Author Topic: История на маршрутната мрежа и на градския транспорт в Бургас  (Read 143123 times)

Offline go6o

• Запален по ГТ
    • View Profile
И е от същият период, за който стана дума по - рано относно "Югоагента" - зимата на 1997/98, около Нова година беше паднал един голям сняг, който беше затрупал входа на гаража. Същият ден сутринта по 211 се движеха само три коли - 1394, споменатият "Югоагент" и 0137. Останалите коли по линията се появиха около 11 часа. На същият ден по 12/12а въртеше двувратият Икарус Б 2760 ПБ.
Спомням си го този ден. Не знаех обаче, че е бил затрупан входа на гаража. Мислех си, че повечето автобуси не са били заредени с антифриз и поради рязкото падане на температурите предната нощ са замръзнали.
А снимката на Б 1398 ПБ пише, че е зимата на 1995/1996 година.
« Last Edit: 08.02.2015, 17:14:08 by west_1 »

Offline Magirus deutz

• Нямам спирка
  • Почитател на Мерцедес - Бенц, Магирус и Икарус.
    • Skype Me™!
    • View Profile
База "Атотранспорт" на Нефтохимическия комбинат. Интересно какви са били автобусите им.
Източник:http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=82010&page=23

Offline go6o

• Запален по ГТ
    • View Profile
Няколко абонаментни карти от 90-те години :arrow:

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 359945577
    • MSN Messenger - dilly-m@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - dillyan96
    • View Profile
    • Рекламни концепции на бургаски Солариси
    • Email
Еее, класика! Евала за материала!!!  :fan: :fan:

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
Ако имаш една карта в излишък, която не ти трябва няма да ти я откажа, иначе и от мен браво за материала. :)

Offline go6o

• Запален по ГТ
    • View Profile
Ето и няколко билетчета :arrow:

Offline go6o

• Запален по ГТ
    • View Profile

:arrow: Ето малко стари снимки. Повечето май сме ги виждали, тъй че ако модераторът прецени да изтрие поста.
« Last Edit: 08.02.2015, 10:12:05 by west_1 »

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Няколко снимки будят интерес, лично аз не съм ги виждал досега.

На 1- вата от тях се вижда Чавдарът 0129 по линия 12. По интересното е, че във времето, по което е заснет, същият е зачислен на 2- ра автоколона, и обслужва линии 4, 15, а доста често се появява и на АГ "Изток". Вижда се и рекламката на бисквити "Еверест", което ме кара да мисля, че снимката е от 2002 или 2003 година.

Два кадъра по- напред е Икарусът 1395 (в последствие А 0492 ВА). Инересното тук е автобусът зад него-  Чавдарът- аквариум с инв. номер 239. Чудно ми е каква работа има той на това място, предполагам, че е бил пуснат инцидентно по 4- ката.

Третият кадър, който ми се наби в очите е на Тръстиковския Икарус по линия 8. Доста рядко срещана гледка по това време.
« Last Edit: 08.02.2015, 10:14:32 by west_1 »
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
Въпреки, че съм виждал всички снимки и на мен са ми интересни, (най-вече са ценни за фотографа и за нас феновете) защото се връщам назад във времето когато линия 211 (понеже съм израснал с нея) се обслужваше от Нефтозаводските Икаруси 280, Чавдари 120-ки, 141-ци и ДАФ-ове, както и линия Т която се обслужваше от Берни и ЗиУ-та. Снимките между другото пише, че са от 2005-та година и до колкото знам са правени от чужденец. Нека ако греша някой да ме поправи и предварително се извинявам, ако със мнението си съм навлязъл в офтопик. :)

Offline go6o

• Запален по ГТ
    • View Profile
Два кадъра по- напред е Икарусът 1395 (в последствие А 0492 ВА). Инересното тук е автобусът зад него - Чавдарът- аквариум с инв. номер 239. Чудно ми е каква работа има той на това място, предполагам, че е бил пуснат инцидентно по 4- ката.
Did_ko, ако си спомняш имаше един период, в който четворката се обслужваше от втора автоколона. Пускаха рязаните Чавдари, 11Г5, и малките Икаруси, а дори съм виждал и Сетра 215. Даже май има и снимка на А 0957 Н по четворката. Само не мога да си спомня кои години точно беше.
« Last Edit: 08.02.2015, 10:17:40 by west_1 »

Offline plastikat

• Moderator
  • Маниак
  • www.forum.gtburgas.eu
    • View Profile
    • Email
Прав си, а относно Сетрите - почти всички се изредиха по 4-ката. Аз си спомням за 6692, 6694, 3293, 3295, 8571, 8572, както и 8717, в която лично се возих. Тогава ми бяха казали, че искали да ги засекат колко им е разходът на гориво "градско" и затова ги пускали на 4-ката. И действително Сетри се забелязваха 1-2 седмици и от тогава не съм засичал по 4-ката.
« Last Edit: 08.02.2015, 17:15:48 by west_1 »
www.forum.gtburgas.eu
Най-добрия транспортен форум.

Offline plastikat

• Moderator
  • Маниак
  • www.forum.gtburgas.eu
    • View Profile
    • Email
:arrow: Този Икарус страшно много ми прилича на 4268 .
« Last Edit: 08.02.2015, 17:17:14 by west_1 »
www.forum.gtburgas.eu
Най-добрия транспортен форум.

