Author Topic: Новини  (Read 668175 times)

Offline PorscheBulgaria

• Запален по ГТ
  • Гастролиращият фотограф
    • View Profile
Re: Новини
« Reply #1800 on: 17.11.2015, 21:32:05 »
Според двете статии се затварят два различни участъка за три дена, като затварянето на втория участък ще рефлектира само върху А37.
« Last Edit: 17.11.2015, 21:33:44 by PorscheBulgaria »

Offline Magirus deutz

• Нямам спирка
  • Почитател на Мерцедес - Бенц, Магирус и Икарус.
    • Skype Me™!
    • View Profile

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile

Offline Magirus deutz

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
« Last Edit: 01.12.2015, 16:57:16 by Magirus deutz »

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email

Offline PorscheBulgaria

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #1806 on: 05.12.2015, 14:47:25 »
Маршрутна линия 3 е спряна от 23.11.2015г. за неопределено време.

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1807 on: 08.12.2015, 14:47:36 »
Вече монтират електронните информационни табла по спирките в Пловдив

Информационните табла, които ще показват движението на градския транспорт в реално време, вече се монтират, видя репортер на Plovdiv24.bg. Такива има на спирките на бул. "Шести септември" пред II ДКЦ, както и на спирката при кино Eccoplexx. Таблата все още не работят, за да не объркват пътниците по време на монтажа. Предстои такива табла, чиито размер зависи от броя на преминаващите автобуси, да бъдат поставени на 354 спирки. Почти всички спирки, където ще има такива табла, са захранени с електричество. Тези, на които няма ток, ще се монтират соларни панели, които поетапно ще бъдат подменени с постоянен източник на ток. Очакванията на местната власт са около 20 декември всички спирки да са готови. Самите табла са част от Транспортния проект на Пловдив, който е към своя край. Вече почти всички велоалеи са готови, остават довършителни работи по тях. Поставят се нови указателни табели за велотрасетата. Все още се работи по подмяната на светофарите, но на няколко смени, за да се извършва по-бързо работата. Автобусите се брандират с логото на проекта. А първата линия, която се очаква да видим изцяло оборудвана и работеща по Транспортния проект, е 22.

Източник: http://www.plovdiv24.bg/
ДИРЕКТЕН ЛИНК

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1808 on: 09.12.2015, 11:46:14 »
Вижте дискусията: Да има ли тролеи в Пловдив?

23-годишна с Тойота обърна маршрутка, жена е ранена   

Млада водачка с Тойота отне предимство, заби се в маршрутка №4, която вследствие на удара се преобърна. 50-годишна пътничка във возилото на градския транспорт е ранена. Инцидентът стана тази сутрин около 5 часа на кръстовището на бул. Никола Вапцаров и ул. Димитър Талев в  Кючук Париж. Леката кола, управлявана от 23-годишната жена отнел предимството и блъснал маршрутка, управлявана от 34-годишен водач. Пострадалата е прегледана от екип на Спешна помощ и е освободена за домашно лечение. Няма данни за употреба на алкохол от водачите.

Източник: http://www.plovdiv-online.com/index.php
ДИРЕКТЕН ЛИНК

Offline Magirus deutz

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email
« Reply #1810 on: 14.12.2015, 21:47:37 »
Автобус повлече дядо, на спирка в Пловдив

Поредната партенка, никой никого не е завличал, автобуса е от линия 27, дядото на слизане от автобуса е паднал и си е чупил кракът, 4261 или 66 беше Темсата.

Offline Magirus deutz

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile

Offline Magirus deutz

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
« Last Edit: 06.01.2016, 14:25:53 by Magirus deutz »

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1813 on: 06.01.2016, 15:31:42 »
Автобусът, който е пострадал е Ивеко (12М) на „Хеброс Бус“ ООД и се е движил по линия № 29.

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1814 on: 11.01.2016, 15:52:28 »
1500 метра тролейбусна мрежа, автопарк и сгради на "Градски транспорт" в Пловдив отиват на търг

1500 метра от контактната тролейбусна мрежа на бул. „Васил Априлов” в Пловдив отива на търг, съобщи за Пловдив Topnovini.bg шефът на общинските юристи Илиян Иванов. По думите му, става въпрос за неизползваемите от много време насам жици, премахнати при ремонта на булеварда.
Новината идва след решение на Окръжния съд в Пловдив от 10 декември, миналата година, с което АД ”Градски транспорт” на Ангел Батаклиев е обявено окончателно в несъстоятелност.
За  продажба ще бъдат обявени и 153 моторни превозни средства, между които тролейбуси и автобуси, собственост на дружеството. Освен това, в предстоящия търг ще бъде включено и недвижимото имущество на фирмата.
За 1 февруари е предвидено събрание на кредиторите и синдика за взимане на решение за обявяване на търга, който се очаква да стартира в края на месец март, началото на април, каза още Иванов.
Само на Община Пловдив Батаклиев дължи близо 400 000 лева. Около 7 милиона са пък задълженията на АД ”Градски транспорт” към НАП.  Като цяло дружеството дължи милиони на различните кредитори.

