Author Topic: Панелни и ЕПК сгради и комплекси  (Read 780802 times)

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: Панелни и ЕПК сгради и комплекси
« Reply #240 on: 19.01.2011, 22:22:08 »
Ако си работи парното, както си е предвидено фабрично да се отоплява с парно си е екстра-държи си топло. Моят е с външни стени и като работи парното и е екстра.

По мое мнение е по-хубаво като се избира апартамент, да е на по-висок етаж, 7-8-9-ти ако е панел, или ако е ЕПК висок блок да е например на 15-ти, 16-ти, 17-ти етаж. Имаш красива панорамна гледка и можеш да си гледаш целият град отгоре, вместо само съседните фасади, и като цяло според мен е по-приятно да е нависоко.

Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #241 on: 19.01.2011, 23:51:45 »
И асансьорите да бацат... Иначе съм съгласен с теб, Иво.
« Last Edit: 20.01.2011, 14:06:02 by difian »

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #242 on: 20.01.2011, 01:59:35 »
Освен хубавата панорамна гледка има още доста плюсове, на високите етажи-имат по-добро ослънчаване, по-тихо и по-спокойно е, по-добре се проветря и по-добре се движи въздуха и др.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #243 on: 20.01.2011, 10:17:12 »
При високите блокове проблемът е, че са много хора и много трудно може да се организира някакъв ремонт или най-малкото затваряне на входната врата. Апартаментите често са преградени с решетки и прилича на затвор, има камари натрупани боклуци, а стълбищата са затворени и се ползва само асансьор. Не искам да си помислям какво би станало, ако има пожар или силно земетресение, на тези от високите етажи шансът им да оцелеят клони към нула, още повече, че противопожарните шлангове масово липсват.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #244 on: 20.01.2011, 20:57:33 »
Но това са решими проблеми, така че както и да го гледаш предимствата са повече от недостатъците. Все пак съгласете се, че като купувате апартамент е по-добре да е например на 17-тия етаж, отколкото на 1-вия или на 2-рия нали?
Освен това високите блокове са устойчиви на силни земетресения, то си е предвидено при проектирането и строежа да удържат.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #245 on: 20.01.2011, 21:00:45 »
Не е. Единствено със самия себе си, човек влиза в конфронтация и противоречие по-рядко. Всички сме уникакни и дори между двама, няма начин да има пълно съвпадение на интереси и безконфликтност. Сметни си сам конфликтните точки на живеещите в един такъв блок и тогава кажи, какво може да се оправи. Казах ти, ако трябва да избираме от по-малкото зло, съгласен с теб за гледката и т.н.  ;)

Offline dobrin

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Клуб на привържениците на Фолксваген в България
« Reply #246 on: 21.01.2011, 19:43:27 »
Все пак съгласете се, че като купувате апартамент е по-добре да е например на 17-тия етаж, отколкото на 1-вия или на 2-рия нали?
За нищо на света не бих предпочел 17-ти пред 2-ри етаж, та в този ред на мисли, хич не съм съгласен.

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #247 on: 21.01.2011, 19:47:25 »

Безценно. Снимката е от 18 етаж, при това със зуум.

Offline alpha_adversativum

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #248 on: 23.01.2011, 22:00:22 »
Позволих си да направя огледално изображение на показаната от колегата по-горе в темата схема. Предполагам се касае за крайна 223 от номенклатура Бс-69-Сф, но не съм сигурен, защото в тази кооперация асансьорната клетка е до тристайния. Блокът е седеметажен.

Някакво мнение за такива крайни апартаменти, особено като отопление зимата?
Огледалността е само по отношение на разпределението на жилищата и не засяга стълбищните и асансьорните клетки. Стълбищната клетка в Бс-2-63 (об.), Бс-VІІІ-Сф и Бс-69-Сф винаги е една и съща (3,60х5,10 с асансьор отляво), независимо от това с какво разпределение е дадената секция. Това конкретно наистина е секция 223-С от Бс-69-Сф.
По отношение на отоплението съм съгласен с Грег.

В нашата секция са 213, ние сме в тристаен. По-долу прилагам една схема на апартамента (извинявам се за леко некадърната рисунка, която направих набързо).
Иначе в блока има и една крайна секция от 2 входа, където, доколкото знам, са по 2 четиристайни на етаж.
Благодаря за информацията. Определено ще ми послужи. :)

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #249 on: 24.01.2011, 12:48:11 »
При крайна секция 223, като тази на снимката горе, асансьора е до тристайните апартаменти.

Фен на автобусите ЧАВДАР

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #250 on: 24.01.2011, 21:08:02 »
Така е, защото в случая тристайните апартаменти се падат от лявата страна. Всъщност те са до асансьора, а не той - до тях. ;)

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #251 on: 25.01.2011, 02:42:06 »
Хмм, да прав си. Попринцип асансьорите май винаги се падат от лявата страна, и ако секцията е огледална и обърната на обратно асансьора ще се падне от към двустайните апартаменти.

