Такива блокове съм виждал някъде в провинцията, но по-високи (т.е. над 10-12 етажа) Братовчедка ми живее в подобен с баща си, който ми е казвал, че блокът е построен доста рано (1969) и май е пълзящ кофраж. За това тук обаче не съм сигурен. Вътре има гарсониера, двустаен, тристаен до колкото знам, а и три боксониери. Не съм много сигурен обаче, защото ЕПК-тата са проекти, не номенклатури, нямат секции т.е. всеки може да си е сам за себе си, вътрешно уникален. Блокът на братовчедка ми се намира в кв. Сухата река, но не съм сигурен за номера.
Между другото, как различавате секциите на БС-69-СФ (конкретно питам за междинни 312, 222 и 1121 + огледални варианти)?
Малък едит: питах познат архитект за тези неща, той ми обясни, че не е пълзящ, а си е ЕПК, при които, ако виждаш панели, то те са лъжливи и са окачени по фасадата, не са изобщо носещи. Реално, даже и при панелките, фасадният панел не е носещ, а тежестта се поема от метална греда, инсталирана над прозореца в самия панел, а това при ЕПК-тата с фасадни панели мисля, че го няма. (ако нещо съм сбъркал, моля някой да ме поправи)