И друг път сме писали в тоталния хаос в адресацията в кварталите. Общите формати са
- ж.к. ХХХХ, блок NN
- улица ХХХХ, номер NN
За да се увеличи хаосът, в квартали, изградени на вече съществували улици, има и трети формат
- улица ХХХХ, блок NN.
Такива има в Стрелбище. На няколко гори има блок номер 1. За да се намали малко хаосът, дублиращите се блокове в Стрелбище са индексирани 1, 1а, 1б, 1в и т.н. И тази индексация побърква навигациите.
По лична карта адресът на баща ми е: ж.к. Стрелбище, ул. Хайдушка гора, блок 18А. Ако напиша Стрелбище, бл 18А, ме праща във вход А на блок 18, който е на бул. България. Ако напиша Хайдушка гора 18, ме праща на адрес оттатък България в Белите брези.
Другият хаос е, че жк-тата често си сменят границите. Обсъждахме Слатина - Смирненски- Гео Милев. На юг до началото на 80-те нямаше Стрелбище и Белите брези. Затова при обособяването на Стрелбище се получиха дублажи на блоковете. Борово беше и от двете страни на Ген. Тошев, после на север стана Красно село. Мотописта дали влезе в Емил Марков/Гоце Делчев нямам идея.
Сега има нови затворени селища. Извън града те са с адрес като в ж.к. А в Делта хилс край Кладница даже си имат вътрешни улици с имена. Но примерно комплексите на Феърплей в Изток и в Младост-1 са разтворени адресно в заобикалящия ги квартал. В Дианабад построиха 2 нови блока с обща ограда, градини и ограничен достъп, но адресно са като стандартни блокове в Дианабад.