Author Topic: Русе - обща тема  (Read 467340 times)

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: Русе - обща тема
« Reply #1100 on: 27.09.2020, 21:46:13 »
Четох за промените в транспорта. А3, 6 и 19 ще влизат откъм Охлюва  Метро и по Трети март - до уличката към Корабната пред Сарайския мост. Не знам дали е пропуснат заместител на ТБ2+9+24+26 - практически главният набор линии, обслужващи Западната промишлена зона. Без такъв заместител по маршрут Арда - Стамболов- Охлюва - Метро - Трети март - Ерма просто обслужването с 3 рехави линии е пародия. При това иде реч за няколкомесечен ремонт.
« Last Edit: 27.09.2020, 21:52:17 by blagun »

Offline simo

• Маниак
  • Живота е като стълба в кокошарник-къс и осран
    • View Profile
« Reply #1101 on: 27.09.2020, 23:41:28 »
Пародия е, че за втори път (вече като общинско дружество) не могат да се светнат, че могат да прибират с авариините камиони подвижния си състав в депото. Сега сигурно линиите се обдлужват с максимум 25 тролея и пак ще бъдат оставени на "добрите" намерения на спуканите капути, ходещи със спрейове в ръка. От предния ремонт не си взеха поука, че парите за чистене на драсканици и смяна на счупени стъкла(подменени със плексиглас) могат да се минимизират до няколко литра нафта за Шкодата и Камаза. Че няма да осигурят охрана е ясно и на малките деца, но поне за времето на ремонта да приберат последната партида тролейбуси. За довозващ транспорт от Сент Уан към ДАП-а - от къде акъл да пуснат бусчето Ивеко поне в пиковите часове(не знам дали Меркавима е цял). Явно паната за графити обещани от кмета вече са достъпни.

Offline pesho

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #1102 on: 28.09.2020, 00:28:26 »
До Благун Т26 не се изпълнява от доста време.
Що се отнася за транспорт с бусчето. Три пъти си писах с управителя и той категорично отказва да пусне транспорт. Според него бусчетата вече не са стока, а меркравима си стои цял и може да тръгне на линия. Към този момент машините са 21 броя и наистина няма да е толкова сложно да се прибират. Разписанията на 2,9 и 24 също са орязани както си трябва. Би трябвало да има охрана, но и аз се съмнявам. В неделната вечер 903 ивекото с табели 29 е оставено в Чародейка и вероятно ще се ползва редовно.
За развитието на общински градски транспорт в Русе и изгонването на частните фирми!!!

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
« Reply #1103 on: 28.09.2020, 11:35:29 »
Чехите казват, че в Злин има само два 24Тр, които не са в движение, така че не може всичките 5 да са оттам.

Разцветката бе същата като на тези от Злин и на петтях. Всичките с каросерия на Ирисбус Агора. Като гледам снимки в нета и в Марианске има Шкоди със същата каросерия и разцветка. Не съм видял документи за да знам с точност от къде идват. Интересно ми бе само за къде са.

Възможно е да са за Кишинев, но е странно защо от Румъния пътуват към Турция. Дали няма някакви ограничения за преминаване между Румъния и Молдова в момента?
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
« Reply #1104 on: 28.09.2020, 11:42:32 »
Кишинев очакват 20 24Тр с новата каросерия от Рига - едва ли тези са били за тях.

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
« Reply #1105 on: 28.09.2020, 11:44:44 »
Те имат интерес, по моя информация, и за още тролейбуси, освен тези от Рига.
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline rs_section

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #1106 on: 26.01.2021, 11:26:40 »
Ти да видиш, можело и да се поддържат електронните табла, като дори софтуерът щял да се подменя, което май е стъпка в правилната посока:

Ремонтират информационните табла по спирките, за да работят нормално

От началото на февруари електронните табла, монтирани по спирките на градския транспорт, трябва да заработят нормално. В момента всички те минават техническо обслужване от новата поддържаща фирма.

Според необходимостта и всеки конкретен случай се подменят дефектирали акумулатори, контролери или LED дисплеи. Още в края на миналата година е направен обход на всички спирки, за да се провери какво е състоянието им. Софтуерът също е нов, за да подава актуална информация за разписанията и движението на автобусите от градския транспорт и да влезе отново в действие свързаността на транспортни средства и разписания.

След като на няколко пъти имаше сривове и по таблата излизаха йероглифи, системата бе изключена. Към момента има нова обслужваща фирма, която се е заела с ремонтирането и пускането в действие на работеща информационна система.

Offline pesho

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #1107 on: 26.01.2021, 12:53:54 »
Е то хубаво има ремонт, но да се подготвят преди това. Миналата седмица в тролей 2 ми дадоха билет за 0,50 лв, а трябва да имат общински такива. То и електронните карти ги спират и карат хората с такива да ходят за хартиени в билетния център.
« Last Edit: 26.01.2021, 13:02:59 by pesho »
За развитието на общински градски транспорт в Русе и изгонването на частните фирми!!!

