Author Topic: Шофьорски тайни  (Read 20763 times)

Offline martin4o

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
Шофьорски тайни
« on: 05.12.2009, 22:20:20 »

@martin4o,Knoxville: Защо задръствания днес!? Макар че аз карах от Надежда до Кремиковци през бул. 1ва Бълг. армия, кв.Хаджи Димитър и бул.Владимир Вазов и само в Надежда си беше прилично пълно по Ломското.
ААА защо и аз не знам. Народът се е юрнал да пазарува и редовните няколко светофара около Хемус се допълваха от паркирани (където се сениш) автомобили от Ситито. По бул.България не беше толкова сериозно. Минаваше се на повечето на 2-ри 3-ти светофар. Около Билата левият завой се чакаше поне 10 минути (ако се редиш на опашката де :P), ама аз не бях от търпеливите. По Канала беше редовно натоварено, но не чак толкова зле. Измъкнал съм се за не повече от 10 минути от НДК до Орлов. Аз в почивен ден рядко минавам по тези места и ми направи впечатление, че си е натоварено движението.
« Last Edit: 16.12.2009, 23:42:33 by etnies »

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
Re: Шофьорски тайни
« Reply #1 on: 05.12.2009, 22:52:28 »
Около Билата левият завой се чакаше поне 10 минути (ако се редиш на опашката де :P), ама аз не бях от търпеливите.
Значи ние можем да чакаме, ама господинчото не бил от търпеливите  :angry:

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
« Reply #2 on: 06.12.2009, 11:13:13 »
Като стана въпрос за търпеливост - и аз си падам нетърпелив, но това се изразява например на пл.Пирдоп вместо да висна на опашката за ляв завой към пазар Подуене, завивам съвсем легално надясно и после с обратен завой след островчето и минаване на право спестявам. Другото е вмсто по Черковна, от Мадрид до Оборище да минавам по една успоредна. Като цяло си има доста такива съвсем легални номера, но на някой места просто няма как

Offline martin4o

• View Profile
    • Email
« Reply #3 on: 06.12.2009, 11:27:37 »
Около Билата левият завой се чакаше поне 10 минути (ако се редиш на опашката де :P), ама аз не бях от търпеливите.

Просто не се наредих веднага за ляв завой, а се мушнах малко преди светофара. Не знам къде е забранено да се прави това. Имаше и такива, което от лентата за направо чакаха да завият наляво. Това вече не оправдавам.

Offline vesko76

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4 on: 06.12.2009, 14:41:21 »
То не е забранено, обаче щом има опашка, трябва да си чакаш там. Никой не е длъжен да те пропусне малко преди светофара. Аз поне никога не пускам такива. Да си се нареждат на опашката и търпеливо да си чакат!

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #5 on: 06.12.2009, 15:36:55 »
А стига сте се джафкали, дали не е по-голямо престъпление да шофираш още преди да имаш книжка и други такива... Не си светец, че сега да си такъв пуритан!

Offline gogata

• Маниак
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 3375543
    • View Profile
    • Premier Сasual Dating - Genuine Damsels
« Reply #6 on: 11.12.2009, 16:30:43 »
ХММ,за 5 минути на 43 блок,5 автобуса 76 посока окръжна,дали е голямо мазало по центъра,като се има впредвид че е петък.

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #7 on: 11.12.2009, 22:03:48 »
Към 9 часа през Орлов мост пък минаха 7 за по-малко от 10 минути. 3564, 3803, 3805, 3697 и т.н.

Offline martin4o

• View Profile
    • Email
« Reply #8 on: 11.12.2009, 22:06:27 »
Вчера се е чакало по 40 минути отново за 76! Скоро не съм виждал подобни набутвания. А и по другите линии такова нещо не се случва.

Offline elbi

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #9 on: 12.12.2009, 08:52:35 »

Просто не се наредих веднага за ляв завой, а се мушнах малко преди светофара. Не знам къде е забранено да се прави това. Имаше и такива, което от лентата за направо чакаха да завият наляво. Това вече не оправдавам.
"чл25 ал.2 от ЗДП
(2) При извършване на маневра, която е свързана с навлизане изцяло или
частично в съседна пътна лента, водачът е длъжен да пропусне пътните превозни
средства, които се движат по нея....."
Не искам да се правя на моралист но да осветля Мартинчо и други такива тарикати че е забранено.Когато се престрояваш в друга лента тези които са в нея са с предимство.Изпреварвайки ги отдясно,което също е забранено и засичайки ги преди светофара ти им отнемаш предимството.Крайно врем е такива маневри да се наказват от органите на КАТ.Освен предпоставки за ПТП те намаляват пропускателната способност на кръстовищата.Като тръгне колоната после набива спирачки за да миня някой тарикат и така примерно на един зелен светофар вместо да минат 7 автомобила минават 5.Така задръстванията стават още по големи.

