Author Topic: Бургас - най-добрият град за живеене в България?  (Read 24995 times)

Offline Blago84

• Маниак
    • View Profile
Качеството на живота в града се определя от това как се чустват гражданите му. Тези от тях които симпатизират на Нефтохимик определено не са доволни от начина по който се гаврят с отбора им с мълачаливото съгласие на общината. Така че и футболът има общо.
Да не говорим че градът е проектиран за 4-пъти по-малко население, отколкото има... Центърът е смешно малък - ако изляза с някого... до довечера всички мои познати (желани и нежелани) знаят къде, кога и с кого съм бил... Мен лично това ме задушава... Има малко места на които може да се отиде, няма едно свястно кино, има един единствен приличен парк... и още много...
От друга страна, Бургас има всички предпоставки за страхотно развитие и да бъде прекрасно място. Но много, ама наистина много работа трябва да се свърши. За което обаче трябва воля - както от общинарите, така и от жителите на града. Докато бургазлии си живеят в някакъв измислен свят и си мислят, че са върха на сладоледа, нищо няма да се промени - градът ще продължава да пълзи бавно напред, докато другите крачат... и все повече да затъва и изостава... Нещо, което определено не искам да се случи и от което ме боли.
UPP@UIC

Offline bus_fenburgas

• Писател
  • **
    • View Profile
    • www.dinita.net
    • Email
Бургас наистина е най-добрият град, на който не му харесва да се изсели.
« Last Edit: 20.02.2010, 20:31:34 by west_1 »

Offline Blago84

• Маниак
    • View Profile
Блажени вярващите ...
Хайде дай по точки, кое му е най-хубавото...
« Last Edit: 21.02.2010, 09:30:21 by Blago84 »
UPP@UIC

Offline KRAKOMOBILA

• Нямам спирка
    • View Profile
Блажени вярващите ...
Хайде дай по точки, кое му е най-хубавото  :)
Е нали bus_fenburgas е от Бургас - щом е от Бургас - по-хубав град от него няма.  ;)
НЕ НА КИЧА ПО ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА В ГТ!!!

Offline Blago84

• Маниак
    • View Profile
Много хора сме от Бургас... И да се заблуждаваме че градът е номер 1, при положение че той видимо не е, не спомага за прогреса а напротив...
UPP@UIC

Offline freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
Blago84, имай предвид, че живеем в България. Нямало свестно кино, има градове, в които въобще няма такова. Площадът бил малък- а къде пише че трябва да е голям? Нямало къде да заведеш приятелите си- а какво да кажа аз от Перник? Трябва да оценяваме това, което имаме и да не витаеме в облаците. Никой български град няма нормален парк, красив площад, нито пък имаме къде да си заведен приятелите + мръсотия и помияри, които за Бургас са в по-ограничено количество. И забравяш нещо много важно- вие на всичко отгоре си имате и морето. Така че, имай реална преценка за нещата и не бъди критичен към нашата оправия българска, ние сме научени и ни харесва да живеем в безпорядък и грозотия.
« Last Edit: 05.10.2010, 18:05:48 by west_1 »

Offline KRAKOMOBILA

• Нямам спирка
    • View Profile
Що - в Пловдив си има готини площади и паркове. А пък вие от Перник си имате планина - както и ние от София. Бургазлии си нямат планина.

Offline freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
Не аз не се оплаквам от града ми и си го обичам.Просто подчертавах предимствата на Бургас пред други градове.Всяко място си има недостатъци.Няма перфектни градове,а ако имаше те нямаше за дълго да останат перфектни защото всички ще се набутат там :Д Идеята ми е да не бъде толкова критичен защото пак се повтарям живееме в България и ни е такава оправията ;)

Offline KRAKOMOBILA

• Нямам спирка
    • View Profile
Само с това се оправдават всички "Живееме в България, това е България" - дрън, дрън.. ТОВА СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ - като живееме в България какво ? Оправията ни била такава... ми ние си я правиме да е такава.. трябва да спреме да повтаряме думите "Живееме в България" и да започнеме да се държиме като хора - ние обикновените граждани - за да се промени държавата.

