Author Topic: Новини  (Read 668189 times)

Offline nasko84

• Наистина съм луд
    • View Profile
Re: Новини
« Reply #1760 on: 28.03.2015, 00:11:29 »
По бул. Дунав между Победа и Карловско шосе мрежата е прихваната колкото да не падне. Особено около кръстовището с Карловско шосе до строежа на хотела на ъгъла.

Напънът за електротранспорта е обясним с оглед смяната на начина на таксуване и плащането на километър, обаче как да преправят транспортната схема при положение, че вече са видяли какво е обслужване с 2 тролейбуса вместо 10 на линия ...

Старите маршрути са се изчерпали и няма връщане назад, а въздуховози не са ни нужни. lud_pi4 да каже, но едва ли има повече от 4 линии, които да са силни. 

Хубаво заложиха на велоалеи, но трябваше да са още повече.

Китайците направиха трамвай на водород, с едно зареждане 100 км минава. Има други електробуси или дуобуси които биха били добра алтернатива и биха могли да предложат повече.

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1761 on: 10.04.2015, 02:09:15 »
Извънредни автобуси през половин час за Великден в Пловдив.

Пловдивският градски транспорт пуска извънредни автобуси във Великденската нощ. Маршрутите ще се изпълняват с два автобуса през интервал от 30 минути, съобщиха от ОП "Организация и контрол на транспорта" към Община Пловдив. При пътуване по указаните маршрути са в сила действащите преференциални карти.
На 11 април (събота) от 23 до 01,30 часа на 12 април (неделя) ще се извършват извънредни курсове на колите, обслужващи общинската транспортна схема по следните маршрути:
І. Автобуси, тръгващи от спирката на бул. "Цар Борис ІІІ Обединител" – тунела "Север" – източна страна
І. 1. Първи маршрут - изпълнява се от "Меритранс 2004"

Тунела "Север" -  бул. "Цар Борис ІІІ Обединител", бул. "България", бул.  "Васил Априлов", Централна гара, бул. "Христо Ботев", бул. "Цар Борис ІІІ Обединител", тунела "Север".

І.2. Втори маршрут - изпълнява се от "Хеброс бус"

Тунела "Север", бул. "Шести Септември", бул. "Руски", Централна гара, бул. "Христо Ботев", ул. "Хаджи Димитър", ул. "Царевец", ул. "Солунска", ул. "Юндола", ул. "Белица", бул. "Пещерско шосе", ул. "Захари Стоянов", ул. "Гладстон", бул. "Руски", бул. "Шести Септември", бул. "Цар Борис ІІІ Обединител", Тунела "Север" - западна страна, Тунела "Юг", обръщане на бул. "Цар Борис ІІІ Обединител" при ресторант  "Даяна",  Тунела "Север" - източна страна.

ІІ. Автобуси, тръгващи от спирката на бул. "Цар Борис ІІІ Обединител" – Тунела "Юг" - западна страна.

ІІ. 1. Трети маршрут - изпълнява се от "Пълдин бус"

Тунела "Юг" - западна страна, бул.  "Цар Борис ІІІ Обединител", бул. "Христо Ботев", Бетонен мост, бул. "Македония", бул. "Никола Вапцаров", бул. "Коматевско шосе", бул. "Хр. Ботев", бул. "Цар Борис ІІІ Обединител", Тунела "Юг" - източна страна, Тунела "Север", обръщане на колелото на Панаира, бул. "Цар Борис ІІІ Обединител", Тунела "Юг" - западна страна.

ІІ.2. Четвърти маршрут - изпълнява се от "Автобусни превози - Пловдив"

Тунела "Юг" - западна страна, бул. "Цар Борис ІІІ Обединител", ул. "Света Петка", бул. "Мария Луиза", бул. "Източен", бул. "Санкт Петербург", бул. "Освобождение", бул. "Менделеев", бул. "Христо Ботев", бул. "Цар Борис ІІІ Обединител", Тунела "Юг" - източна страна, Тунела "Север" - източна страна, обръщане на колелото на Панаира, бул. "Цар Борис ІІІ Обединител", Тунела "Юг" - западна страна.

III.1. Пети маpшрут - изпълнява се от "Автотранс 2000"

Кръгово движение "SPS", бензиностанцията, бул. "Освобождение", наляво ул. "Съединение", Форума до блок 100, РУМ "Тракия", надясно по ул. "Пеньо Пенев" (срещу магазин "Детски свят"), наляво по бул. "Освобождение", надясно по бул. "Менделеев", бул. "Източен", наляво по бул. "Княгиня Мария Луиза", надясно по бул. "Цар Борис III Обединител", Тунела "Юг" - източна страна, Тунела "Север" - източна страна, наляво по бул. "Шести септември", наляво по бул. "Руски", наляво по бул. "Христо Ботев" (Централна гара), ВСИ, бул. "Санкт Петербург", "SPS",  бензиностанцията.
Източник

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1762 on: 05.05.2015, 17:17:40 »
Промени в движението по "Цариградско шосе" заради нов асфалт

