А ти случайно или някой друг да е направил анкета сред тези, които са ползвали 313 дали са доволни от закриването му? Ако някой е правил такава, мога да повярвам. Убеден съм, че има доста жалби за закриването му.
Ако 213/214 се пренасочи през Ситняково, то по канала изобщо няма да се усети липсата му, защото просто няма как да видите недоволните хора.
Просто логиките са недоказуеми.
Но личното ми мнение, с което стигнахме до разбиратество с Благун беше именно наличие на 294 със сегашния маршрут и 280 до гарата. Това, което Драгон в т. 2 е написал за съжаление е логично. Но все пак смятам, че хората биха разбрали за променения маршрут. А много студенти купуват карти за две линии - т.е. в случая ще могат да си купуват за 280 и метро, а не за 213 и 280 например. Единственият минус е, че Ректората ще загуби емблематични си автобус, но нали има метро? И аз изобщо не предлагам увеличение на пробега. Просто вместо линията да се движи на 5/6 мин, както сега, ще се движи на 8/9 мин. Общият пробег се запазва. А що се касае до прословутите задръствания - разговарял съм с 5-6 шофора работещи на 280 и никой от тях нямаше против линията да е до гарата. А шофьорите мрънкат най-много по принцип. Така, че няма реална пречка за това удължение.