Author Topic: Трамваите по света - обща тема  (Read 53567 times)

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: Трамваите по света - обща тема
« Reply #60 on: 02.04.2016, 09:34:06 »
В сравнение примерно с PCC са доста примитивни - с непосредствено управление и без  постоянно задействана спирачка. :)

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #61 on: 02.04.2016, 16:32:23 »
Всъщност са немски трамваи в руско село, беше украинско. И между другото от 1 година тези трамваи - 2 в състав не се движат, заради ремонта на санаториума, от който пък е и основния пътникопоток за тази трамвайна линия. Това лято след края на ремонта, линия ще възстанови работа и ще кара туристите до плажа.

В сравнение примерно с PCC са доста примитивни - с непосредствено управление и без  постоянно задействана спирачка. :)
Факт, но пък си ги използват хората, вършат им работа. То това е повече като атракция, от колкото като транспорт. Така че не виждам защо да не си ги ползват.

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #62 on: 02.04.2016, 18:18:27 »
Линията в Молочное е най-късата в света .Не знам дали забелязахте , че трамваят се кара в двете посоки от едната кабина?

Offline btr95

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #63 on: 02.04.2016, 18:57:32 »
Линията в Молочное е най-късата в света .Не знам дали забелязахте , че трамваят се кара в двете посоки от едната кабина?
Не ми се вярва. Много по-вероятно е да има просто втори човек отзад.
Тм депо:Банишора
Тм мотриса: 713
Тм линия: 4

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #64 on: 02.04.2016, 23:18:08 »
Факт, наистина е най-късата в света. Но добре ми припомни това, бях забравил този факт. :)  А това за карането е възможно, но и двата вагона си имат кабини и двете са функциониращи. 005: http://transphoto.ru/photo/225901/ и 020: http://transphoto.ru/photo/225902/

Нищо не пречи на ватманите да карат трамвая от едната кабина, при все че нямат пречки по-маршрута. Ето и карта на трасето:
« Last Edit: 02.04.2016, 23:20:32 by Petko21 »

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #65 on: 03.04.2016, 00:55:14 »
Нека не се сърдят форумните русофилЕ, ама такова нещо може да се види само по руските деревни.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #66 on: 03.04.2016, 10:44:49 »
Хах, че за какво ще ти се сърдят. Това си е така.  :D Но пък е приятна гледка това трамвайче и чисто за атракция си става.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #67 on: 03.04.2016, 10:51:41 »
Аз мисля че идеята е страхотна. Вместо всички да ходят с коли до плажа, да ги оставят на паркинг и да ходят с трамвая. И природата се запазва чиста и на плажа е спокойно без да е пълно с коли навсякъде. Прилича ми на идеята с лифта на Златни пясъци малко, само че тук с трамвай. Харесва ми като идея да се направи и у нас по морето на някои пренаселени места и защитени зони и да се забрани достъпа с коли, таман да използваме за нещо старите трамваи и ще стане и като атракция, да стигнеш до морето с Български трамвай или стар Дюваг. Надали би било толкова скъпо изграждането на няколко 1-2 километрови трасета на такива места, при все че наливат луди пари за всякакви атракции, които също работят само по 4-5 месеца в годината.

Та нима ски-лифтовете не работят само по няколко месеца в годината, както и лифтовете по морето?
« Last Edit: 03.04.2016, 10:53:31 by Ivo »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline btr95

• View Profile
    • Email
« Reply #68 on: 03.04.2016, 16:25:04 »
Трябва да купуват трямваи, но идеята не е лоша. Към коментатара на Кайзер-а, в интерес на истината в Русия  има множество селски и междуселски трамваи и тролейбуси. Предполагам, че електротранспорта деяни по-добре на тия студове. Не говоря за Молочное.
« Last Edit: 03.04.2016, 18:37:35 by btr95 »

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #69 on: 03.04.2016, 17:31:54 »
Множественото число на трамвай е трамваИ... :help:

