Author Topic: Архив:2006-2009  (Read 1147664 times)

ivo_

• Guest
Re: Пловдив
« Reply #860 on: 06.01.2008, 01:08:38 »
а да попитам за линия номер 5 казаха че ще я пускат през смирненски от там през кичука
пак другаде чета че ще си е по стария маршрут та кое е вярно  

Offline Beer

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #861 on: 06.01.2008, 01:13:39 »
Quote from: ivo_
а да попитам за линия номер 5 казаха че ще я пускат през смирненски от там през кичука
пак другаде чета че ще си е по стария маршрут та кое е вярно  

Старият маршрут,но вместо до обръщалото на Скобелева майка ще ходи до това в
Столипиново.

ivo_

• Guest
« Reply #862 on: 06.01.2008, 01:16:12 »
Quote from: Beer
Старият маршрут,но вместо до обръщалото на Скобелева майка ще ходи до това в
Столипиново.
аха мерси   а за 17 четох че и то щяло да идва към смирненски вярно ли е  
« Last Edit: 06.01.2008, 01:17:01 by ivo_ »

Offline Beer

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #863 on: 06.01.2008, 01:21:28 »
Quote from: ivo_
аха мерси   а за 17 четох че и то щяло да идва към смирненски вярно ли е  

Свързва "Тракия" с район Южен" през надлез " Родопи", но имай предвид,
че това е експериментална линия и може да има промени.
« Last Edit: 06.01.2008, 01:21:56 by Beer »

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email
« Reply #864 on: 06.01.2008, 22:10:18 »
Абе човек едисттвено 15 ще идва до смирненски експериментално за срок от 3 месеца  

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #865 on: 08.01.2008, 11:35:54 »
Вчера бях в Пловдив, но нямах много време за снимки и за обикаляне. Все пак, понеое ходих до Тракия снимах тролейбусното депо, и се повозих на двуетажните МАН-ове по линия 29. Ето снимка на един от тях с който пътувах, на спирката при централна гара

Харесаха ми-возих се горе, стават хубави снимки оттам, салона е много хубав с тапицирани седалки, тъмни плоскости, имитация на дърво под прозорците, лепени стъкла. А седалките са на голямо растояние една от друга са доста широки. На горният етаж има ел.табло на АЕГ за изписване на спирките, има един прозорец, който е заключен и се отваря изцяло,а може би някои от стъклата горе се свалят за туристически обиколки през лятото. Обаче пък не видях горе да има отопление, или климатик, на Варненските мисля че и горе има отопление и климатик. Ето така са разположени седалките горе, отзад

И още нещо-горе много друса и се клати, ама е готино. Автобуса има и блокировки на вратите, и е с ел.врати, не пневматични.
Ето ги и ДАК-Чавдарите в депото-вече от тях липсват доста неща, съмнявам се да ги пуснат в движение, трябва доста сериозен ремот или модернизация

Икаруси в ТБ депото, видимо в отлично състояние

От новите ВМС-та по линия 9

И от новите МАН-ове по линия 37

Друго, което ми направи впечатление, че в Пловдив имаше огромни задръствания, преди не съм виждал града с такива задръствания-например от гарата чак до Пещерско шосе беше почти една колона, по самото Пещерско шосе също имаше голямо задръстване.
Видях доста Ситарота, едно от тях по-различно, климатика е в задната част, марка Вебасто, 2-ра врата се отваря навън, плъзгаща се, беше по линия 4.
Иначе главните улици в града, по които минава ГТ са изчистени от снега, централният парк също е добре почистен, друго което ми хареса, е че там не посипват сол по улиците като в София, ами пясак и някакви други химикали. Доста голяма част от подвижният състав е нископодов, и от новото поколение.
« Last Edit: 08.01.2008, 11:43:12 by Ivo »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #866 on: 08.01.2008, 11:43:43 »
Quote from: Ivo
Друго, което ми направи впечатление, че в Пловдив имаше огромни задръствания, преди не съм виждал града с такива задръствания-например от гарата чак до Пещерско шосе беше почти една колона, по самото Пещерско шосе също имаше голямо задръстване.
Видях доста Ситарота, едно от тях по-различно, климатика е в задната част, марка Вебасто, 2-ра врата се отваря навън, плъзгаща се, беше по линия 4.

Да това е 9568,а задръствания има и примерно от тримонциум до колето на панаира  ,и не са чак толкова много а само 5 3 в "Хеброс бус" и 2 по линия 18 на "Автотранс чолаков",Икарусите са във "видимо добро" състояние и се движеха до скоро по линиите 19,24
« Last Edit: 08.01.2008, 11:45:39 by lud_pi4 »

Offline agent-GT

• Писател
  • **
    • View Profile
    • http://
« Reply #867 on: 09.01.2008, 13:21:14 »
Браво на Община Пловдив! Да направят една смеслено нещо да дърнат маршрута на 99 по моста на ВИХП!
Ето линче за информация!---->
http://news.plovdiv24.com/37108.html
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=213956

