Author Topic: Русе - обща тема  (Read 467335 times)

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: Русе - обща тема
« Reply #800 on: 01.03.2018, 13:44:55 »
Като знаят,че бул.Христо Ботев е блокиран защо не пренасочиха Рената да минават на дизел от Симовата мелница до Централна гара и от там по трасето на т25???
Защо трябва изобщо на дизел да са? От кръговото по Скобелева и Борисова и нататък. Стига ККМ да е ОК.

Offline dst1123

• Запален по ГТ
  • Т25 (199x-12.2015)
    • View Profile
    • Email
« Reply #801 on: 01.03.2018, 19:57:22 »
Като знаят,че бул.Христо Ботев е блокиран защо не пренасочиха Рената да минават на дизел от Симовата мелница до Централна гара и от там по трасето на т25???
Защо трябва изобщо на дизел да са? От кръговото по Скобелева и Борисова и нататък. Стига ККМ да е ОК.
Оборище и Афродита (Кооп. пазар) са доста натоварени спирки.Информационната система не позволява да вървят по нея важни новини (като по софийските) и хората с картите ще останат да си чакат в надежда да дойде някой тролей :/
Интересното е,че ул.Плиска и Доростол са минати само със греблата без никаква обработка, а Янтра даже не е мината и на изхода към Доростол се образуваха коловози... и така е до Пантеона.

Offline pesho

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #802 on: 01.03.2018, 22:59:40 »
Това,че нашите табла нямат възможност да показват съобщение в извънредни случаи щяло да се промени.Поне така бях чел.
Що се отнася до лошата организация на диспечарите е можело 13,21,27,29 да минават по пътя на закритата ТБЛ25 където мрежата стои непокътната.9,24 от кооперативният пазар на дизел до централна гара и по пътя на 25 линия.Днес отново е имало проблем с тролеите и те вървели с големи закъснения поне сутринта.11 линия са я пуснали до помпена станция,а 18 до тролейбусното обръщало в дружба 3,което предполого,че района на 48 блок не се е обслужвал от нищо.
И една молба към всеки,който може да помогне със автобусите в Русе.Благодаря предварително.http://busphoto.ru/city/1227/
« Last Edit: 01.03.2018, 23:01:22 by pesho »
За развитието на общински градски транспорт в Русе и изгонването на частните фирми!!!

Offline pesho

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #803 on: 03.03.2018, 03:58:27 »
Новата транспортна схема на град Русе ще се направи от консорциум транспортна схема русе 2017.Решението е от 2 март 2018 като се очаква кмета да сключи договора.
За развитието на общински градски транспорт в Русе и изгонването на частните фирми!!!

Offline bgdimitrov

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #804 on: 03.03.2018, 21:01:58 »
Днес пътувах с ТБ29 от Сердика в посока Възраждане около 17 часа. Чаках около 5 минути, тролейбуса Ивеко беше добре отоплен. Най кофти впечатление ми направи спирката на Сердика, има огромна локва вода която се събира на пътното платно, както и на самата спирка. Таблото показваше само часа и нищо друго...

Offline pesho

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #805 on: 19.03.2018, 22:06:56 »
Поради леденият дъжд днес тролейбуси нямаше до 13:50 часа.Вместо тролейбуси имаше автобуси от фирмите шанс 99 като ги видях по линия 13,21 както и дългият ман,който се движи по линия 16 беше пуснат на 13 линия.Мерцедес меркравима на общинската фирма беше на 29,а едното микробусче пак на общинската фирма беше на 24 линия.Електробусът шеташе по линия 2. Автобусите заместващи тролеите бяха със изключени системи и поради тази причина всички пътници заредили своите карти трябваше да показват касов бон,а в противен случай да си платят билетче.Лично аз видях исузу по линия 13 с табела тролейбусни карти не се приемат.
« Last Edit: 19.03.2018, 23:18:36 by pesho »

Offline bgdimitrov

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #806 on: 20.03.2018, 23:24:43 »
Може да се каже, частните фирми в Русе вече са напълно извън контрол. Влизам в А11, нищо не работи - нито системата за таксуване с карта, нито дисплея в автобуса. Смятам че нарочно частниците ги саботират тези неща, системата за издаване на касови бележки до шофьора бе напълно изключена, видимо предпочитат да не работят с нея, а кондуктора раздаваше билети.

За сметка на това ел. дисплеите и системата за таксуване като цяло работи във всички тролеи с малки изключения (което е в нормата, все пак няма система която да е перфектна).

Да ги махат колкото се може по бързо Шанса и Геокомерс.

Offline pesho

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #807 on: 20.03.2018, 23:58:36 »
В тролеите и шанса работят системите,но при геокомерс почти винаги нищо няма.Една ученичка дори я чух да казва защо да си зареждам картата като почти никога системата в 18 линия не работи.В шанса ни звук,ни табло,но и когато системата е изключена не означава,че работи.Просто е счупена и никой не я ремонтира.Все пак 18 автобуса са без работеща система. :angry:
Снимката е често срещана в нашите автобуси.
« Last Edit: 21.03.2018, 00:02:46 by pesho »

Offline pesho

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #808 on: 26.03.2018, 16:23:09 »
Имам едно питане към всички,които знаят нещо по въпроса. От няколко седмици няколко автобуса на фирма геокомерс не се пускат на линия,а се пускат крайградски автобуси пътуващи до Бъзън и тн. Та въпроса ми е дали някой знае нещо по въпроса защото и единственият нормален автобус за градски линии мана също го няма? :fan:

Offline simo

• Маниак
  • Живота е като стълба в кокошарник-къс и осран
    • View Profile
« Reply #809 on: 27.03.2018, 14:49:57 »
Имам едно питане към всички,които знаят нещо по въпроса. От няколко седмици няколко автобуса на фирма геокомерс не се пускат на линия,а се пускат крайградски автобуси пътуващи до Бъзън и тн. Та въпроса ми е дали някой знае нещо по въпроса защото и единственият нормален автобус за градски линии мана също го няма? :fan:
Не съм засичал нищо странно по линиите на Геокомерс. Днес има по А28 един син МБ с бургаска регистрация(същия като жълтия Р2236), който близо 3г. беше спрян на паркинга на магазин "Стефани стил", но той е собственост на хората с двата Отойола и сигурно замества временно катастрофиралия от миналата седмица.

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
« Reply #810 on: 30.03.2018, 13:33:59 »
С близо 28 милиона лева ще бъдат рехабилитирани два ключови булеварда в град Русе

Одобрени за финансиране са четири проекта на Община Русе по Програмата за трансгранично сътрудничество "Interreg V-A Румъния – България" 2014-2020 г. Общата им стойност възлиза на 33 милиона лева, а партньори от румънска страна са администрациите на Община Гюргево и Окръжен съвет – Гюргево. Проектите ще стартират поетапно и реализацията им трябва да приключи до 2022 година.
С близо 28 милиона лева ще бъдат рехабилитирани два ключови булеварда в град Русе. В рамките на проект "Инвестиране в пътната безопасност и подобряване свързаността на Община Русе и Окръг Гюргево с транспортна мрежа TEN-T" се предвижда реконструкция, рехабилитация и модернизация на бул. "Трети март", в т.ч. и ремонт и усилване конструкцията на мост при пътен възел "Сарая". Целта е подобряване на транспортните връзки на централна градска част със Западна промишлена зона, а оттам и с част от коридор 9 на TEN-T мрежата; подобряване транспортно-експлоатационните качества на обектите и осигуряване на съвременни и по-добри условия за транспорт. По проекта се  предвижда още изготвяне на обща стратегия за безопасност на движението в трансграничния регион и провеждане на съвместна кампания по темата.

