Author Topic: Маршрути на ГТ в София година по година  (Read 127436 times)

Offline 701

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Някой знае ли кога и защо ТМ 2 е минавала през надлез Надежда? :rolleyes:
Минаваше през подлез Надежда и въртеше на Месарницата докато правеха ремонт в Орландовци. Такива са моите спомени, а и то не става ясно за кой период говориш.
lo chupen todos a los que no les guste 701

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
Това "подлез Надежда" си го измисли някой в СКГТ преди време, предполагам - за оригиналност.
« Last Edit: 23.09.2010, 03:34:44 by etnies »

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Автомобилите минават с надлез над ЖП линията, а трамвайте с подлез под тях. Така че е проявена изключително внимание към детайла и точността от страна на СКГТ.  ;)

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
2000г. се движеше от Орландовци до Илиенци при един ремонт.Тм 11 беше закрит тогава.

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email
Тази снимка е на ТМ 2 под надлез Надежда.

Offline Наблюдаващ

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • 103 години трамваи в София
    • Email
Тази снимка е на ТМ 2 под надлез Надежда.

За това говорих.Извинете ме за грешката,но така съм си свикнал.

Offline сТУдент

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • http://www.hmsu.org
Искам да попитам докато тм19 беше с маршут Никола Петков-Дървеница, и се обслужваше от 7** и 8**, от Банишора ли се е обслужвал, или от друго депо ?
ЗА ПО ДОБЪР ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ

Offline abs111

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
По мои спомени от депо"Банишора".

Offline suavcho

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Някой знае ли подробности за следния маршрут на А93:

01.12.1972  ж.к. Изток ⇒ бул. Драган Цанков ⇒ стадион Васил Левски 

Автогара Юг ли е била първата му спирка?

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Някой знае ли подробности за следния маршрут на А93:

01.12.1972  ж.к. Изток ⇒ бул. Драган Цанков ⇒ стадион Васил Левски 

Автогара Юг ли е била първата му спирка?
Съдейки от снимката, цитирана в "Стара София" - на Жолио Кюри - вероятно до кино Изток (сегашна Билла). Изглежда е била връзка, докато Цариградско се е изграждало и след пускането му е загубила смисъл.

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
x3m ги е въвел на спирка.орг. Само е забравил да добави а.200 от 1974г.

Offline xЗm

• Наистина съм луд
  • www.spirka.org
    • View Profile
    • spirka.org
    • Email
x3m ги е въвел на спирка.орг. Само е забравил да добави а.200 от 1974г.

Демек този маршрут:
   200       1976        СУ св. Климент Охридски  ⇒ Орлов мост  ⇒ бул. Евлоги Георгиев  ⇒ ул. ген. Гурко  ⇒ бул. Васил Левски  ⇒ бул. Черни връх  ⇒ пл. Христо Ясенов  ⇒ Семинарията  ⇒ бул. Симеоновско шосе  ⇒ ж.к. Дианабад  ⇒ Студентски град, ул. акад. Стефан Младенов

има релевантност от 74-та, а не от 76-та? (Ясно е, че 76 е просто маркер, че вече линията я има, а не точно кога е открита)

Offline xЗm

• Наистина съм луд
  • www.spirka.org
    • View Profile
    • spirka.org
    • Email
А за мен остана изключително изненадващо наличието на 203, който явно не е производна на нищо. Повече идеи можете ли да споделите?

Offline xЗm

• Наистина съм луд
  • www.spirka.org
    • View Profile
    • spirka.org
    • Email
А някой може ли да внесе яснота по маршрут на А9 през 70-те най-вероятно, когато автобусите минават по ул. Солунска между Ботев и Гурко?

Offline mlk

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Явно първоначално 200 е от пл.Баба Неделя. Така го разбирам аз. Нямам карта от тогава (имам само за електротранспорта) и първата е чак с данни от 76-та година. А от 73-та до 76-та се вижда, че много вода е изтекла.
203 е линията, на която не знаех номера. Тя работи от около 73-та (нач. на ремонта на Ц.Гара), вероятно до 9.9.74г., когато май откриват гарата.
9-та е с доста омешан маршрут, но би трябвало да я имаш правилно на sofyears-а. Ако ли не, ще трябва да изровя картите за справка.

