Видях наживо въпросният наклонен 12-етажен блок в Русе, за който стана въпрос в статията на предишната страница. Оказа се, че е точно до ж.п.гарата и ме учуди-верно е много наклонен, с просто око се забелязва и то доста отдалеч. Може би наистина е около 1 метър отклонението. Иначе представлява доста красив и оригинален блок, строен някъде през 60-те, на 12 етажа с огромни външни тераси и мраморна облицовка, и стъклени парапети на терасите, като цяло хубава архитектура и красива сграда надминала някак времето си като е строена. Като него има още 2 еднакви. Изглеждаше ми да е наклонен по дължина, откъм страната която гледа към Дунав. Ама като гледам това кво яко строителство е, по половин метър дебели стени само от бетон и желязо, нищо чудно макар и в този си вид да надвижее и новите блокове, цъфнали наоколо. Както наклонената кула в пиза се накланя ама не пада вече стотици години, точно защото е строено много здраво. Ама наживо си изглежда малко страшно, такава огромна маса така килната на една страна. Дано измислят нещо да го закрепят, че то е грехота, такава красива сграда на такова хубаво място да се събори. Жалко че не направих снимки, но беше по време на кратък престой на влака на Русенската гара и фотоапарата ми остана при моите познати в купето във влака докато слезнах за 10-тина мин.
Благун в Русенската тема е качил снимки и на друг наклонен блок, явно силното земетресение от 7-ма степен преди около 40 години си е оказало влияние и е наклонило не един блок. Добре че са ги строили толкова масивно навремето и не само са спасили хората живущи вътре, ами и близо 40 години по-късно още си живеят хора, ако сега стане такова земетресение не ми се мисли какво ще стане с новите блокове. Имам познати, които живеят в подобен на наклонения блок, малко по-надолу по булеварда към центъра, казва се блок Пушкин и е забележително какви са огромни апартаментите вътре и колко са дебели стените, по половин метър.