Височината на фасадните, както и на носещите стенни панели, е 2,80 м, но заради връзките с другите панели се "губят" 15 см, така че реалната височина на помещенията е 2,65 см. Корнизните панели под покрива мисля, че са високи 1,50 м.
Попаднах на една интересна снимка на строяща се панелка.Мисля че е от серията БС-69-Сф,поправете ме ако греша.
Нека да позная. Снимката е от Енциклопедия България. Ако не ме лъже паметта, там пишеше, че е от Пловдив. Да, наистина е Бс-69-Сф.
Да, ето направих снимки и на челните секции на 2 от тези блокове, и на другият тип панелни блокове, за които стана въпрос(на последната снимка). С тези секции изглежда красиво, жалко че са малко разпространени. Особено хубаво е както в случая в Младост 4, където 3 от стаите гледат на изток а пред тях няма нищо, само поле и сигурно имат много хубава гледка. Доколкото знам са построени някъде през 1979-та-1981-ва година, ще питам едни познати, които живеят в такъв.
Иво, много ти благодаря за снимките, но още не съм направил разпределението и затова не съм писал. Срещам някои трудности - например не знам дали има два, или три апартамента на етаж. Като гледам фасадата и изолациите, които са напляскали, по-скоро ще да са три, но на сателитните снимки не мога да видя комина на третата кухня. Ако знаеш нещо по въпроса, помагай.