Уж да, макар че живееха в тях и обикновени хора. Например един от учителите ми по физическо и по ски. Едва ли учител по физическо и ски е взимал кой знае каква заплата. До съвсем скоро редовно същия го виждах да преподава на деца и да спортува на Алеко в идеално здраве въпреки годините си, сигурно вече над 70, но откакто започна пандемията не съм го засичал никъде. Влизал съм и в тях веднъж и вътре крайните апартаменти са нещо огромно, от по 120 квадрата, като хола е слят от 2 стаи все едно и е огромен. С голям прозорец и тераса. Освен медения покрив дограмата не е стандартната, ами специална изработена двукатна за да не духа, подовете с паркет. Като цяло са били връзкарски блокове, но явно в тях са попадали и небогоизбрани навремето, крайно нуждаещи се макар и единици.
В единия като че ли навремето на 1-вия етаж един от апартаментите беше детска градина, после нещо като детски лекарски кабинет, не помня точно, а сега този хубав голям апартамент седи изоставен, празен със счупено стъкло на едната стая. Във филма "търси се съпруг на мама" жената живее в един от тези блокове.
Като стана въпрос за връзкарски блокове, същите вероятно са били и тези високите на станция Жолио Кюри. Наскоро из рекламите в нета излезна продажба на имот в един от тях и е нещо огромно също. И са с интересна архитектура. Интересни са и блоковете за новобрачни семейства на ХМС, единия от които на 24 етажа( 25 етажа с мезонетите на тавана) Като ония години да ти се падне апартамент на 24-тия етаж било като да нацелиш 6-ца от тотото, имаше ги в едно филмче и така се бяха изразили.