Author Topic: Градски и жп транспорт във Франция  (Read 74619 times)

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
Не може да е заврян в покрива или където и да е. В Париж повечето автобуси нямат климатици, не знам на какво се дължи, но ето че и най-новите им ги поръчват без. Една част от Рената/Ирисбусите им Агора, като този имат климатици и Манове Lion's City GL и Ситарота, но не са много. По крайградските им линии, чиито оператор не е RATP се срещат по-често.
« Last Edit: 06.11.2014, 21:58:43 by bagercho »

Offline Magirus deutz

• Нямам спирка
  • Почитател на Мерцедес - Бенц, Магирус и Икарус.
    • Skype Me™!
    • View Profile
Не може да е заврян в покрива или където и да е. В Париж повечето автобуси нямат климатици, не знам на какво се дължи, но ето че и най-новите им ги поръчват без. Една част от Рената/Ирисбусите им Агора, като този имат климатици и Манове Lion's City GL и Ситарота, но не са много. По крайградските им линии, чиито оператор не е RATP се срещат по-често.

Правилно ли виждам, че автобусът има само инвентарни номера?

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
Да, преди автобусите в Париж са имали само такива номера, но сега си имат нормални.

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
Снимките са правени в град Марсилия. :arrow: Ще се радвам ако има някой който е регистриран тук и живее във Франция да ми пише на ЛС! :)

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
:arrow:

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
В този пост както и във следващите 4 ще кача снимки какво има на една трамвайна спирка, разписание, и транспортна схема в Марсилия.Също така ще кача и 2 снимки на самият град, който е 2-ри по големина във Франция и още една на златната статуя Дева Мария, която се издига над градът, и благодаря на blagun, че ми позволи да кача последните 3 снимки. За другите е ясно. :arrow: Извинявам се предварително, че ще оспамя малко темата, но незнам друг начин по който да ги кача.
« Last Edit: 28.12.2014, 04:51:51 by todorow_211 »

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 359945577
    • MSN Messenger - dilly-m@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - dillyan96
    • View Profile
    • Рекламни концепции на бургаски Солариси
    • Email
...Извинявам се предварително, че ще оспамя малко темата, но незнам друг начин по който да ги кача.
Вариант - регистрация във Photobucket, качваш ги там, копираш IMG Thumb кода на всяка снимка и го поставяш тук. Надявам се да не ти се стори много сложно :D.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Вариант - регистрация във Photobucket, качваш ги там, копираш IMG Thumb кода на всяка снимка и го поставяш тук. Надявам се да не ти се стори много сложно :D.
Още по-лесно - скрит албум във Фейсбуук, извличат се адресите на снимките и се постват тук...  :blink:

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
Още по-лесно - скрит албум във Фейсбуук, извличат се адресите на снимките и се постват тук...  :blink:
Ако трябва да съм честен прекалено ми е сложно да си направя регистрация в photobucket тъй като не разбирам много английски, а искам да го науча перфектно.Също пробвах да постна една снимка от фейсбук така както ми каза, difian но когато натиснах опцията ''Предварителен преглед'' не ми излезе снимката и въпреки, че съм регистриран от юли месец форума ми е много сложен особено когато качвам снимки или поствам новина в дадена тема.Между другото забравих да отбележа, че към 11:30 (12:30 българско време) ми се наложи да изляза за малко и видях, че имаше катастрофа между трамвай и автобус.На мястото имаше линейки и патрулки, но не си носих фотоапарата с мен, а батерията на телефона ми падна и не можах да направя снимка.
Едит от 31.12: Ето и последната ми телефонна снимка във форума за тази година. :)
« Last Edit: 31.12.2014, 08:01:32 by todorow_211 »

Offline Стререомонокъл

• Запален по ГТ
    • View Profile
Quote from: lok45111
Трамваите на ЧКД са доста добра концепция. Но французите от себелюбие или по други причини никога няма да си вземат чешки трамваи. Що се отнася до техните испълнения на "Алщом" - все едно гледам творение на една известна нам хърватска фирма, имаща претенции за локомотиво - трамваен завод. Няма да се впускам в подробности, защото после модовете ще се скъсат да се смеят преди да изтрият тирадата от плювни и псувни по хърватските некадърници.
От влакове не разбирам, но и наще локомотиви дето са ги ремонтирали май не са зле.

Отзивите от двете модернизиран шкоди от серия 43 са добри(то просто самият модел си е сполучлив), ама онези румънските от серия 46(т.нар.станимирки) нещо не са ги докарали от Кончар.То и в оригиналния вид, както дойдоха от Румъния са си боклуци де...Иначе модернизираните сред машинистите са известни като "дигиталните кенефи".Доста често когато вали, дори и с не кой знае колко тежки товарни влакове не могат да изкачат баира на Вакарел.Извинявам се, отдалечих се много от темата
Нация от лошо гледащи директори

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
Ето 4 клипчета от тази вечер когато случайно ме хвана дъжда докато бях навън. :)

« Last Edit: 20.02.2015, 02:02:30 by todorow_211 »

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
Регистрацията ми във photobucket вече е факт благодарение на $h@IdEr, а ето ги и снимките от времето прекарано в град Тулон. :arrow:

Edit:

Супер са кадрите. особено интериорните и тези с по два рейса на една снимка! :fan:
Благодаря ти. :rolleyes:
« Last Edit: 10.03.2015, 18:52:54 by todorow_211 »

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 359945577
    • MSN Messenger - dilly-m@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - dillyan96
    • View Profile
    • Рекламни концепции на бургаски Солариси
    • Email
Супер са кадрите. особено интериорните и тези с по два рейса на една снимка! :fan:

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
Ето ги и най-сполучливите ми кадри от месец септември през 2013-та година. :arrow:

Снимката на трамвая не се отваря от профила ми във photobucket за това я качвам като прикачен файл. :) :arrow:
« Last Edit: 02.02.2015, 17:25:55 by todorow_211 »

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
Вече съм на немска земя, а ето ги и последните ми кадри от град Тулон. :arrow:

Edit: Ето и още 2 снимки от град Авиньон. :arrow:

« Last Edit: 21.02.2015, 23:06:55 by todorow_211 »

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
Насладете се на колекцията ми от видеоклипове в град Тулон и Марсилия. :)