Offline go6o

• Запален по ГТ
    • View Profile
Точно в такава разцветка, само че със заличен надпис Interflug беше 4268 (тогава с номер А 0122 Н) като дойде в Бургас. Но дали е точно той няма как да разберем. Може би си спомняте, че той първо беше частен и едва през 1994 година мина в редиците на БургасБус. Частен първо беше и Икаруса А 2036 Т, само че преди това имаше друг рег. номер. А някой спомня ли си първия номер на А 2036 Т, когато още беше частен?
Ето Икаруса на Interflug от друг ъгъл.
Ето и от горе.
« Last Edit: 08.02.2015, 18:02:28 by go6o »

Offline west_1984

• Наистина съм луд
  • --==WEST_1984™==--
    • View Profile
Ами в описанието на снимката пише, че е от летище Шонефелд. Още при създаването на темата за подвижния състав (пролетта на 2010год.), бях задал като инфо, че 0122 е от същото летище, на база инфото, предоставено от Cvert. :)
« Last Edit: 08.02.2015, 17:26:29 by west_1 »

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Потвърждавам, че Икарусът заснет на летището в Германия е 0122 - скобата на съчленението на 0122 беше червена, също като на снимката. И че 0122 беше частен. Както и Тръстиковският Икарус 2044. Двата се движеха по 11- ката, в последствие бяха закупени от БургасБус.

Частен първо беше и Икаруса А 2036 Т, само че преди това имаше друг рег. номер. А някой спомня ли си първия номер на А 2036 Т, когато още беше частен?
За 2036 не си прав. В началото на 1993 година в града се движат два Икаруса от ГДР- ския тип, закупени от частен превозвач. Единият е с разцветка подобна на тази на 2036, и обслужва линия 12. Номерът му е А 0062 Н. Двигателят му гърмеше подобно на Баневския Икарус 1391.

Другият е в синьо- бяла разцветка и се движи по линия 11. Номерът е Б 1845 ПБ. За 2036 мисля (без да съм сигурен), че също е доставен от някое немско летище. При пристигането на 2036 в Бургас през 1993 година разположението на седалките беше по два реда от двете страни, по подобие на Чавдарите 141.

Всъщност през май 1993 година БургасБус закупува три Икаруса 280- споменаите 0122 и 2036, както и 2035, който беше налепен с рекламки "Маги". На 2035 му бяха лепнали прякора "Чушки и домати". Заедно с тях е закупен и Тръстиковският Икарус 2044.
« Last Edit: 08.02.2015, 21:03:43 by west_1 »

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline go6o

• Запален по ГТ
    • View Profile
Did_ko, виж тази снимка. На нея са два еднакви икаруса на Interflug. Предполагам, че на това летище е имало доста такива Икаруси, затова не може да сме сигурни дали това е А 0122 Н.
Сега като написа номера А 0062 Н се сетих, че него имам предвид. Помниш ли, дали той имаше реклама на задното стъкло на Кока Кола? Мисля, че той е 2036 защото след това този Икарус не се появи вече.
Аз пък си спомням един чисто бял 280 (ето такъв цвят), който вървеше по 209. Бяха го паркирали на една поляна пред 131 блок в Меден Рудник след като собственикът му замина за Германия. За съжаление го застигна зла съдба. Първо децата започнаха да играят в него, да си свалят сувенирчета от него, а накрая, след като видяха, че е безстопанствен, мургавите братя за около седмица, с подръчни средства го нарязаха за скрап.
« Last Edit: 08.02.2015, 21:05:38 by west_1 »

Offline west_1984

• Наистина съм луд
  • --==WEST_1984™==--
    • View Profile
... както и 2035, който беше налепен с рекламки "Маги". На 2035 му бяха лепнали прякора "Чушки и домати".
Рекламата беше на полуготовите супи и гласеше "Mit Maggi macht das Essen Spass". Ако помня вярно, на 2035 крилата на сгъваемите вратите бяха остъклени и отдолу...
« Last Edit: 08.02.2015, 22:51:48 by west_1 »

Offline go6o

• Запален по ГТ
    • View Profile
... както и 2035, който беше налепен с рекламки "Маги". На 2035 му бяха лепнали прякора "Чушки и домати".
Рекламата беше на полуготовите супи и гласеше "Mit Maggi macht das essen spass". Ако помня вярно, на 2035 крилата на сгъваемите вратите бяха остъклени и отдолу...
Точно така. А ето и как изглеждаше рекламата.

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
Уведомил съм модератор от къде е взета снимката. :) :arrow:

WEST_1: При качване на снимки, които не са лично твои се посочва следното:

Автор на снимката: GURDAL YILDIRIM
Източник: http://www.panoramio.com/photo/17817409
« Last Edit: 09.02.2015, 17:28:49 by west_1 »

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Рекламата беше на полуготовите супи и гласеше "Mit Maggi macht das Essen Spass". Ако помня вярно, на 2035 крилата на сгъваемите вратите бяха остъклени и отдолу...
Точно така пристигна в Бургас. Имайки в предвид, че моделът Икарус 280 е произвеждан с оригинално остъклена долна част на 1- ва врата, а на 2035 всички врати бяха остъклени по подобен начин започвам да се чудя, дали автобусът е произведен оригинално с такъв тип врати, или всичките крила на вратите са подменяни (не е задължително да е в България)?!