http://m.capital.bg/specialni_izdaniia/regionalen_biznes/2017/06/27/2996490_plovdiv_v_izchakvane_na_novi_prevozvachi_po_13_gradski/
Много подробна и интересна статия за "чудния" ни градски транспорт! Вярвам, че ще ви е интересно да я прочетете- от 27ми този месец е.
Статията си личи, че е писана от столична медия, която хал хабер си няма от ГТ в Пловдив. Журналистът, който я е писал не се е возил на автобус в Пловдив последните 10 години, затова се позовава изцяло на мненията на Община Пловдив и превозвачите. Тая електронна система за таксуване я пускат от 01.04.2016, ако не и по-рано и все не работи. Пишат за нови автобуси, 10 и 12 (дай Боже повече) метрови, ама никъде не се споменват щъркелите, за които аз имам едно друго, по-вулгарно име, ама няма да го пиша, че модераторът ще ме анатемоса
За временно пребиващи в града (като мен) тая дългоочаквана система ще е доста по-добра от старата, защото зареждаш веднъж 10 или 20 лв в "електронния портфейл" и пътуваш, не всеки път да вадиш монети. Отделно има и отстъпка, по приетите от Общинския съвет тарифи, че 10 пътувания са 9лв, което според мен е завишено за предлаганата услуга, защото преди в София 10п. бяха на цена 8лв, а в София има доста по-високи експлоатационни разходи по тролеите и трамваите, ама халал да им е 1-ия лев! Дано до края на годината нещо се случи с транспортния проект за десетки милиони, защото това, което е налице в момента плаче за ОЛАФ!