Във връзка с извършването на строително-монтажни работи от 07.05.2015 г. до 12.05.2015 г. включително се затваря за движение северното платно на бул. "Цариградско шосе" в участъка от ул. "Удроу Уилсън" до ул. "Ландос".
Това информират от Общинско предприятие "Организация и контрол на транспорта" в Пловдив.
По тази причина автобусите по автобусни линии № 21 и 22 от вътрешноградския транспорт ще се движат двупосочно в южното платно на бул."Цариградско шосе".
Източник
« Last Edit: 05.05.2015, 17:36:27 by todorow_211 »

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1765 on: 14.05.2015, 15:06:02 »
Шофьори на автобуси се гаврят с възрастни хора

Тази история се случи към 16,30 часа преди няколко дни на автобусна спирка №98 на бул."България" до хотел "Санкт Петербург" в Пловдив. Движението беше затруднено от спрели на самата спирка туристически автобуси. В същото време автобус №11 на градския транспорт спря за секунди, успях да се кача само аз, а синът ми и още няколко души останаха на спирката. Извиках на шофьора да спре, защото има още пътници, а той ми отговори, че спазва разписание, така че не може да ги чака... Да са се качили.
Щом аз съм успяла да се кача, значи и те са можели да го направят, а всъщност автобусът спря само за няколко секунди и хората не можаха да отреагират. Шофьорът затвори вратите под носа им. Много често съм присъствала на подобни ситуации, в които вратите се затварят точно пред пътниците, особено ако са възрастни хора. Нали градският транспорт е, за да обслужва жителите и гостите на града, а не за състезание, в което се гони разписание и пътниците са без значение?! Нека не се забравя, че ако ги няма пътниците, няма да съществува и градският транспорт.

Източник

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1766 on: 19.05.2015, 13:52:14 »
Касиерка измами 500 пловдивчани с карти за градския транспорт

Касиерка прибра в джоба си близо 15 000 лева от карти за градския транспорт.

Само за месец тя успя да ужили близо 500 пловдивчани, като вместо да отчете парите им за карти за пътуване в касата, ги присвои за себе си. Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт срещу 61-годишната Нели Пашова. Касиерката решила да измами фирма „Автотранс 2000“, където работела през септември 2011 г. По това време кампанията за карти за градския транспорт кипяла с пълна пара. Със заповед на кмета това дружество имало пълномощия единствено да се занимава с продажбите на картите. Това ставало в шест каси в целия град. Пашова решила да работи за себе си и направила предварителна подготовка. Украсила работното си място с декоративни пана, за да не може клиентите да наблюдават какво прави. По това време цената на едномесечната карта била 12 лева, за три месеца 36 лева, за половин година 72 лева, а за едногодишните - 144 лева. Първият измамен се оказал пенсионерът Димитър Здравчев, който пътувал преференциално. Човекът отишъл да си плати новата карта, като върнал старата на касиерката. Вместо да му издаде нов документ, тя разлепила ламиниращото фолио на старата карта. Заличила стария срок на годност, като вписала, че картата важи до края на декември. Ламинирала отново старото картонче и прибрала 36 лева. Тъй като не му издала нов документ с регистрационен номер, не вписала продажбата на нова карта в регистъра. Сложила 36 лева в джоба си, пише "Марица". По същата схема Пашова издала общо 496 карти. За около месец успяла да присвои общо 14 834 лева.

Източник: http://www.novini.bg/
ДИРЕКТЕН ЛИНК

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email
« Reply #1767 on: 29.05.2015, 06:16:47 »
Монтират техниката за електронното таксуване в автобусите от 1 юни!
Сега тепърва ще наискачат резервите по линиите. :)

Offline ari_91

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1770 on: 11.06.2015, 12:33:22 »

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1771 on: 11.06.2015, 14:25:55 »

Махането на тролейбусните жици все по-близо
Е добре де, значи наистина той е причината да няма тролеи в Пловдив! Вие ще гласувате ли за него? Такива бабини дивитини, че не е икономически обосновано нещо работило половин век минавали в Пловдив?
Украйна, победа!

Offline lol4o

• Наистина съм луд
  • Хеброс Гнус?
    • View Profile

Offline Magirus deutz

• Нямам спирка
  • Почитател на Мерцедес - Бенц, Магирус и Икарус.
    • Skype Me™!
    • View Profile

Offline ari_91

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile

Offline lol4o

• Наистина съм луд
  • Хеброс Гнус?
    • View Profile

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1776 on: 30.06.2015, 14:44:14 »
"Непосилна за една търговска компания"  :rolleyes: Смешници! За едно семейство може да са по силите за жилище 50-80 000 евро, ама за една фирма не били по силите 400 000 евро при такава намалена консумация на енергия. Какво искат ? Подарък и само да си късат билетчетата. Винаги са скъпи машините, с които се вади хляба във всички отрасли на техниката. Като станат някои кметове както ги дават по телевизията могат да дават общински пари 150 000 лв. за лек автомобил, обаче 400 000 евро на никой не му се дава пък после по евтиния начин без да сипва нафтичка.
Украйна, победа!

Offline PorscheBulgaria

• Запален по ГТ
  • Гастролиращият фотограф
    • View Profile
« Reply #1777 on: 30.06.2015, 15:24:52 »
Наречи го Дошков и не го обиждай повече... 8)

Offline kops

• Маниак
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Never let your dreams down!

Offline Magirus deutz

• Нямам спирка
  • Почитател на Мерцедес - Бенц, Магирус и Икарус.
    • Skype Me™!
    • View Profile