В рамките на проект "Добре развита транспортна система в Еврорегион Русе-Гюргево за по-добра свързаност с TEN-T мрежата"ще бъдат ремонтиран и модернизиран бул. "Липник" по цялата му дължина, като предстои да бъдат рехабилитирани пътната настилка и тротоарите, ще бъде положена нова пътна маркировка и вертикална сигнализация. Това ще допринесе за улесняване на достъпа на гр. Русе до TEN-T мрежата, както и за повишаване комфорта при пътуване и намаляване броя на пътно-транспортните произшествия.

Тритият проект "Реконструкция и представяне на значими културни забележителности с висок туристически потенциал  в Еврорегион Русе-Гюргево"  е на стойност 2 790 384 лв.  В частта си за Русе включва изпълнение на строително-монтажни работи за рехабилитация на сградата на Пантеона на възрожденцитe, както и снабдяването му с модерна мултимедийна техника. Проектът предвижда още създаване на интегриран туристически маршрут, каталог и уебсайт, които да представят значими културни забележителности в Еврорегион Русе-Гюргево. Също така ще бъдат създадени общ план за управление на културното наследство в трансграничния регион, обща маркетингова стратегия и съвместна информационна кампания.

Сградата на Художествената галерия също предстои да бъде изцяло ремонтирана. Проект "Валоризация на общото местно и европейско нематериално наследство чрез културни пространства" на стойност 2 753 814 лв. предвижда създаването на интегрирани туристически продукти, сред които трансгранични културни събития за пресъздаване на традиции и обичаи, въвеждане на интегриран туристически маршрут, съвместно проучване на общото нематериално културно наследство в региона, изготвяне на обща стратегия за неговото популяризиране и съвместна информационна кампания.

Реализирането на тези проекти ще допринесе за изпълнението на стратегията на Община Русе за цялостно модернизиране на транспортната и културно-туристическата инфраструктура в града.

https://infrastructure.bg/news/2018/03/26/3152790_s_blizo_28_miliona_leva_shte_budat_rehabilitirani_dva/
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline marto_pz

• Наистина съм луд
  • koda 9TrHT28 № 06 (1993-2015)
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 123123133
    • View Profile
    • Email
« Reply #811 on: 11.04.2018, 12:12:43 »
http://www.periscop.bg/gradskiat-transport-v-ruse-go-zakasa/ Градският транспорт в Русе го  закъса

Offline pesho

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #812 on: 15.04.2018, 22:38:16 »
Явно и вторият изпълнителен директор на общинската фирма за тролейбусен транспорт няма да се справи.Пак се иска заем в размер на 200000,нищо че предният беше даден преди 6 месеца.Явно Русе няма да е вторият Плевен.Повече за мотивите в прикаченият файл.
Снимка на автобус исузу на фирма геокомерс.

Offline bgdimitrov

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #813 on: 16.04.2018, 16:35:52 »
Какви глупости заеми и тн... Обществения транспорт трудно може да печели пари, вместо заеми общината да субсидира транспорта!

Offline pesho

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #814 on: 16.04.2018, 21:15:31 »
Еми това го кажете на общината. Сега проблема на фирмата е,че няма тролейбусни водачи и ремонтирани тролеи. Сега най добрия тролеи е 913. Другия проблем е лошото разписание и назначаването на бивш финансист за директор на фирмата. Има и възможност за поемане на автобуси линии поради нарушения,но може и идеята на общината да е поемане на всички линии по примера на Бургас. В новата схема трябва да има прекачване,което при три фирми ще е трудно.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #815 on: 18.04.2018, 11:57:59 »
В повечето големи градове, вкл. София, транспортните оператори са няколко. Въпреки това си има интегрирани системи на транспорта. Просто методиката транспортният оператор да се издържа единствено от билетчета е тотално сбъркана. "Ефектите" си личат, когато операторите зарязват разписанията, а се позиционират на минута-две пред конкуренцията.
Европейските правила забраняват директно субсидиране на транспорта, но субсидирането минава през покриване на социалната му функция (ученици, пенсионери, инвалиди и други пътуващи с намаление) от МТСП или общината.
"Интегрираността" на русенския транспорт води до това, че абонаментните карти даже са далеч по-голямата софийска система на ГТ са по-изгодни.
« Last Edit: 18.04.2018, 12:03:12 by blagun »

Offline pesho

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #816 on: 20.04.2018, 22:36:15 »
Защо все Русе няма да има общински транспорт.След провала Еггед от 2008 до 30.08.2017 сега нашата община ще предложи до края на юни новият интерес за публично-частно партньорство.Кмета каза,че за нормалени тролеи ще са нужни поне 10 милиона лева.Явно е,че общинското тролейбусно дружество продължава да се управлява от некомпетентни лица,които от 1.09.2017 почти нищо не направиха дори и тролеите са в плачевно състояние особено Ивекотата приличат на старите руски Зиу.Явно Русе няма да е новият Плевен или Бургас,но поне общинските съветници са против нов Еггед.В линковете повече по въпроса. :angry:
https://rousse.info/%D0%BA%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B5-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BC/
https://rousse.info/%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82-%D1%80/

Offline mad_devil_k5

• Напредващ
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #817 on: 05.05.2018, 06:48:45 »
Колеги бях написал по напред в постете си, за тези проблеми ,но никой не вярваше.Подочух преди 3 седмици ,че Плевенска фирма е поела явно като ”помощник” към общината  по-точно като частен партньор .Информацията е достоверна тъй като явно Русенските капацитети нямат никакви познания в тази сфера.Силно се надявам тази Плевенска фирма да е Общинската управляваща Тролейбусния транспорт в Плевен!!!!!.Не знам дали законово е възможно!!!!.... :/ :neznam:

Offline dst1123

• Запален по ГТ
  • Т25 (199x-12.2015)
    • View Profile
    • Email
« Reply #818 on: 05.05.2018, 11:21:55 »
Колеги бях написал по напред в постете си, за тези проблеми ,но никой не вярваше.Подочух преди 3 седмици ,че Плевенска фирма е поела явно като ”помощник” към общината  по-точно като частен партньор .Информацията е достоверна тъй като явно Русенските капацитети нямат никакви познания в тази сфера.Силно се надявам тази Плевенска фирма да е Общинската управляваща Тролейбусния транспорт в Плевен!!!!!.Не знам дали законово е възможно!!!!.... :/ :neznam:
Кметя & ко. на последното заседание на Общинския съвет спомена,че идните седмици ще разгледат различни предложения от частни партньори.Края на миналата година споменах,че имаме предложение за публично-частно партньорство от някаква пазарджишка фирма (която пробута сделаната техника там), но тогава почти никой не ми вярваше и искаха всичко на лист документирано да им се поднесе  :laugh: .Та накратко,сега нищо не се знае, бая предложения ще има и всичко ще се разбере.На заседанието някои съветници споменаха,че проблема с ГТ в Русе е започнал именно с пожара в депото 96-та година..

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
« Reply #819 on: 05.05.2018, 16:53:04 »
Проблемът с градския транспорт е заради хроничното нищоправене и играене на джобен билярд на управляващите града до момента - всичките до един големи далавераджии, а не някакви си пожари отпреди 22 години. Ако го нямаше този пожар - щяхте да сте в същото състояние, само че до идването на ЕГГЕД щяха да се движат по-еднакви морги. Грубата грешка беше даването на тролейбусите на концесия, липсата на дейност относно нова маршрутна схема и строителство на още някои тролейбусни отсечки.
Сегашните очевидно също нищо не искат да правят. Ще прехвърлят горещия картоф на нов концесионер, който нищо няма да направи и след концесията нещата ще са още по-трагични, а подменената мрежа ще трябва пак да се ремонтира...
храна за мозък - http://www.banitza.net/