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
« Reply #70 on: 03.04.2016, 17:36:32 »
Айде малки русофилчета, стига сте гледали на изток, плакнете очите с нещо ново и хубаво - 60 метрови трамваи в Будапеща!

http://www.railwaygazette.com/news/traction-rolling-stock/single-view/view/longest-tram-enters-service-in-budapest.html

Да са живи и здрави на запад да правят истински трамваи и дано никога не ползваме мейд ин ръша :)

Offline btr95

• View Profile
    • Email
« Reply #71 on: 03.04.2016, 18:47:11 »
Да са живи и здрави на запад да правят истински трамваи и дано никога не ползваме мейд ин ръша :)
Само дето трамвая от видеото си е мейд ин ГДР, така че формално и той е дошъл от Запад.

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #72 on: 03.04.2016, 18:54:01 »
Хах, че ГДР кога стана западна държава? Хонекер се върти в гроба  :laugh: Член на СИВ и Варшавския договор...

Offline btr95

• View Profile
    • Email
« Reply #73 on: 03.04.2016, 19:00:38 »
Хах, че ГДР кога стана западна държава? Хонекер се върти в гроба  :laugh: Член на СИВ и Варшавския договор...
Тя и Чехословакия е била в СИВ, но не мисля, че има трамвай, който може да се мери с изделията на ЧКД нито в Западна, нито в Източна Европа.

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #74 on: 03.04.2016, 19:22:01 »
Все пак ЧКД успява да възприеме напредничавата за  времето си концепция PCC още в следвоенните години и създава прототипни трамваи с тиристорно управление практически едновременно с водещите западни производители за съжаление серийното им производство се забавя значително. :)

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #75 on: 03.04.2016, 19:28:53 »
Айде стига с тази политика, да не я намесваме навсякъде. Никой не печели от подобни спорове. Темата е за трамваите по света, това значи както тези на запад от нас, така и тези на изток, на север и на юг.И не виждам защо е нужно да се пишат някакви си -фили и -фоби и техните размисли и страсти.  :angry:

ПС: Поста не ми е насочен към V.Peichev, а към политизирането на темата...

Offline UMSofia

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #76 on: 03.04.2016, 22:04:23 »
Браво на унгарците! Как са си модернизирали трасето, какви перони, какви трамваи. А сега си представете бул. "България". И аз не харесвам политиканстването, но въпреки това, всичко е политика! Очевидно политиката на унгарците е да развиват релсовия транспорт, а нашата автомобилния. Времето ще покаже, коя е печелившата.

Offline TheBulgarianRail

• Наистина съм луд
  • 👍👍👍
    • View Profile
    • Email
« Reply #77 on: 22.01.2018, 22:15:23 »
В град Либерец, Чехия, едно от трамвайните трасета, по което върви линия 11 е с нестандартно междурелсие. Линията е теснолинейна (нормален стандарт: 1009 мм.), но междурелсието е 1000мм!   :eek: Това прави трасето по - специално от другите в града. То също така е с един коловоз, минава през много красиви местности.

Можете да видите и видео (ако искате), заснето от KT4Dani (Daniel Möschke):

Видео, заснето от българин (Ivo Radoev), поздравявам го за това. Клипа е невероятен.  :fan::
Sa6o babeka
YouTube канал:
https://www.youtube.com/c/TheBulgarianRail

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #78 on: 22.01.2018, 22:35:21 »
Нещо се бъркаш.
Стандартното е 1000 мм, а 1009 е НЕстандартно. Или в случая ние в София сме НЕстандартните.

Offline TheBulgarianRail

• Наистина съм луд
  • 👍👍👍
    • View Profile
    • Email
« Reply #79 on: 23.01.2018, 19:19:00 »
Нещо се бъркаш.
Стандартното е 1000 мм, а 1009 е НЕстандартно. Или в случая ние в София сме НЕстандартните.

Благодаря! :) Ще го имам в предвид!  :rolleyes:
Sa6o babeka
YouTube канал:
https://www.youtube.com/c/TheBulgarianRail