Надявам се, че повечето от Вас са отразили новината за новите табели. Мострата е качена на сайта на общината в раздел актуални още на 1-ва стр. Това е същата тъпня, която бяха сложили пробно на Тунела север - тогава им писах с много забележки, но познайте дали са отразили нещо. Моля Ви колеги - направете малко усилие и дайте да обобщим някакви препоръки, защото картата в този й вид е направо безобразна. Ще спомена само част от моментите, които забелязах на prima vista за 2 мин. Страх ме е да гледам повече, че ще трябва цяла нощ да описвам абсурдите им:
- Изобщо въобще тотално съм отвратен от начина, по който са избрали графично и цветово означителните знаци - спирките са със номера, линиите също, всичко е в кръгчета. Най-същественото - кому е нужно да знае кой е номера на която и да било спирка. Това са от глупостите на Янакиев - по същия начин означават промените в маршрутите /когато има такива/. Където и да съм бил по света такова чудо не бях виждал. Дори и по този начин отразени, няма грам логика в последователността на номерата на спирките /само за справка №12 е до №249/
- Половината от линиите се губят в тези разцветки, а другата половина просто не минават оттам, откъдето са посочени - примери бол.
- Крайните спирки не са означени - не се знае кое къде отива, а да следиш линията е безумно /прим. опитайте да проследите №66 от последна спирка в Тракия/
- Линиите не са подредени при изписването си
- Не става ясно кой номер спира на съответната спирка /освен ако не следите линийката/
- Много от административните названия са сгрешени, липсват имената на основни квартали
- Свръхпретрупано с наименования на малки улици и като чели искат с тях да откарат и указателните градски карти, за които преди години взеха пари но ни 1 няма поставена - други важни обекти - ориентири не са и споменати /площади, мостове, хотели и др./
- За двуезичието съм, но да се помисли малко как по-friendly да изглежда
За мен лично трябва да се мисли за нова карта - това е недоразумение на болните общински мозъци. Трябва да е по-схематична, с основна цел ориентация, а не дезоирентация. Тотев никъде не споменава за какви пари става дума, но съм пратил питане и очаквам резултат. Ако не излъжат за сумата се обзалагам, че прибрали 6-цифрено число. Много може да се изпише по тази тема, но е важно сравнително бързо да се организираме с предложенията. Предлагам да се действа от името на юридическо лице с нестопанска цел /асоциация/, като се ангажирам да оформя сигнала и да го внеса в деловодството на общината с уговорката, че ще ви информирам за развитието на сигнала /цялата кореспонденция ще бъде сканирана и качена за Ваше сведение/. Ако това ви се струва съмнително - може да се учреди инициативен комитет /става сравнително лесно/, но за тази цел трябва да се съберем. Вие преценете как да действаме - аз съм насреща, защото просто вече не мога да ги търпя тия некадърници, които буквално крадат евросредства /+ БГ съфинансиране/ и отчитат чудеса. Тепърва предстои да имаме проблеми с "големия транспортен проект". Мисля, че няма да е зле, всички които се интересуват от темата да почнат и да действат, за да няма после мрънкане във форума.