Offline xЗm

• Наистина съм луд
  • www.spirka.org
    • View Profile
    • spirka.org
    • Email
Явно първоначално 200 е от пл.Баба Неделя. Така го разбирам аз. Нямам карта от тогава (имам само за електротранспорта) и първата е чак с данни от 76-та година. А от 73-та до 76-та се вижда, че много вода е изтекла.
203 е линията, на която не знаех номера. Тя работи от около 73-та (нач. на ремонта на Ц.Гара), вероятно до 9.9.74г., когато май откриват гарата.
9-та е с доста омешан маршрут, но би трябвало да я имаш правилно на sofyears-а. Ако ли не, ще трябва да изровя картите за справка.

В SofYears не виждам да е отразен да се движи по Солунска. Има го само по Патриарха. Маршрутът на 203 откъде е бил и до къде? Съответон - 93 до къде е стигал - кино Изток? Написах, че е до стадиона единствено на базата на споменатия му курс - 50 мин.

Offline mlk

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
203 е правел връзка между гара Север и гара Подуяне, защото част от влаковете са стигали до гара Север, друга част до Подуяне и чрез 203 се е правела връзка, ако се прекачваш.
За 9 (стара 4) има много забавни врътки и като си изровя картите и ще ти снимам тези участъци.
76, 93 и 106 са вървели по Др.Цанков. Друго не е сигурно. Явно 76 е бил по Емил Марков-Др.Цанков-Младост 1. 106 вероятно е бил СУ-Др.Цанков-Младост 1 (или 2?). 93 го виждам като кр.спирка при кино Изток - Др.Цанков - ???. Предвид 54-те минути на 106 от Младост до СУ, 50 минути за Изток-СУ са твърде много и вероятно е бил до Ц.Гара. За съжаление, за момента някои неща можем само да ги гадаем.
Въпреки това, има шанс - в библиотеката може да се порови, защото се знае с добра точност кога са се случвали разни събития - ремонтът на Ц.Гара и на бул.Ленин. Да се проследи в-к Работническо Дело е реално само ако се знаят точни дати, иначе най-много из разни седмичници или месечни списания.

Offline xЗm

• Наистина съм луд
  • www.spirka.org
    • View Profile
    • spirka.org
    • Email
203 е правел връзка между гара Север и гара Подуяне, защото част от влаковете са стигали до гара Север, друга част до Подуяне и чрез 203 се е правела връзка, ако се прекачваш.
За 9 (стара 4) има много забавни врътки и като си изровя картите и ще ти снимам тези участъци.
76, 93 и 106 са вървели по Др.Цанков. Друго не е сигурно. Явно 76 е бил по Емил Марков-Др.Цанков-Младост 1. 106 вероятно е бил СУ-Др.Цанков-Младост 1 (или 2?). 93 го виждам като кр.спирка при кино Изток - Др.Цанков - ???. Предвид 54-те минути на 106 от Младост до СУ, 50 минути за Изток-СУ са твърде много и вероятно е бил до Ц.Гара. За съжаление, за момента някои неща можем само да ги гадаем.
Въпреки това, има шанс - в библиотеката може да се порови, защото се знае с добра точност кога са се случвали разни събития - ремонтът на Ц.Гара и на бул.Ленин. Да се проследи в-к Работническо Дело е реално само ако се знаят точни дати, иначе най-много из разни седмичници или месечни списания.

54 мин курс. го разбирам като Първа-Крайна станция, почивка и обратно. От думите ти оставам с впечатление, че визираш еднопосочния път. Ако е 25 мин Изток - СУ/Орлов мост/Стадиона е напълно реално, даже до Стадиона е малко раздуто.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Да се проследи в-к Работническо Дело е
Нещата, свързани със София, се публикуваха най-вече във "Вечерни новини"

Какво е това SofYears?

Offline mlk

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
SofYears е тайната програмка на C++, която бях писал едно време. В нея бях вградил маршрутите от 57-ма до 2003-та на София и с клавиши се сменяха годините. Имаше и възможност с определени клавиши да видиш разликата между две съседни години. Х3м я е използвал за немалко маршрути.