Offline cvert

• Наистина съм луд
    • View Profile
Много хора сме от Бургас... И да се заблуждаваме че градът е номер 1, при положение че той видимо не е, не спомага за прогреса а напротив...
Благо, кажи ти какво имат другите градове повече от Бургас, че все сме изоставащи? Не казвам че Бургас е номер едно, но ми харесва не само за това че съм от Бургас, обиколил съм доста български градове и общо взето всички имат еднакви проблеми, даже такива, които бяха по добре устроени през комунизма сега изглеждат по зле. Най-важното е че може и да е бавно, но нещата се случват, може би бай Йоаница не трябваше на кметува три мандата.
« Last Edit: 05.10.2010, 18:07:25 by west_1 »

Offline SlaFF

• Запален по ГТ
    • View Profile
Бай Йоаница е направил много за града! Само третият му мандат куцаше...

Offline io_bs

• Запален по ГТ
    • View Profile
Що - в Пловдив си има готини площади и паркове. А пък вие от Перник си имате планина - както и ние от София. Бургазлии си нямат планина.
Ти да не ходиш всеки ден на планина? :D На плаж можеш да ходиш всеки ден... през лятото ;D А то не пречи и да отидеш на разходка в Морската градина ;)

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Ти да не ходиш всеки ден на планина? :D На плаж можеш да ходиш всеки ден... през лятото ;D А то не пречи и да отидеш на разходка в Морската градина ;)
:D има много хора които ходят всеки ден на планина,ней-вече през зимния сезон.Ски,борд,хижи,не е само разходка планината.

Offline Beer

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
Ако мерите качеството на живот в определен град според наличието на планина или плаж наблизо значи в този град има сериозна лиспа на каквито и да е удоволствия и интересни места.За тези неща си има курорти предназначени за почивка. Да не говорим,че темата не е актуална при положение,че вече има свободно движение на хора и стоки в Европа.
« Last Edit: 22.02.2010, 15:35:40 by Beer »

Offline bus_fenburgas

• Писател
  • **
    • View Profile
    • www.dinita.net
    • Email
В Бургас не е по-различно от всеки един друг град, важно е как се чувстваш, да има работа, да има пари, ако щеш и на луната да си, ако няма пари-лошо.
« Last Edit: 25.02.2010, 23:06:03 by west_1 »

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
  ....Черноморец няма място на стадиона в Лазур, нито Нафтата трябва да е в Долно Езерово. Град, който може спокойно да толерира престъпленията извършвани срещу една от емблемите му, защото през годините Нефтохимик си извоюва правото да бъде емблема на Бургас, няма никакви основания да претендира за "най добро място за живеене".

За "Нефтохимик" те подкрепям. По времето на "Йоаница" беше заповядано на г-н Събев "Бургас трябва да има един отбор-Черноморец". A иначе не мисля, че градът ни е добро място за живеене. Може би ако се разшири към Сарафово, както се говори, ще се подобри положението. А и май беше казано по-рано. С този "Нефтохим" кой ще дойде да живее в града?
« Last Edit: 18.09.2010, 00:49:33 by west_1 »
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline bus_fenburgas

• Писател
  • **
    • View Profile
    • www.dinita.net
    • Email
То Нефтохимът леко по леко го затварят, няма да има скоро от какво да се оплакват, че бил мръсен въздухът и такива подобни, а хората дето цял живот там работят какво да кажат, лошото е че остават без работа, всеки ден съкращават.
« Last Edit: 18.09.2010, 00:50:39 by west_1 »

Offline Pirgos_12A

• Маниак
  • Всяка приказка си има край.
    • View Profile
    • Email
"Лукойл" е част от промишлеността на Бургас и е най - големият замърсител. Другите големи градове в страната също имат своя промишленост, в резултат на която се отделят вредни газове и следователно те също имат подобни екологични проблеми. Да, в Бургас има няколко големи замърсители, но не е единственият град в България с екологичен дисбаланс. С това не целя да кажа, че е най - добрият град за живеене. Но фактът, че в околностите му се намира нефтен комбинат не го прави най - лошия. София, Пловдив, Варна и Стара Загора също имат заводи и предприятия, които генерират вредни емисии. Така, че не ми се вярва въздухът в горепосочените градове да е много по - чист от нашия. Има ли промишленост, има и вредни емисии.
« Last Edit: 18.09.2010, 00:51:45 by west_1 »
http://vbox7.com/collection:1891494 - Колекция "Автобуси Чавдар 120 и Чавдар 141"

http://vbox7.com/play:0da083e94a - Градски транспорт Бургас 2012

Offline io_bs

• Запален по ГТ
    • View Profile
От вчера вече може отново да гласувате за нашия град в тазгодишното изследване :) Щрак тук -> http://dariknews.bg/city2010.php?city=3