Вчера се върнах от 10-дневно пребиваване в Русе и направих доста снимки, някои от които ви предлагам. Моите впечатления са, че няма особена промяна в положението на ГТ от миналата година по това време, въпреки напъните на Еггед. Най-забележимите новости са двете Шкоди (всъщност аз се натъквах само на едната - тази с климатика) и израелските Мерцедеси, от които засичах само два - по линия 16. По отношение на климатика на Шкодата се съмнявам, че се използва, тъй като той си се движеше с отворено крило на първа врата. Караше го жена. За климатиците на Мерцедесите също не мога да кажа... Появили са се и две-три нови високи БМЦ-та като пловдивските, които се ползват за връзка със съседни села. Новите тролеи Неоплани все още не се движат. Останалото е по старо му. Съчлененият Икарус вече го няма от линия 16. Останал е само един Икарус 260 по 10 и още един 266(!) по друга линия, която не успя да видя. На един паркинг до товарна гара снимах друг 260, който помня вървеше по градските линии допреди 2-3 години, сега може би се ползва за ведомствен превоз, не знам... Геокомерс работи с Кентите си и нископодовите МАНове, Мерцедеси и Неоплани (около 7-8 броя общо, някои от тях от Берлин). Между другото, срещах и една градска нископодова Сетра, чиито модел не съм срещал досега. Останалото са си ЗиУ-тата, старите швейцарски тролеи и многобройните въшки Исузу, които може би са 50% от автобусите.