Фен на автобусите ЧАВДАР

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #252 on: 27.01.2011, 01:04:45 »
Намерих малко чертежи на някои от елементите на номенклатури Бс-2-63, Бс-2-64 и Бс-VІІІ-Сф. Могат да се видят сигнатурите на отделните елементи, размерите и местата на заварките.

http://dox.bg/files/dw?a=c277effeef

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #253 on: 27.01.2011, 01:21:45 »
Браво много интересна информация. А някой знае ли каква е целта на двойният таван, или подпокривното пространство, така да се каже, което го има навсякъде, освен при Бс-2-64? Например за да завъртят там кръга на парното, но само заради това да правят такова пространство, при положение че тръбите спокойно могат да минават през апартаментите ме съмнява, например при Бс-2-64, където го няма това пространство, тръбите за парното обикалят хоризонтално през апартаментите на последният етаж. Така дори би било по-топло в апартаментите на послединят етаж.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #254 on: 27.01.2011, 14:12:43 »
Дианабад е изключително зелен, даже на места между блоковете е като джунгла. Нагъсто са блоковете само по булевардите. Магазини няма особено много, като не се броят суперите.
Стрелбище е много уредено със всякакви магазини и Южния парк, разбира се. Гъсто застроено е само ъгълчето до НЗОК, иначе другите части не са пренаселени. В Хиподрума и Иван Вазов също е зелено и няма брутално презастрояване.
За разлика от Борово (между Топлофикация и бул.България) и Белите брези, където изпуснаха от бутилката духа на презастрояването.
[...]
Което е на път да се промени. Инициативен комитет,разпространява информацията,че инвеститори се опитват да внесат промени в плана на квартала и да застроят м/у блоковите пространства, на места на които в момента се намират едно и двуетажни къщи,голяма част от които необитаеми, един магазин(от соц време ламаринена постройка), зелени площи. Естествено,ще опитаме да дадем отпор на хунската инвазия,но съм скептик от сега... Съсипаха и нашия квартал,след Борово и брезите. Да се готвят Лагера,Стрелбище и Вазов.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #255 on: 31.01.2011, 02:25:31 »
Сетих се да спомена, че от блоковете от модела БС-VІІІ-СФ, има модификации, които от страната от която НЕ са входовете и стълбищата, има вариант изцяло с балкони по дължина открай до край, както и вариант без нито един балкон от тази страна. При нас в София не съм виждал от тази модификация,без балкони или изцяло с балкони, но в Перник има със сигурност. За другаде не се сещам в момента.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline brenius

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #256 on: 07.02.2011, 23:10:21 »
 Нещо не ми е ясно- живея в блок Бс-VІІІ-Сф с надлъжно междуосие 5.1 и напречно 3.6
 Moят апартамент е тристаен и се води 75.31 квадрата. Ако смятам 4*5.1*3.6 се получава 73.44 т.е. разликата до 75.31 е 1.87 квадратни метра, които не ми е ясно от къде идат.
 Двустайните апартаменти във входа се водят 60.00 квадрата а реално са 3*5.1*3.6=55.08- в случая разликата противно на всякаква логика е по-голяма отколкото за тристайния (а са само с по един балкон, за разлика от тристайния)- разликата до 60 е 4.92 квадратни метра.
 Третото жилище е гарсониера с площ по нот. акт 40.40 квадрата, а реално е 2*5.1*3.6 т.е. 36.72 и разликата до 40.40 е 3.68 ??????
 Е нещо в това пресмятане на квадратурите няма никаква логика????
 Някой знае ли въобще как аджеба са определяли квадратурите на апартаментите и защо при двустайните има толкова сериозна разлика????

Offline greg

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #257 on: 08.02.2011, 11:29:04 »
Нещо не ми е ясно- живея в блок Бс-VІІІ-Сф с надлъжно междуосие 5.1 и напречно 3.6
 Moят апартамент е тристаен и се води 75.31 квадрата. Ако смятам 4*5.1*3.6 се получава 73.44 т.е. разликата до 75.31 е 1.87 квадратни метра, които не ми е ясно от къде идат.

Външните фасадни стени влизат в площта на апартамента. Така че вместо 5.1 трябва да е повече.

Offline brenius

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #258 on: 08.02.2011, 12:20:34 »

Външните фасадни стени влизат в площта на апартамента. Така че вместо 5.1 трябва да е повече.
Ама тогава става още по-необяснима разликата при двустайния, който има по-малко външни фасади от тристайния ... (всички апартаменти са вътрешни).
 Пък и ако се вземат предвид външните фасади и след оста става 5.2 а не 5.1, което е малко.

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #259 on: 08.02.2011, 13:26:00 »
Това без дела от общите части ли е? И не помня, килери и други такива дали се брояха към квадратурата...