Author Topic: Шофьорски тайни  (Read 20764 times)

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
Re: Шофьорски тайни
« Reply #40 on: 17.12.2009, 01:42:01 »
Левият завой от Сребърна (вече Хенрих Ибсен) към ул.Гоце Делчев става и с минаване направо и обратен завой на следващия светофар (формално ляв за влизане в квартала + маневра за излизане), пак може да се мине по-бързо при понатрупана опашка.
Могилата си е готина улица и въпреки, че е разбита, оттам се минава за стабилно време. Само е кофти, че понякога се чака за пресичане на Черни Връх, но това е премерен риск.

Скоро ми се наложи от Слатина да стигна до Гоце Делчев в 18:30. По метода на изключването, отпадна автоматично първо ЦСКА-то, през ТВ Кула също е фира по подразбиране. Остана да мина по Жендов под Цариградско. С ляв завой от Шипченски е гадно и налучках улиците след ляв завой от ул.Гео Милев. Нататък - през парк х-л Москва, уличките на Дианабад и по така споменатите отсечки по Могилата и Сребърна. Не мисля, че по това време има по-бърз вариант.

Иначе при Злетово се сещам за това как редовно дебнат полицаи точно под моста Чавдар за коли, които правят обратен завой преди кръстовището на Злетово. Разбира се, те са си виновни, след като спокойно могат да го направят по правилник точно на самия светофар след изчакване на насрещно завиващите надясно.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #41 on: 17.12.2009, 12:17:18 »
Алтернатива на Канала и Левски е Любен Каравелов, после по Гурко, ляв по Шишман, покрай Парламента, спускане по Дунав, ляв при МРРБ и излизам на Раковска. Така и в най-задръстените часове съм се прибирал от ВИАС до нас за 15-20 минути.

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #42 on: 17.12.2009, 20:35:00 »
Да се изкажа и аз за Сребърна, ака Хенрик Ибсен. Сутринта се задръства страшно много светофара на кръстовището с Луй Айер, посока Хладилника, поради простата причина, че там две ленти се събират в една. Не мога още да разбера, защо просто не направят още една лента след светофара, има само някаква зелена площадка, място има за много разширение, а това определено решава 90% от проблемите там.
В обратната посока е малко на риск, почти всеки ден минавам оттав в периода 17-19 часа, вчера нямаше нито една кола тогава, онзи ден се редях още от Хладилника. Така че е малко на риск. Иначе и аз съм доволен от ул. Могилата, макар че, ако има да речем 5-ма, завиващи наляво по Симеоновско шосе в края на улицата, се затапва всичко до обръщалото на 83 на Зоопарка(справка вчера).

Offline NiGhtPiSH

• Защо пиша толкова много?
  • Sofia Hardcore
    • View Profile
« Reply #43 on: 18.12.2009, 01:22:25 »
Задръстването го избягвам обикновенно през черния път от Тодор Каблешков и излизам при гумаджииницата.
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #44 on: 18.12.2009, 03:06:38 »
Tам има поне 5-6 гумаджийници - поясни коя.

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://skyscrapercity.com
« Reply #45 on: 18.12.2009, 09:20:22 »
Днес каквито и да е шофьорски тайни не важат...навсякъде е блокирано, защото отново "бяхме изненадани"

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #46 on: 18.12.2009, 10:15:46 »
е кой да ти очаква че декември месец ще вали сняг  :rolleyes:

Offline NiGhtPiSH

• Защо пиша толкова много?
  • Sofia Hardcore
    • View Profile
« Reply #47 on: 19.12.2009, 22:31:27 »
Прибирах се от Виена за празниците 1000 км път, познайте къде не беше изчистено? От Калотина насам... Е това, ако не е срам не знам какво.
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • ICQ Messenger - 304771719
    • View Profile
    • Email
« Reply #48 on: 21.12.2009, 21:30:40 »
Айде стига ревали. Аз се прибрах от една хижа над Тетевен в Неделя при неизчистен път и магистрала с броня вързана с въжета и се кръстих на всяка сглобка на мост по "Хемус", и стигнах въпреки всичко :)
Най-дългите градски автобусни линии са:
- А111 - 50320 м двупосочно
- А83 - 37000 м двупосочно
- А11 - 32005 м двупосочно
Най-дългите крайградски автобусни линии са:
- А28 - 64540 м двупосочно
- А70 - 56645 м двупосочно
- А3 - 55870 м двупосочно
Тройната коалиция от А до Я

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #49 on: 21.12.2009, 21:45:35 »
Всеки с проблемите си  :D

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #50 on: 03.01.2010, 00:31:51 »
Да ви "открехна" че левия завой от бул. Александър Малинов към ул. д-р.Атанас Москов (левия завой на 305 при Вероната) вече е разрешен от 2 ленти !!! Ликвидирана е една от полицейските хранилки в района  :fan:

