Author Topic: Маршрути на ГТ в София година по година  (Read 127438 times)

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email

Offline xЗm

• Наистина съм луд
  • www.spirka.org
    • View Profile
    • spirka.org
    • Email
Като отворихме приказка за гаражи: някой сеща ли се за линия, която се е обслужвала и от трите основни гаража - Земляне, Малашевци и Дружба? На мен ми се върти А211.
Защо смятате Република за "неосновен" гараж. Единствената причина да бъде закрита бяха огромните апетити към ключовото й място на околовръстното - вижте веднага след закриването ѝ какво стана - застроиха около еня с магазини, строителни хипермаркети, сервизи. Самата тя стана ТИР база и база за сервиз на Исузу или по-точно - за новите ученически Исузу.

В тази връзка - обслужвана от 3 гаража са също:
150 и 111;

От ТБ линиите това е само 5-та (през 80-те и перди няколко години за 1 лято)

Offline Tatra

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 229817817
    • View Profile
    • Email
От трамвайните - може би 18, въпреки че в Искър реално не се е движила, но има табели.
ТРАМВАЙНО ДЕПО "БАНИШОРА"
Трамвайна мотриса инв. ном.: 936
линия номер: 6

Offline snaker

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • DIEL TOURS
150 кога е била в Дружба???
А иначе имаше един период, когато по ТМ6 освен банишорски трамваи, имаше и от Красна поляна, мисля че беше около 2000г лятото, но не сум сигурен. Спомням си го добре, защото трамвая, в който се возих 411 или 413 нещо такова, се удари с една кола на светофара на 5та градска.

Offline tsetsi81

• Запален по ГТ
    • View Profile
ТБ10 с маршрут пл."Сточна гара"-Надлез Надежда е бил и в двете депа:първо в "Надежда",а след бракуването на ЗИУ-тата премина в депо "Искър" до закриването си през 2004 г. :angry:
« Last Edit: 06.08.2010, 23:00:54 by tiristor »

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
Ако е за въпрос 6 се обслужваше от Надежда и Левски. Респективно докато 6 беше в Надежда 9 се подаваше от Левски.
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline snaker

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • DIEL TOURS
ТБ 2 и 9 също са били и в трите гаража в различни периоди. За 8 също са ми казвали, че преди 10-15 години е бил и в Левски или Надежда, май по-скоро Надежда, но аз такъв спомен нямам.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
Обаче има една пролука. Република не го закриха изведнъж. В течение на няколко месеца автобуси и линии бяха прехвърляни в Малашевци и Земляне. Т.е. може О302 да са прехвърлени в Земляне, а окончателното закриване на Република е било 2-3 месеца по-късно, когато най-силните им линии като 111, 309, 310 и др. вече преминават към малашевци и Земляне.

Всъщност беше точно обратното - на 31 срещу 1 (почти) всички икаруси ги разпределиха в Малашевци и Земляне и ги преномерираха. Жълтите мерцедеси (45хх) ги преномерираха последни - около десетина дни след това, когато ги преместиха в Земляне и преномерираха - всъщност замазаха само четворката и сложиха на нейно място единица. Реално самото затваряне стана към края на септември/октомври, но автобусите ги преместиха  за една вечер. Нещо, което не мога да си спомня обаче е дали МТТ се нанесе преди или след закриването.

За 111 имам подозрение, че е обслужвана за известен период в края на '80-те съвместно от Дружба и Земляне (в частност Република, която тогава е била поделение на Земляне). Имам бегли спомени и че 110/310/112 бяха в Земляне през този период, та и те са обиколили 3 гаража
« Last Edit: 07.08.2010, 04:54:22 by etnies »

Offline niki88z

• Наистина съм луд
  • Извън релси!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 387296800
    • View Profile
    • Email
Като отворихме приказка за гаражи: някой сеща ли се за линия, която се е обслужвала и от трите основни гаража - Земляне, Малашевци и Дружба? На мен ми се върти А211.
Веднага припомням за А72, когато имаше някакви проблеми със Сиббус. :)

Offline KRUPA

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
Искам да попитам, ако някой знае, преди бая години, поне 15-тина, трамвай 4 вървеше от 'Красна поляна' до 'Гео Милев' (спирката на селските автобуси). Интересува ме в центъра като идваха по 'Стамболийски', минаваха през пл. 'Възраждане', свиваха по 'Ботев' покрай Син Сити днес и от там за посока Халите по 'Стефан Стамболов' ли минаваха (където сега е затворено от към 'Тодор Александров' и е превърнато в паркинг)?
Я мислех, като да си умрем от старост, а оно така стана, като да си умрем от смех, хе-хе-хе...

Offline niki88z

• Наистина съм луд
  • Извън релси!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 387296800
    • View Profile
    • Email
Не помня времето когато 4-ките са ходели до Гео Милев, но след това, когато бяха до Младежки театър със сигурност минаваха по Стефан Стамболов.

ПП: Според данните в спирка.орг и тогава са минавали по Стефан Стамболов.
« Last Edit: 18.09.2010, 16:15:44 by niki88z »

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
Беше много интересно при Сън Сити. Идвайки от стамболийски тм 4 се свързваше със стрелка по Ботев и веднага след това имаше друга стрелка за Кирков, а не са се пресичали трасетата.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
Би трябвало да са се пресичали. Имам и аз два въпроса за трасето по С. Стамболов.
1. На какво се е захващала ККМ, защото няма нито следи от стълбове, нито от държачите по фасадите на сградите.
2. Има ли някой снимка на трамвай в участъка от бул. Христо Ботев до ул. Пиротска?
ПС: Извинявам се за малко отвеяните въпроси. Но си спомням само бегло цялото трасе когато се движеше 4 и 10 по него. :angel:

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
Няма следи от стълбове и на доста други места, но това не означава, че не е имало стълбове. Разбира се, че е имало. Снимки сигурно има, ама трябва да ги преровиш за да откриеш.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Би трябвало да са се пресичали.
Не се пресичаха - точно както пише АРОС - с около 10 метра общ участък по Ботев. Просто на една подробна карта продължи трасето по Стамболов, ще видиш, къде е излизало на Ботев.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Дружбенски не е бил

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
Благодаря ви за отговорите. Наистина ще се поинтересувам и ще разгледам снимките в интернет и тези които имам при мен.  :)

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email
Дружбенски не е бил
Беше. Пускаха бежови мерцедеси 37хх. Имам и табелено доказателство от бившия 3765.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Благодаря ви за отговорите. Наистина ще се поинтересувам и ще разгледам снимките в интернет и тези които имам при мен.  :)
То релсите под синята зона си седят. Имаше Y-образно кръстовище. За да прокарат Тодор Александров срутиха част от 32 училище, а от другата страна на Ботев цяла сграда, дъгли години стояща само на стени изпразнена. Беше на калкан със съседната сграда, която после ефектно ремонтираха и сега има остъклени част, които стърчат и нови прозорци там, където беше калканът, но преди си личеше, че е имало друга сграда.

Offline Наблюдаващ

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • 103 години трамваи в София
    • Email
Някой знае ли кога и защо ТМ 2 е минавала през надлез Надежда? :rolleyes: