Първите модели панелни блокове изглеждат доста уютни за живеене, също и като архитектура са хубави.
От такива, подобни на втората експериментална серия Толстой са построени в Пловдив няколко ж.к.та, като Христо Смирненски, част от Кючук Париж, част от Коматево, част от Прослав, има ги и на сума ти места там, в Карлово мисля че също има такива. Кварталите, построени с такива блокове са характерни и с изключително многото зеленина, все едно си в гората, и с големите градини между блоковете.
Според мен този модел е много успешен, хола е нещо огромно, около 5 метра широк, пред него има и 5-метрова тераса, баните пък са като стая и си имат прозорец, отвътре стаите оригинално са с истински дървен паркет, с ламперии в коридорите, и с чугунени радиатори. Ето една снимка на такъв от Пловдив, където са много разпространени, вижда се, и че баните са като стаи и си имат прозорец, строени са през 60-те години. Интересно ми е защо в София не са получили разпространение през 60-те, според мен са доста добре като разпределение, и с тези огромни стаи.