline Katia_O

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
И след онкологията всичко е покрито, само страничните "стени" остава да сложат, но "покривът" е готов.

Offline ivan krastev

• View Profile
Та идеята ми е знаете ли дали смятат да затворят отвсякъде трасето?   
Споко, тази идея е на всички :)
До 8-ми май всичко ще е покрито. Още 2 седмици останаха. Някои зне ли сложиха ли стълбчетата с логото на останалите станции, както и табелите с имената им?

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
На Г.М.Димитров не са.

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
И на Въртопо не са сложили табелите и логото, но подготвят подлезите да ги покриват, така че може и на тях да сложат логото и името, подобно на Сердика...