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #51 on: 03.01.2010, 00:39:04 »
Предполагам и фазите на светофара са регулирани? Имам някакъв спомен, че преди пускаше наляво, а направо държеше червено.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #52 on: 03.01.2010, 03:00:45 »
Да, светофарът е променен, но никога не е бил както ти казваш. Преди пускаше направо и след известно време и тези за наляво, сега ги пуска заедно

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
« Reply #53 on: 05.01.2010, 01:34:48 »
Айде стига ревали. Аз се прибрах от една хижа над Тетевен в Неделя при неизчистен път и магистрала с броня вързана с въжета и се кръстих на всяка сглобка на мост по "Хемус", и стигнах въпреки всичко :)
Е като си такъв мастър, що си връзвал бронята с въжета  :D

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #54 on: 05.01.2010, 01:44:53 »
Моята ми я отпери гаджето на една бабуна пръст из Камбаните до Панчарево. Шофьорските умения и склонността да се поддаваме на чара на разни фльорци, са различни неща!  :angel:

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #55 on: 05.01.2010, 15:13:55 »
Кола и жена не се дават на никого, първата ще ти я счупят, на втората ще й хареса  :D

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #56 on: 06.01.2010, 02:52:04 »
Моята ми я отпери гаджето на една бабуна пръст из Камбаните до Панчарево. Шофьорските умения и склонността да се поддаваме на чара на разни фльорци, са различни неща!  :angel:

Деца за вас хотели няма ли  :angel:

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #57 on: 06.01.2010, 03:45:23 »
Че кой спи през деня. Ходих да си гледам новата хасиенда. Една такав бяла зад базата на ЦСКА!  ;)   :P

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #58 on: 23.03.2010, 22:08:22 »
Отварям тази тема, тъй като нямаме подобна, а мисля, че би имала добър ефект. Ако модераторите преценят, че се припокрива с темата Шофьорски тайни, моля, преместете мненията там, а настоящата тема изтрийте.
Става дума за булевардите в София, които са много често задръстени и през които ни се налага всеки ден да минаваме. Но някои ленти са определено доста по-бързи от други на тези булеварди. Тук предлагам да даваме всякакви полезни предложения от този род. И тъй като съм пръв, ще започна с няколко примера.

1. Бул. Евлоги Георгиев, отсечката между НДК и бул. Драган Цанков, посока Орлов мост (или т.нар. Кръстовище на Строителния техникум). Там единствено и само крайна лява лента е решение. Неслучайно и автобусите от ГТ, веднага щом могат, се престрояват там. Дори и при плътно задръстване до светофара с Милин Камък от тази лента се минава за максимум 4-5 фази, в зависимост от нахалниците, които се бутат при Техникума. Единственото лошо там е близостта с циганите, които чистят прозорците на колите, но те толкова са нахални, че дори ходят и досаждат на колите в най-дясна лента.

2. Бул. Евлоги Георгиев, отсечката между Драган Цанков и Орлов мост, посока Орлов мост. Там отново лявата лента, тъй като огромното болшинство коли завиват надясно по Цариградско шосе и обикновено двете ленти посока Военна Академия са винаги с по 3-4 коли, докато опашката за дясна лента се вие отпреди Стадиона. Единствен проблем е престрояването ако завивате към Орлов мост, за което си трябва малко късмет и доста нахалство.

3. Бул. Стоян Михайловски, отсечката между гара Пионер и кръстовището с бул. Вапцаров или т.нар. кръстовище на Семинарията. Там пък е задължителна най-дясната лента, тъй като зелената фаза за дяснозавиващите е страшно дълга. Проблем е само престрояването после в правилната лента за направо, ако искате да продължите по св. Наум. Там ще продължи да си е проблемна точка докато не разрешат на автобусите на МГТ да си минават по трамвайната линия спокойно, а не да им забраняват.

4. Бул Акад. Ив. Гешов, отсечката между бул. България и кръстовището с бул. Георги Софийски, посока Красна поляна. И там отново необходима е крайно дясната лента, тъй като зелената фаза за десния завой отново е много дълга. Е, престрояването отново е проблем, но с малко повече нахалство става.

Давайте още идеи за такива бързодвижещи се "ленти"  :)

Offline Unicode

• Маниак
  • Фен на Софийското метро
    • View Profile
« Reply #59 on: 23.03.2010, 22:37:41 »
@vesko76, има и още една кошмарна част на бул. "Христо и Евлоги Георгиеви", която си изпуснал. Това е пак споменатият от теб участък между Орлов Мост и стадион "Васил Левски", само че в посока НДК. Този участък също е задръстен буквално до инфарктно състояние през по-голямата част на деня, като няма почти никакъв начин за бързо преминаване през него.
« Last Edit: 23.03.2010, 23:43:11 by Unicode »