Author Topic: Новини  (Read 668191 times)

Offline nik

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
Re: Новини
« Reply #1740 on: 06.02.2015, 17:50:04 »
Петко купи всичко от бившия Рекорд със умисил за голям парк и даване под наем за няколко милончета.

Offline eco_power

• Запален по ГТ
  • URBAN ECOLOGY
    • View Profile
    • Email
« Reply #1741 on: 09.02.2015, 22:56:25 »
Надявам се, че повечето от Вас са отразили новината за новите табели. Мострата е качена на сайта на общината в раздел актуални още на 1-ва стр. Това е същата тъпня, която бяха сложили пробно на Тунела север - тогава им писах с много забележки, но познайте дали са отразили нещо. Моля Ви колеги - направете малко усилие и дайте да обобщим някакви препоръки, защото картата в този й вид е направо безобразна. Ще спомена само част от моментите, които забелязах на prima vista за 2 мин. Страх ме е да гледам повече, че ще трябва цяла нощ да описвам абсурдите им:
- Изобщо въобще тотално съм отвратен от начина, по който са избрали графично и цветово означителните знаци - спирките са със номера, линиите също, всичко е в кръгчета. Най-същественото - кому е нужно да знае кой е номера на която и да било спирка. Това са от глупостите на Янакиев - по същия начин означават промените в маршрутите /когато има такива/. Където и да съм бил по света такова чудо не бях виждал. Дори и по този начин отразени, няма грам логика в последователността на номерата на спирките /само за справка №12 е до №249/
- Половината от линиите се губят в тези разцветки, а другата половина просто не минават оттам, откъдето са посочени - примери бол.
- Крайните спирки не са означени - не се знае кое къде отива, а да следиш линията е безумно /прим. опитайте да проследите №66 от последна спирка в Тракия/
- Линиите не са подредени при изписването си
- Не става ясно кой номер спира на съответната спирка /освен ако не следите линийката/
- Много от административните названия са сгрешени, липсват имената на основни квартали
- Свръхпретрупано с наименования на малки улици и като чели искат с тях да откарат и указателните градски карти, за които преди години взеха пари но ни 1 няма поставена - други важни обекти - ориентири не са и споменати /площади, мостове, хотели и др./
- За двуезичието съм, но да се помисли малко как по-friendly да изглежда

За мен лично трябва да се мисли за нова карта - това е недоразумение на болните общински мозъци. Трябва да е по-схематична, с основна цел ориентация, а не дезоирентация. Тотев никъде не споменава за какви пари става дума, но съм пратил питане и очаквам резултат. Ако не излъжат за сумата се обзалагам, че прибрали 6-цифрено число. Много може да се изпише по тази тема, но е важно сравнително бързо да се организираме с предложенията. Предлагам да се действа от името на юридическо лице с нестопанска цел /асоциация/, като се ангажирам да оформя сигнала и да го внеса в деловодството на общината с уговорката, че ще ви информирам за развитието на сигнала /цялата кореспонденция ще бъде сканирана и качена за Ваше сведение/. Ако това ви се струва съмнително - може да се учреди инициативен комитет /става сравнително лесно/, но за тази цел трябва да се съберем. Вие преценете как да действаме - аз съм насреща, защото просто вече не мога да ги търпя тия некадърници, които буквално крадат евросредства /+ БГ съфинансиране/ и отчитат чудеса. Тепърва предстои да имаме проблеми с "големия транспортен проект". Мисля, че няма да е зле, всички които се интересуват от темата да почнат и да действат, за да няма после мрънкане във форума.

« Last Edit: 10.02.2015, 00:21:47 by eco_power »

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email

Offline eco_power

• Запален по ГТ
  • URBAN ECOLOGY
    • View Profile
    • Email
« Reply #1743 on: 12.02.2015, 15:19:22 »
Искам да благодаря на всички, които ми изпратиха своите забележки относно новите информационни табели. Ще ги оформя в писмо до общината и утре ще ги входирам, тъй като време няма. Оттам нататък ще ви държа в течение за развитието на сигнала.

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email

Offline popa62

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #1745 on: 25.02.2015, 19:48:03 »
« Last Edit: 25.02.2015, 22:44:49 by lud_pi4 »

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1746 on: 25.02.2015, 22:39:00 »
За Батаклиев и тролеите. "Градски транспорт - Пловдив" застрашен от разпродажба

Тя тази фирма, не беше ли вече обявена в несъстоятелност и фалирала, а плана ако се приеме кое ще се оздравява, като тази фирма вече няма официално нито една линия. ;)
« Last Edit: 25.02.2015, 22:46:00 by lud_pi4 »

Offline popa62

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #1747 on: 26.02.2015, 18:55:45 »
Тя тази фирма, не беше ли вече обявена в несъстоятелност и фалирала, а плана ако се приеме кое ще се оздравява, като тази фирма вече няма официално нито една линия. ;)
Ето кое ще се оздравява . И ми кажи ако програмата се приеме от съда какво ще стане ?
« Last Edit: 27.02.2015, 23:41:56 by lud_pi4 »

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1748 on: 04.03.2015, 00:28:36 »
Шофьор на автобус гони и псува ученици в Пловдив

Пореден проблем в масовия градски транспорт на Пловдив. За него сигнализира читателка на plovdiv24.bg.
"Здравейте! На 26.02.2015 г. в 14:13 часа, прибирайки се от училище, за пореден път станах свидетел на безобразна постъпка от страна на водач на ППС, изпълняващ курс по линия номер 11 на фирмата “Автобусни превози Пловдив“ ЕООД.  Действието се разигра на спирка номер 271, в близост до Руската гимназия. Когато гореспоменатият рейс пристигна c пътници, сред които аз и шестима мои съученици, започнаха да се качват. Все още на тротоара, до ушите ни стигнаха страшните грозни псувни на шофьора, насочени очевидно към нас, след което той нарочно започна да отваря и затваря вратите, многократно затискайки двама мои приятели.
Единият от тях едва успя да влезе, когато вратите окончателно се затвориха под носа на другия и рейсът най-безцеремонно потегли, оставяйки ни зяпнали на улицата.

След пет минути съученикът ни се върна (бягайки) и ни разказа, че в рейса се е стигнало до саморазправа между него и шофьора, който продължил да бълва обиди и дори е спрял ППС-то, изгонил горкото момче от рейса и го подгонил по улицата. Естествено, скоро се отказал и се върнал на работа.

В суматохата никой от нас не успя да види номера на рейса. С нищо не мога да си обясня тази глупава случка, нито аз, нито съучениците ми не сме предизвиквали с нищо гнева на шофьора."

Източник: http://pik.bg/
ДИРЕКТЕН ЛИНК

Offline eco_power

• Запален по ГТ
  • URBAN ECOLOGY
    • View Profile
    • Email
« Reply #1749 on: 09.03.2015, 11:05:07 »
Както Ви съобщих преди време, предизвестения конкурс вече мина. В момента текат сроковете за обжалване, а такова вече е пуснато от Хеброс Бус.

http://www.marica.bg/%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0%B8-%D1%81-65-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%B1%D1%83%D1%81%D0%B0-%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3-%D0%BF%D1%8A%D1%82-news373857.html

Явно има някакво презапределение на линиите, защото от тази сутрин по 66 вози Чолаков. Не зная по другите линии какво е положението.
« Last Edit: 09.03.2015, 11:20:42 by eco_power »

Offline vikiconectoto

• Запален по ГТ
  • RIP 9070 :(
    • View Profile
« Reply #1750 on: 09.03.2015, 20:33:03 »
Май не схващам ама всички автобуси, на Дошков и Ангелов, са еднакви. Той казва, че другите имат двайсетина места и се качват по стълби. Визирам Отокаите - те са 21 места(не знам как са решили зад шофьора да има 3 седалки), и на втората врата има стълби. Това само на мен ли ми се струва странно? А и да попитам: На прозорците на Темсите MD9LE пише, че са  2013 май, а на Отокар-ите, че са 2014 юни произведени. Не съм на ясно как стои въпросът със това, как да се пишат годините на автобусите? :help:
« Last Edit: 09.03.2015, 21:51:00 by lud_pi4 »

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1751 on: 09.03.2015, 21:53:31 »
Май не схващам ама всички автобуси, на Дошков и Ангелов, са еднакви. Той казва, че другите имат двайсетина места и се качват по стълби. Визирам Отокаите - те са 21 места(не знам как са решили зад шофьора да има 3 седалки), и на втората врата има стълби. Това само на мен ли ми се струва странно? А и да попитам: На прозорците на Темсите MD9LE пише, че са  2013 май, а на Отокар-ите, че са 2014 юни произведени. Не съм на ясно как стои въпросът със това, как да се пишат годините на автобусите? :help:

С две думи на Дошков пък старите автобуси, с които иска да обслужва са под всякаква критика, а и той няма излишни автобуси. Това обжалване е пак с някаква цел.  ;) А Исузутота поне им работят безотказно таблата, и не им пропадат таваните.  :laugh:

Offline kops

• Маниак
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Never let your dreams down!

Offline popa62

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #1753 on: 21.03.2015, 20:53:56 »
Пак за Батаклиев, и пак за тролейбусната мрежа! news.plovdiv24.bg/547557.html
« Last Edit: 22.03.2015, 23:06:39 by lud_pi4 »

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1754 on: 21.03.2015, 22:32:41 »
Аз пък се чудя след като мрежата не се използва защо не я свалят заедно със стълбовете и да се приключва вече. Или май ще се сетят да го направят, когато някой пострада. :help:

Offline popa62

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #1755 on: 23.03.2015, 20:06:11 »
Отново материал за заключени теми / и то без да става въпрос за кафе / .www.marica.bg/тролеи-няма-жиците-им-още-падат-(снимки)-news382874.html
« Last Edit: 23.03.2015, 20:14:22 by popa62 »

Offline lol4o

• Наистина съм луд
  • Хеброс Гнус?
    • View Profile
« Reply #1756 on: 23.03.2015, 20:13:18 »
Той е категоричен, че жиците не могат да паднат сами, тъй като се поддържат редновно.
Поне да почака с шегите до първи април. :hammer:

Offline Magirus deutz

• Нямам спирка
  • Почитател на Мерцедес - Бенц, Магирус и Икарус.
    • Skype Me™!
    • View Profile

Offline troley_ lover

• Наистина съм луд
  • ;)
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #1758 on: 24.03.2015, 07:53:40 »
Инициативен комитет иска пак тролейбуси в Половдив
Забележете кой ще присъства-Николай Кузов, бивш директор във фирма Градски транспорт!
Някои хора трябва да обърнат внимание на това, което искат гражданите в отделните градове и тези хора се наричат  КМЕТОВЕ! Нека да спрем прибързаните решения на самите кметове и да им покажем какво искаме! ;)

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1759 on: 26.03.2015, 20:24:20 »
Снимката се оказа , че се отваря само след кликване с десен бутон и след това - отвори в нов прозорец !

При мен си се отваря нормално и в малък и в голям размер. ;)