Ж.К.Карпузица мисля че се казва. Приятно изглежда, но доста неудобно за живеене. Няма магазин наоколо, заведение нещо, единствения транспорт е 107, може и влак от гара Горна Баня но е неудобно за ходене до там.
Иначе и аз мисля че това с усвояването на терасите е глупост. Не мога да разбера идеята да спечелиш няма и 1 метър удължаване на стаята за сметка на толкова къртене, нарушаване на конструкцията, загуба на терасата. Като стане едно силно земетресение и всичко над тия събаряни стени се пропука и почнат да се налагат укрепвания тогава ще им дойде акъла. Какво им пречи да си направят някакво леко остъкление, както правеха допреди години-от тънки метални профили и стъкла например, нито загрозява фасадата, нито се правят зидарии, нито се набива на очи. И балкона става чудна зимна градина, без всякакви усвоявания, бутания, зидарии. В момента дори се предлага модерен вариант на тези винкели, които едно че са лесни за монтаж без каквито и да е зидарии, второ че модерните са така направени че седят в 2 релси монтирани на парапета на терасата и на тавана. Лятото например се събират като хармоника в единия край и пак си става открита тераса, зимата се затварят и може да се отваря само едно крило за проветрение. Много хитро измислено. Отделно, че са леки, и съм гледал клипове, устойчиви са и на ураганни ветрове без никакви проблеми.
Още повече, че панелните апартаменти са големи, с добри разпределения. Дори и гарсониерите са огромни, по почти 50 квадрата, спокойно може да се направи двустаен апартамент в тях ако се наложи да живеят 2 поколения в гарсониера, без каквито и да е зидарии и събаряния на стени, като в пералното помещение или коридора се направи кухненски бокс.