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #868 on: 10.01.2008, 22:25:07 »
Батаклията малко се оля,днес видях,че е пуснал по линиите 9,24 и 26 от старите бели БМЦ-та със надписите на никана,и няколко ден оудстена,маи пак ще яде глоби,а някои от шоферите карат на цял ден,4 или 5 от новите оранжеви БМЦ-та са дали дефект,и в момента не се движат,за трулеибуси в момента можем само да мечтаем,а вчера беше паралезиран целия център заради един сфетофар които светеше по 3 мин червено и 30 секукнди зелено,и накрая снимка на двуетажката,на безниностанцията,демек в гаража тъкмо излизаше за второто полувреме,понеже нали са на разспокъсано    

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #869 on: 11.01.2008, 01:41:24 »
Quote from: lud_pi4
Батаклията малко се оля,днес видях,че е пуснал по линиите 9,24 и 26 от старите бели БМЦ-та със надписите на никана,и няколко ден оудстена,маи пак ще яде глоби,а някои от шоферите карат на цял ден,4 или 5 от новите оранжеви БМЦ-та са дали дефект,и в момента не се движат,за трулеибуси в момента можем само да мечтаем,а вчера беше паралезиран целия център заради един сфетофар които светеше по 3 мин червено и 30 секукнди зелено,и накрая снимка на двуетажката,на безниностанцията,демек в гаража тъкмо излизаше за второто полувреме,понеже нали са на разспокъсано    

Нали нямаше разпокъсано в плд?

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #870 on: 11.01.2008, 21:30:23 »
Тия двуетажните много ме кефят. Обаче само по 29 ли ги пускат? То като се замисля по 222 например няма да могат да минат под надлеза в Прослав.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #871 on: 11.01.2008, 22:15:19 »
Тия двуетажните много ме кефят. Обаче само по 29 ли ги пускат? То като се замисля по 222 например няма да могат да минат под надлеза в Прослав.
То и прословутите им ел.табели могат само 29 да изписват.

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #872 on: 12.01.2008, 10:52:07 »
Quote from: etnies
Нали нямаше разпокъсано в плд?

Напротив имаме по 12,29,20,27,10,24,26,11,1 и някои други,иначе вчера пак настана хаус,температурите паднаха пак до минус 15 и автобусите замръзваха за секунди,и накрая вечерта вместо с това [attachment=4111:DSC01307.JPG]
си ходиме с това [attachment=4112:DSC01252.JPG]  

Да само на 29 са,защото табелите им могат само 29 да показват,впрочем и на кафевият МАН са му напраили от зад табелата,да показва 29
« Last Edit: 12.01.2008, 18:47:12 by lud_pi4 »

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #873 on: 12.01.2008, 18:49:44 »
Пловдив и Милано ще подпишат протокол за сътрудничество в края на януари, съобщи главният секретар на общината Петя Дойчинова след завръщането си от Италия, заедно с кмета Славчо Атанасов. Това ще стане при визита на кметицата на Милано в Пловдив. Постигнати са и конкретни договорености, които общината ще обяви след две седмици, заяви Дойчинова.

Тя отрече заедно с кмета да са преговаряли за дарение на 60 употребявани тролейбуса, които са се движили доскоро в град Милано.        

24 часа е отнело връщането на пловдивската делегация заради затварянето на всички летища в България. Полетът, с който двамата с кмета са летели, е бил върнат от столицата обратно в Милано, след което пътниците са били пренасочени към летището в Солун, откъдето са извозени с автобуси до София.

Offline Beer

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #874 on: 12.01.2008, 18:57:34 »
Тя отрече заедно с кмета да са преговаряли за дарение на 60 употребявани тролейбуса, които са се движили доскоро в град Милано.

Добре....защото искаме нови машини.България не е коша за боклук на ЕС,и е
време да го разберем! И то машини от западна Европа,не руски и турски трошки!
Плюс това Батаклиев вече работи по въпроса-има си договор,казал е, че
ще го изпълни,както цитирах по-горе

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #875 on: 12.01.2008, 21:15:49 »

първо 222 не ходи до центъра,а само в началото на прослав,а колкото до Тролеибусите,батаклията е казал,че ще бъдат от реномирана европеиска марка и,имало някаква италианска фирма която искала да участва със средства

Offline Beer

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #876 on: 12.01.2008, 21:36:30 »
първо 222 не ходи до центъра,а само в началото на прослав,а колкото до Тролеибусите,батаклията е казал,че ще бъдат от реномирана европеиска марка и,имало някаква италианска фирма която искала да участва със средства

Ansaldo-breda?

http://www.railfaneurope.net/pix/it/trolle...-B_27-04-06.jpg
http://www.railfaneurope.net/pix/it/trolle...PP_27-04-06.jpg
http://www.railfaneurope.net/pix/it/trolle...PA_27-04-06.jpg

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #877 on: 12.01.2008, 21:37:37 »
Те това биха били бракуваните тролеи от Милано.Заменят ги с Van Hool- първите тролеи с новия дизайн от 2002 год.

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #878 on: 12.01.2008, 21:56:01 »
Бе квот ще да е,важното е да не са тези зиута,дето само пречат на движението,и ако меже и шкодите да се махнат    

Offline Tony

• Защо пиша толкова много?
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Форум за градски Транспорт Варна
« Reply #879 on: 12.01.2008, 22:09:30 »
Солото на лявата снимка - идеално за натоварени линии - с 4 врати. Тролеите са хубави, а този VanHool ми напомня за CapaCity на Мерцедес

RIP 8155 (1992-2019), 8157 (1990-2019)