Източник

Offline PorscheBulgaria

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #1815 on: 11.01.2016, 17:37:23 »
Това са много добри новини. Най-вероятно за продан ще бъде обявено депо Филипово, а община Пловдив ще има рядката възможност да си върне собствеността върху депото с 400,000 лева по-малко като разходи. Тава ще покаже, че общината има намерение да си отнеме от частниците градския транспорт и някой ден да настани общински автопарк (най-вероятно по европроект) в депото, с който да обслужва хората.

Интересно обаче кои са тези 153 превозни средства, като общия брой на физически съществуващи автобуси, тролейбуси и някои други МПС, за които аз се сещам са:

Автобуси:

45 бр. автобуси Volvo B10-M
2 бр. автобуси Volvo B59
1 бр. автобус/авариен Skoda 706 RTO

Тролейбуси:

15 бр. тролейбуси VanHool AG280T
9 бр. тролейбуси Saurer / Hess GT560
2 бр. тролейбуси Skoda 14tr (плюс евентуално още 1бр.)

Други:
1 бр. авариен Камаз
1 бр. авариен ЗиЛ

Общо: 76/77 физически съществуващи превозни средства по мои изчисления.

:taz:

Offline mitkov2

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #1816 on: 11.01.2016, 19:45:50 »
Общината обаче няма много  време за възстановяване на общински градски транспорт по европроект, защото това ни е последния програмен период, до 2020г. До 2022 се осъществяват плащанията и това е  ;) Дано наистина имат волята за това и го осъществят, ще съм приятно изненадан. :D

Offline PorscheBulgaria

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #1817 on: 11.01.2016, 21:09:17 »
До колкото знам от преки източници, общината има намерение за връщането на транспортна в общински ръце. Въпросът не опира чак толкова до финанси, а колко време ще отнемат деловите процеси и колко е силна волята.

:taz:

Offline mitkov2

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #1818 on: 12.01.2016, 00:49:41 »
Именно. Има ли желание, има и начин. Аз не мисля, че община Пловдив е бедна община, а и с тази инвестиция ще намалеят разходите за транспорт, тъй като, поне според мен е по-евтино да поддържаш общинско дружество, отколкото да плащаш на 10 частни фирми. Все пак, те работят за печалба, общинското дружество-не :)

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1819 on: 29.01.2016, 20:18:53 »
Автобус блъсна младо момиче в „Тракия”, полиция отцепи платното

Нов пътен инцидент стана в Пловдив преди минути, предаде репортер на TNS.bg
Автобус по линия №10 блъсна младо момиче в район „Тракия”. Девойката пресичала на пешеходна пътека, но на червен сигнал на светофара, когато превозното средство правило ляв завой е се канило да спре на автобусната спирка.
„Изскочи внезапно, шофьорът се опита да спре, но не успя, всичко стана за секунди”, разказа пред TNS.bg един от пътниците, пътували в автобуса.
Момичето е откарано с линейка в болница. По първоначални данни животът й е вън от опасност, но лекарите ще й направят пълни изследвания.
„Жива е, защото автобусът не караше с висока скорост и тъкмо завиваше, иначе можеше ситуацията да е по-тежка”, коментира човек от района.

Източник: http://tns.bg/index.php
ДИРЕКТЕН ЛИНК

Единицата пропуши! За по-здравословно свали пътниците си на Сточна гара
Ясна е причината за запаления автобус №1 и евакуираните пътници в Пловдив

"Така ли се скача като коза ма" и "Сядай отзад и мълчи ма, пикло недна" разтрепериха млада пловдивчанка в рейса!

23-годишна читателка на Plovdiv24.bg се свърза с най-четената медия в Пловдив и региона, за да сподели следното:
"Искам да подам сигнал за пореден случай на некултурно и арогантно отношение на шофьор от градския транспорт. Става дума за автобус номер 16.
Случката се разигра в сряда вечерта - около 18,20 часа. Тичах да хвана рейса и точно когато стигнах до него, той тръгна. Едва влязох вътре, за малко да пострадам. За щастие само чантата ми бе затисната от вратите.
Това явно отключи някакво недоволство на водача, който каза: "Така ли се скача като коза ма?". Отговорих най-възпитано, че това ми е единственият начин да стигна до Кючука и затова съм бързала толкова.
"Заради такива като тебе... мамка ви мръсна", продължи с обидите си той.
Тогава поисках да отвори вратата, за да сляза. Последва нова порция ругатни: "Сядай отзад и мълчи ма, пикло недна"!.
Възмутена съм - и то за пореден път! С нищо не бях виновна, треперех цялата. Става дума за спирката преди моста на Герджика в посока Кючука. Номерът е РВ 9814 МА. Докога ще ни третират като животни".
Никой от фирмата-превозвач "Меритранс" не бе открит за коментар по случая.

Източник: http://www.plovdiv24.bg/
ДИРЕКТЕН ЛИНК

Абсолютно без коментар съм за водача от автобус 16. :help: