Author Topic: Бургас - най-добрият град за живеене в България?  (Read 25000 times)

Offline peyodp

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Граждани, гости и приятели на Бургас, подкрепете града ни в класацията на DARIK и "24 часа" за най-добър град за живеене! Засега градът ни събра най-голям предварителен брой точки, присъдени по няколко критерии от експерти. Но на читателските гласове сме втори.

Видео: http://www.bszone.info/?p=10573

А самото гласуване тук: http://dariknews.bg/city2009.php?city=3
« Last Edit: 03.10.2009, 09:40:45 by peyodp »

Offline Blago84

• Маниак
    • View Profile
И кого ще заблудим, като гласуваме масово, за нещо, което явно не е истина? Бургас би могъл да е номер 1, като предпоставки си има всичко, но много работа има да се свърши за да получим желаният резултат на тяхна база. Местно-патриотските самозаблуди никак няма да помогнат в начинанието. За мен, тази анкета е по-скоро глупава.
UPP@UIC

Offline io_bs

• Запален по ГТ
    • View Profile
Винаги ще има неща, които ще трябва да оправят! Все пак Бургас наистина заслужава първото място според мен! Да не би някой друг град да се е развил повече в последните 1-2 години?

Offline Blago84

• Маниак
    • View Profile
Май всички в челната шестица... Това е тъжното... И вместо да се вземат мерки, ще се дерем из нета колко сме велики...
UPP@UIC

Offline peyodp

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Май всички в челната шестица... Това е тъжното... И вместо да се вземат мерки, ще се дерем из нета колко сме велики...

Притеснява те явно заглавието за най-добър град за живеене. Според мен идеята е просто една съпоставка на по-големите градове в България по някои по-важни критерии като например: инвестиции в инфраструктурни проекти, екологично състояние на града, възможност за спорт в града и прочие.

А и аз мисля като io_bs, че през последните 2 години Бургас се развива в положителна посока и заслужава ако не титлата "най-добрият за живеене", то поне някой от останалите призове.
« Last Edit: 06.10.2009, 19:59:33 by peyodp »

Offline glavi4ka

• Маниак
    • View Profile
    • GTBurgas.eu
Бургас един шибан град.
Бързият Боинг 767 от М.рудник за Изгрев излита на всеки 15 мин.,а А320 от Комлука до Славейков на 20!

Offline simo

• Маниак
  • Живота е като стълба в кокошарник-къс и осран
    • View Profile
Бургас един шибан град.
Ела в Русе да видиш наистина шибан град. Повярвай Бургас е един прекрасен град.
« Last Edit: 06.10.2009, 23:01:57 by simo »

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Винаги ще има неща, които ще трябва да оправят! Все пак Бургас наистина заслужава първото място според мен! Да не би някой друг град да се е развил повече в последните 1-2 години?
Нещо не виждам много развитие, поне в областта на инфраструктурата...
Така и не се започна кръстовището на пътя за Созопол с този за Меден рудник. Надлезът след Билла е на хала на естакадите по Цариградско в София (т.е. зле).
Гледките в Меден рудник покрай пътя за Средец съвсем не са признак за добър стил на живот.
В допълнение - тежкият мазен полъх откъм Нефтохима плюс неразминалата се заплаха от евтин рисков терминал на петролопровода Бургас-Александруполи.

Най-добър град за живеене беше Созопол до 2002-2003 г. Беше ... :(

Offline peyodp

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Нещо не виждам много развитие, поне в областта на инфраструктурата...
Така и не се започна кръстовището на пътя за Созопол с този за Меден рудник. Надлезът след Билла е на хала на естакадите по Цариградско в София (т.е. зле).
Гледките в Меден рудник покрай пътя за Средец съвсем не са признак за добър стил на живот.

Виж в линка в началото, който дадох, в раздела за инвестиции в инфраструктура има цяла страница с готови проекти и вече започнали такива. Докато кръстовището Бургас-Меден Рудник и надлезът до Билла са в ръцете на дръжавата.
« Last Edit: 07.10.2009, 08:39:15 by peyodp »

Offline Beer

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
Няма никакво значение кой е "най-добрият град за живеене в България".Това е все едно да се сравнява свинско л*йно с кравешко.И двете са л*йна.Не знам защо вървите по акъла на кретените от дарик.

Offline glavi4ka

• Маниак
    • View Profile
    • GTBurgas.eu
blagun в Меден Рудник винаги ще е такава гледката . Иначе Нефтохим е най-хубавото нещо в Бургас след ст.Нефтохимик .
Бързият Боинг 767 от М.рудник за Изгрев излита на всеки 15 мин.,а А320 от Комлука до Славейков на 20!

Offline SlaFF

• Запален по ГТ
    • View Profile
............да не говорим колко е "спокоен" нощем града и колко му е "ниска" престъпността.....    има още много неща да се свършат в този град, за да може да бъде обявен за номер 1!

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Като се изчисти от "адски лица" и "шано ман'яци" може да му пусна гласче.

Offline glavi4ka

• Маниак
    • View Profile
    • GTBurgas.eu
Варна е по-добрия град там поне няма такива селяни като в Бургас. Там групировката е само една и си владее нещата.

Offline peyodp

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Варна е по-добрия град там поне няма такива селяни като в Бургас. Там групировката е само една и си владее нещата.

Последното изречение направо ме уби. Иначе и аз съм съгласен, че Бургас е пълен със селяни. Тук един от честите въпросите при запознанство е "от кое село си" или "имаш ли село". Голяма част от грозните панелни квартали, от които е съставен почти целия град, откъде са пълнени навремето...

И как ще кажеш, че Нефтохимик-ът бил най-хубавото нещо, като през последните месеци са известни само със вандалските си прояви по билбордове и реклами на противникоия отбор.
« Last Edit: 07.10.2009, 20:51:50 by peyodp »

Offline glavi4ka

• Маниак
    • View Profile
    • GTBurgas.eu
Няма какво да те убива . Във Варна са само ТИМ , а в Бургас Очите , Диневи , Галеви , Маргените , Тумпала много хора имат интерес .
Но както и да е Бургас вече не е хубав град за живеене .
« Last Edit: 07.10.2009, 20:55:41 by glavi4ka »

Offline tauri

• Превозвач
  • Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Разкарайте се с тази анкета. София е най-добрият град за живеене в България щом толкова го избраха.
The Grand Tour

Offline Blago84

• Маниак
    • View Profile
peyodp, макар да не одобрявам въпросните прояви, трябва да се отбележи, че те са предизвикани. Хората работещи във въпросният "друг бургаски клуб" активно работят за затриването на Нафтата. Да не говорим, че  Черноморец няма място на стадиона в Лазур, нито Нафтата трябва да е в Долно Езерово. Град който може спокойно да толерира престъпленията извършвани срещу една от емблемите му, защото през годините Нефтохимик си извоюва правото да бъде емблема на Бургас, няма никакви основания да претендира за "най добро място за живеене".

tauri, не виждам тебе пъ какво те бърка наличието на тази тема - като не ти е интересна - не я чети.
« Last Edit: 08.10.2009, 04:26:23 by Blago84 »
UPP@UIC

Offline glavi4ka

• Маниак
    • View Profile
    • GTBurgas.eu
peyodp да те светна в някой работи. Черномореца които играе на ст Лазур е създаден през 2005 година и няма нищо общо с оригиналния Черноморец .А оригиналния Черноморец играе в Несебър ако не се бъркам . Така че отбора на Бургас е НЕФТОХИМИК !!
И е напълно нормално да има такива прояви по билбордове и т.н защото от фалшивия ч-ц заливат града с тяхната пошла реклама .

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
То ако става дума, Берое и Локо Пловдив също не са оригиналните, ЦСКА и Левски юридически ги разтуриха през 1985 г., но за футбола има друга тема.

Бургас чисто географски е обусловен да е с висока етажност, голяма гъстота на застрояване и слабо озеленяване: ами то отвсякъде - все вода. Няма лошо - така е в Ню Йорк, Хонг Конг и др. градове, но това едва ли би минало като привлекателен начин на живот.
Близките околности не предразполагат към елегантни крайградски и крайморски вилни зони тип "Ривиера". В това отношение Варна сериозно ви води.

Самата анкета "най-добър град за живеене" е сбъркана. Има си критерии за различните възрасти:
- за по-качествено образование на всички нива - от детски градини до университети - категорично София;
- за кариера - бизнес, политическа - също София. Централизацията в България още дълги години ще е факт.
- за хора в работоспособна възраст, предпочитащи по-нединамичен живот - уредените областни градове
- за не много стари пенсионери - спокойни места с чист въздух - може би малките планински и морски градчета
- за възрастни болни пенсионери - градовете с университетски болници.
« Last Edit: 09.10.2009, 01:56:47 by blagun »