Бяхме коментирали някъде по-назад в темата, че са експериментални блокове, с цел да се покаже, че чрез панелното строителство може да се постигнат и по-разчупени форми. Не знам да са предвидени за общежития,но не съм сигурен за чия нужда са строени. Иначе ги обикалях като търговски агент през 2008г. и не мога да кажа, че е имало само наематели. По-скоро бл. 46 и 47 отсреща мязат на общежития, тъй като са с по 1 вход и по 7-8 апартамента на етаж, с дълги коридори.
Колкото до блоковете с имена, в София такива има съвсем малко, в провинцията са доста по-разпространени. А защо в Хладилника има само 4 блока с номера - много просто. Преди 1990г. кварталът е бил почти изцяло от къщи, впоследствие започва бурно строителство и сега е застроен с нови кооперации, които се водят на съответните улици. Но в Лозенец има и немалко стари блокове и кооперации, които са с улица-номер. Примерно блокът на ул. Теодосий Търновски 54, той е на 14 етажа мисля, но няма номер на блок. А в някои квартали е жизненоважно да се уточни на коя улица е даден блок, помня, че в Стрелбище например има по 2 блока №1, 2, 3 и т.н.