А може ли да се каже, кое е най-доброто строителство, панела или ЕПК-тата? ЕПК-тата държат винаги доста високи цени, дори и старите, но в повечето ЕПК сгради интересното е че има много наематели, аз където съм бил под наем все е било ЕПК и около мен са били наематели, дали заради многото апартаменти в един вход, дали заради маломерните боксониери дето са в ЕПК-тата знам ли. В ЕПК-тата има и доста общински апартаменти обикновено.
Панелните в доста класации са номер едно като разпределение от всички други видове сгради, строени някога, като процент идеални части и разпределение, изложения, отстояния и тн. ЕПК-тата пък ги пишат като най-здрави, точно защото при тях всичко е само лят бетон, огромното им предимство пред панелните е високата етажност, и многото апартаменти на етаж(освен панелните модел общежитие) така ако си вземеш апартамент на по-висок етаж имаш уникална гледка към цяла София и Витоша, особено ако си в крайн блок.
Според мен най-айляк са старите ЕПК-та от 60-те и 70-те, които ги има в Борово, Гоце Делчев, Красно село и тн, при тях ъгловите стаи имат по 2 прозореца и стаята гледа в 2 посоки има идеална гледка иослънчаване, а пък и стаите са доста големи. Макар че в днешно време, когато повечето хора са с по едно или без деца голямата площ е по-скоро минус, защото плащаш за нещо(било то данъци, наем, сметки и тн), което реално не ползваш. От тия старите има и много красиви като архитектура, като групата еднакви 16-етажни блокове в Гоце Делчев и Красно Село, те са някъде от 66-та година, а също и 19-етажните около училището на предпоследната спирка на 9-ката и те са от самия край на 60-те с големите ъглови тераси. При тях даже хола и кухнята са свързани с портални стъклени врати.