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1108 on: 02.03.2021, 13:25:40 »
Закачам една карта на Русе от 1929 г.

Offline KillKill

• Наистина съм луд
  • o_o
    • View Profile
« Reply #1109 on: 06.04.2021, 15:43:05 »
Единствената оферта за 20-те употребявани тролейбуса е на  Тера Транс Ойл ЕООД. Дано не са умрелите и с високи стъпала Нау-Хес.

Offline pesho

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #1110 on: 17.05.2021, 16:22:44 »
Оказа се, че наистина има временни договори. От лятото на 2022 г. ОТР ще трябва да поеме и автобусните линии без значение по каква схема. Шанс 99 отива в историята. https://utroruse.com/article/781542/

Offline rs_section

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #1111 on: 18.05.2021, 11:22:19 »
Сега ще остане само конкуренцията отселските линии, които удобно не бяха включени в новата схема и бяха раздадени на "наши фирми". Дано да е успешно преминаването към общински транспорт и след това поетапно да се поемат и част от селските линии. Така ще има един наистина цялостен продукт,който да обслужва региона.

Offline pesho

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #1112 on: 19.07.2021, 17:52:20 »
12те наута май са тръгнали от Лозана за Русе. Освен това нова електронна стрелка няма. Има поставена част тип показател за посоката, но според мен не е това.
« Last Edit: 19.07.2021, 18:34:41 by pesho »

Offline pesho

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #1113 on: 02.09.2021, 22:59:25 »
Според Община Русе електронната система за таксуване е готова и се тества. До месец ще я пуснат като е подобрена.
Според кмета имаме 8 сора на линия, което е само в неговата фантазия. Но е видно, че Сор са претоварени и към дата 23ти август имаме само 7 сора.
Поръчката за новите 15 тролейбуси ще я разглеждат в ускорени срокове и дано се избере сор или шкода.
По отношение новите стрелки развитие нямаме. Онзи показател, който бе сложен и той е махнат.

Offline KillKill

• Наистина съм луд
  • o_o
    • View Profile
« Reply #1114 on: 03.09.2021, 09:26:15 »
Излиза, че Соровете без станция не мога да се експлоатират нормално май? Тогава, защо не пуснаха първо поръчка за зарядни станции и след това за автобусите. Община Русе с тоз кмет бетер, едни други доста големи общини, правят глупости.

Offline bgdimitrov

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #1115 on: 03.09.2021, 09:44:07 »
Станции (бавно зарядни) има, изглежда обаче че няма ел. инфраструктура която да поддържа толкова станции. Още чакаме поръчката да се обяви изпълнител. Съответно на този етап вероятно са пуснали 1 точка за зареждане колкото да работят 2 електробуса.

Offline pesho

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #1116 on: 03.09.2021, 22:40:35 »
Излиза, че Соровете без станция не мога да се експлоатират нормално май? Тогава, защо не пуснаха първо поръчка за зарядни станции и след това за автобусите. Община Русе с тоз кмет бетер, едни други доста големи общини, правят глупости.
Такава поръчка имаше тази пролет, но беше заедно с изграждането на ккм. Имаше само една фирма и не я избраха. И да има само едно зарядно, с което се захранва. Иначе сега соровете са без климатик. Днес по 27ма линия 101 се изключи на курса в 12,50 от захарната.
И Общината се размърдала и подала на концесионерите забележки за всички спирки.
И потвърждавам, че табелите по спирките са пуснати и където чаках бяха точни.
« Last Edit: 03.09.2021, 22:53:17 by pesho »

Offline pesho

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #1117 on: 18.09.2021, 17:23:27 »
В депото вече са 12 сора. До края на годината идват и останалите 8. Ивеко всички заедно с 2 рена и 2 хеса идната седмица се пускат на търг. Има шанс две спрени рена да тръгнат. Както си и мислех шкодите са пълен леш. Новите наута идват до края на месеца. Отново идват с кораб.

Offline rs_section

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #1118 on: 21.09.2021, 14:27:48 »
В депото вече са 12 сора. До края на годината идват и останалите 8. Ивеко всички заедно с 2 рена и 2 хеса идната седмица се пускат на търг. Има шанс две спрени рена да тръгнат. Както си и мислех шкодите са пълен леш. Новите наута идват до края на месеца. Отново идват с кораб.

В крайна сметка, ако продадат двете рена и двете тръгнат, колко ще останат в ОТР?
И какво значи, че шкодите са леш - че генерално са чупливи, че са съсипани тука от липса на поддръжка или?

Offline bgdimitrov

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #1119 on: 21.09.2021, 15:22:57 »
Честно казано, не виждам смисъл да наливат още труд и усилия в Рената. Освен ако не са решили да не купуват останалите 8 НАУ от Лозана. По скоро ОТР да се целят към автопарк съставен от 15 броя нови тролеи + 25 броя НАУ и Шкоди като резерва.