Offline martin4o

• View Profile
    • Email
« Reply #10 on: 12.12.2009, 09:49:19 »
Съгласен съм и знам, че не е коректно. Мислех да не го пиша, но след нападките ще кажа, че докато колоната от автомобили се редеше за Била, Джъмбо и др. аз отивах на лекар. Знам колко е неприятно да чакаш 10-15 минути на светофар и някой си да мине на първия такъв за твоя сметка. Почти всеки ден маршрутът ми е през възлови точки на града и многократно и аз съм страдал от този номер. Най-малкото съм се опитал с действията си да не попреча на останалите. Да отбележа, че малоумници спираха в лентата за направо и чакаха ляв завой.

Offline vesko76

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #11 on: 12.12.2009, 11:52:58 »
Няма значение, минало заминало е вече, просто не трябваше да го пишеш във форума, за да не се раздува. Ако (като) правиш занапред такива неща, не ги споделяй във форума просто  :)

Offline mlk

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #12 on: 12.12.2009, 18:08:22 »
"чл25 ал.2 от ЗДП
(2) При извършване на маневра, която е свързана с навлизане изцяло или
частично в съседна пътна лента, водачът е длъжен да пропусне пътните превозни
средства, които се движат по нея....."
Не искам да се правя на моралист но да осветля Мартинчо и други такива тарикати че е забранено.Когато се престрояваш в друга лента тези които са в нея са с предимство.Изпреварвайки ги отдясно,което също е забранено и засичайки ги преди светофара ти им отнемаш предимството.Крайно врем е такива маневри да се наказват от органите на КАТ.Освен предпоставки за ПТП те намаляват пропускателната способност на кръстовищата.Като тръгне колоната после набива спирачки за да миня някой тарикат и така примерно на един зелен светофар вместо да минат 7 автомобила минават 5.Така задръстванията стават още по големи.
Това важи с особена сила за десния завой от стадиона към Плиска. Там заради тарикати, престрояващи се от лявата лента, минават с около 15% по-малко коли.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #13 on: 12.12.2009, 20:01:40 »
Голяма част от тези тарикати са шофьори в градския транспорт :P

Offline sna1p3ra

• Маниак
    • View Profile
« Reply #14 on: 12.12.2009, 20:08:48 »
Пред Mall Sofia,опашката за подземният гараж достигаше до кръстовището на Бул.Стамболийски. ;)

Offline mitakis

• над нещата
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #15 on: 12.12.2009, 23:09:05 »
Мхм. Напоследък доста често забелязвам тарикатите по 11 и 83 на К.Величков карат по релсите и после се чудят как да се престроят за спирката след светофара с Т.Александров (в посока Пиротска).
Трудно е да направиш нещо както трябва, вместо как да е.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #16 on: 12.12.2009, 23:33:23 »
Мхм. Напоследък доста често забелязвам тарикатите по 11 и 83 на К.Величков карат по релсите и после се чудят как да се престроят за спирката след светофара с Т.Александров (в посока Пиротска).
Те там даже заобикалят колите по релсите в насрещното и след това се опитват да се приберат. Примерите са много и не са на едно или две кръстовища.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #17 on: 13.12.2009, 04:34:44 »
Друго "любимо" място е спирката на Румънското - там 120 спират в произволна от четрите ленти.

Вчера беше малък кошмар по Цариградско - от Карфур до СУ - 50 минути вечерта.

Offline mlk

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #18 on: 13.12.2009, 08:30:14 »
Друго "любимо" място е спирката на Румънското - там 120 спират в произволна от четрите ленти.

Вчера беше малък кошмар по Цариградско - от Карфур до СУ - 50 минути вечерта.
Явно светофарът е бил на автоматичен режим. Така беше по България и там опашките за левите завои към Билла, Красно Село и Ц-р по Хигиена бяха огромни.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #19 on: 15.12.2009, 14:45:04 »
Последно по въпроса с нарушенията на ЗДП. Има случай, когато с такива престроявания даже се минава по-бързо и аз го практикувам. Има светофари, като на гара Подуене, където левият завой от Мадрид към гарата няма коли, а нерядко пропусателната способност намалява главно заради туткави нещастници шофьори- докато видят, че е зелено, докато спуснат ръчната, докато дадат на скорост...  :angry: :bb: